Arhive pentru Statistică
VÂRSTA LA CARE DEVENIM ADULȚI
Care este vârsta la care devenim adulți? În documente devenim adulți la vârsta de 18 ani, în majoritatea țărilor, sau la 21 de ani în altele. Dar, în realitate, trecerea la maturitate este o problemă mult mai complexă. …
HAINELE NEGRE CONSUMĂ ENERGIA CORPULUI?
În ultimii ani, negrul a devenit frecvent în vestimentația noastră. Hainele negre sunt la modă, mai ales la tineri, azi fiind instituită o întreagă psihologie, cu argumente pro și contra, în purtarea negrului. Mulți oameni cred că îmbrăcămintea…
ANXIETATEA POATE SĂ FIE BENEFICĂ?
Anxietatea este definită ca o stare de neliniște, de teamă nedeterminată (însoțită chiar de tulburări fiziologice), de așteptare încordată, de îngrijorare. Ar putea să fie valorificate aceste aceste frământări și griji interioare ca să fie transformate în lucruri benefice? …
FRUCTE ȘI LEGUME CARE CONȚIN MULTE PESTICIDE
Un studiu recent arată că 75% din fructele și legumele, care nu provin din agricultura ecologică și sunt vândute în , au multe substanțe chimice agricole potențial toxice, adică pesticide. EWG (Environmental Working Group) este o organizație non-profit care…
AUZUL TĂU ESTE CORELAT CU VÂRSTA?
Pentru a găsi răspunsul la această întrebare, aveți la îndemână un test rapid (mai puțin de un minut) pentru a vă convinge că aveți un auz foarte bun sau că au apărut semne timpurii de pierdere a auzului, în…
UNDE SIMȚIM MUZICA ÎN CORP
Indiferent de genul muzical, muzica ne creează emoții. Pe moment, aceste reacții afective ne influențează starea generală și oglindesc atitudinea și comportamentul nostru. „Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nicio întrebare.” (Nichita Stănescu) și „Muzica este…
AUTO-FECUNDARE, INVOLUȚIA PLANTELOR
Societatea umană nu își dorește o modificare regresivă sau o trecere la o treaptă inferioară. La fel și natura, care a evoluat continuu. Dar, în prezent, unele plante încep să apeleze la auto-fecundare, o măsură extremă pentru a supraviețui.…
TRANSPORTUL FEROVIAR DE CĂLĂTORI ÎN EUROPA
Creșterea utilizării transportului public și reducerea dependenței de autovehiculele personale sunt două modalități semnificative pentru ca Europa să-și atingă obiectivele ambițioase privind economisirea energiei și protejarea mediului. În centrul realizării ambelor este transportul feroviar de călători pe continent. …
ÎNDULCITORII FĂRĂ ZAHĂR SUNT PERICULOȘI
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat luna trecută un nou ghid privind îndulcitorii fără zahăr și recomandă să nu fie folosiți pentru controlul greutății sau ca metodă de slăbit și pentru a reduce riscul unor boli netransmisibile. …
BETONUL ROMAN: SECRETUL DURABILITĂȚII
De-a lungul anilor, în multe cazuri, betonul roman a demonstrat că poate fi mai rezistent decât betonul actual, modern, care se poate deteriora în câteva decenii. Un studiu nou arată care este secretul care le-a permis romanilor să facă…
MEMORIE VERBALĂ: FEMEILE SUNT MAI BUNE DECÂT BĂRBAȚII
În general, studiile realizate până în 1995 au arătat cu certitudine că femeile sunt mai bune decât bărbații când încearcă să găsească cuvinte și să-și amintească mai multe cuvinte. Adică, în medie, femeile se descurcă mai bine în abilitățile…
PUTEM SĂ SCĂPĂM DE GÂNDURI NEDORITE?
Dacă după o despărțire sau o prietenie distrusă ți-ai propus (și poate impus) că poți să te descurci foarte bine și singur sau singură și nu mai vrei să te mai gândești la persoana respectivă, mici întâmplări și evenimente…
EXPUNEREA LA PLUMB NE-A AFECTAT CREIERUL
Omenirea a folosit plumbul de mulți ani, în diverse feluri care au facilitat absorbția lui în organismele noastre: vopseluri fabricate cu plumb, instalații sanitare, benzină cu plumb etc. Expunerea la plumb are și a avut efecte severe: tulburări de…
INFECȚII REZISTENTE LA ANTIBIOTICE
Rezistența la antibacterieni reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea umană în întreaga lume. Publicațiile anterioare au estimat efectul acestei rezistențe asupra incidenței, deceselor, duratei de spitalizare și a costurilor de îngrijire a sănătății pentru anumite combinații de agenți patogeni…
SOCIETĂȚI NOI FĂRĂ BANI NUMERAR
Statele scandinave au un obiectiv comun: trecerea la societăți noi fără numerar până în anul 2030, deoarece popularitatea în creștere a plăților fără bani în buzunar continuă să remodeleze modul în care funcționează economiile din țările mai dezvoltate. …