În ultimii ani, negrul a devenit frecvent în vestimentația noastră. Hainele negre sunt la modă, mai ales la tineri, azi fiind instituită o întreagă psihologie, cu argumente pro și contra, în purtarea negrului.

   Mulți oameni cred că îmbrăcămintea neagră le accentuează și/sau le subțiază silueta și este distinsă. Alții, asociază negrul cu seriozitatea, tenacitatea sau puterea și doresc să transmită aceste mesaje și atitudini mai departe. De asemenea, nuanțele de negru sunt percepute ca elegante și sofisticate, iar persoanele care le poartă par mai atractive și mai autoritare și, prin urmare, sunt mai influente și mai importante.

   Pe de altă parte, hainele negre ne duc cu gândul la întuneric, doliu sau chiar la moarte. Negru înseamnă că nu reflectă lumina fiind culoarea sentimentelor sumbre și a pesimismului: „Văd totul în negru” sau „Am avut o zi neagră”. O ținută în negru, din cap până în picioare, poate să reducă capacitatea de comunicare și conectare cu alți semeni, iar cei care au o piele foarte albă pot să arate chiar bolnăvicioși.

Hainele negre

   Mai departe aș putea să invoc mai multe studii făcute în decursul anilor, dar vreau să scriu concluziile lor de scurt. Creierul și tot corpul nostru fizic sunt influențate de energiile și culorile care ne înconjoară în viața de zi cu zi. Toate obiectele de folosință, inclusiv materiale scrise sau vizuale, și spațiul în care trăim sunt benefice, ușor de asimilat și au o vibrație înaltă dacă sunt culorile curcubeului (ROGVAIV). Îmbrăcămintea, mobilierul, telefoanele, calculatoare, televizoarele, mașinile etc. de culoare neagră și în nuanțe de negru ne obosesc foarte repede și ne devitalizează deoarece ecranează centrii energetici care nu mai primesc suficientă energie din jur.

   În concluzie, negrul nu trebuie folosit în spațiul ambiental, dar poate fi folosit cu măsură pentru îmbrăcăminte. Ce înseamnă cu măsură, adică în limite acceptabile, moderat, chibzuit? Cred că fiecare are un răspuns…