Există o formulă a fericirii? La nivel universal este puțin probabilă, dar cred că fiecare om are o formulă proprie pentru fericire, cel puțin de câteva ori în viață. O relație matematică elementară bazată pe siguranță și nesiguranță ar putea fi un test pentru măsurarea fericirii, pentru oricine își raportează cu onestitate aceste stări.

   Metodele actuale de măsurare a fericirii la nivel mondial, inclusiv cele folosite în sondajele Gallup, sunt axate greșit și nu țin cont de detalii importante. Modul rudimentar în care sunt formulate întrebările în aceste sondaje tind spre politica locală și nu reflectă împlinirea personală.

   Așa că propun un test pentru măsurarea fericirii. Este un simplu raport matematic, o fracție, între siguranță și nesiguranță în lumea percepută de fiecare, după bifarea unor întrebări de bun simț. Numai pentru persoane realiste!

Siguranță

   La final, apăsând pe „Termină chestionarul”, veți vedea punctele obținute pentru cele 6 întrebări încadrate la Siguranță.

Nesiguranță

   La final, apăsând pe „Termină chestionarul”, veți vedea punctele obținute pentru cele 6 întrebări încadrate la Nesiguranță.

   Acum, împărțiți numărul de puncte obținut la Siguranță la numărul de puncte rezultat la Nesiguranță. Rezultatul arată starea de fericire sau nefericire, așa cum am explicat mai jos.

Măsurarea fericirii

   Dacă câtul (rezultatul împărțirii) este mai mic decât 1 înseamnă că definește o nefericire, iar sub 0,4 caracterizează o persoană letargică, slăbită, fără un orizont apropiat. O persoană care are un cât peste 1 ar fi o persoană fericită, iar fiecare punct peste înseamnă mai multă fericire.

   Dacă nu ați obținut rezultatul scontat vă puteți revanșa răspunzând la un test cu întrebări de cultură generală (20 de întrebări din domenii foarte diverse) sau puteți face un test de matematică pentru clasa a V-a.

   Dacă iubiți limba română, puteți încerca să rezolvați un test cu o singură variantă de răspuns sau un alt test, un pic mai greu, dar mai interesant, cu mai multe variante de răspuns. Pentru iubitorii de geografie am publicat un test, diferit față de cele uzuale de pe Internet, privind capitalele lumii.

   De asemenea, puteți găsi multe alte teste, de logică, de inteligență, de atenție sau IQ, cu sau fără imagini, precum și diverse probleme, pe care le-am considerat interesante, la categoria Perspicacitate.