Arhive pentru Alte categorii
HAINELE NEGRE CONSUMĂ ENERGIA CORPULUI?
În ultimii ani, negrul a devenit frecvent în vestimentația noastră. Hainele negre sunt la modă, mai ales la tineri, azi fiind instituită o întreagă psihologie, cu argumente pro și contra, în purtarea negrului. Mulți oameni cred că îmbrăcămintea…
ȚESĂTURI DIN PĂR UMAN
Pornind de la ideea că în prezent o persoană are în medie de 5 ori mai multe haine decât aveau bunicii ei, o firmă olandeză, (Human Material Loop), a realizat primele țesături din păr uman. Dincolo de beneficiile aduse…
TRANSPORTUL FEROVIAR DE CĂLĂTORI ÎN EUROPA
Creșterea utilizării transportului public și reducerea dependenței de autovehiculele personale sunt două modalități semnificative pentru ca Europa să-și atingă obiectivele ambițioase privind economisirea energiei și protejarea mediului. În centrul realizării ambelor este transportul feroviar de călători pe continent. …
PLAJE LA MARE NUMAI PENTRU PROSOAPE
De mai mulți ani, numeroși localnici și turiști care vin să facă plajă pe litoral românesc își doresc cu ardoare să aibă plaje special amenajate numai pentru prosoape. Un deziderat care probabil nu va avea niciodată o rezolvare oficială.…
RESTAURANT ÎN SPAȚIU
Compania Zephalto va oferi începând cu sfârșitul anului 2024 posibilitatea servirii mesei într-un restaurant în spațiu. Călătoria în stratosferă (stratul superior al atmosferei de la o înălțime de 10 - 15 km până la 45 - 50 km) se…
OMENIREA ARUNCĂ 125.000 DE HAINE PE MINUT
În ultimii ani, consumatorii din întreaga lume au cumpărat tot mai multe haine și piața obiectelor de îmbrăcăminte și vestimentare a fost într-o creștere continuă. Această tendință generală are un impact devastator prin poluarea mediului înconjurător. În fiecare minut,…
AM ÎMBĂTRÂNIT ÎN ROMÂNIA
Am îmbătrânit în România - o sintagmă pe care mi-o spun mie însumi de ceva timp, acum cu o vădită părere de rău, dar care probabil este și pe buzele altor mulți români care au trăit în mai multe…
RADIOLOGUL SOCIETĂȚII ROMÂNEȘTI
Mă hazardez acum când scriu acest articol despre un român bun și patriot, pe care l-am numit radiologul societății românești: Ion Luca Caragiale. De ce? Pentru că, în opinia mea, a făcut o „radiografie” completă și complexă a societății…
DIFERENȚA ÎNTRE CRATIMĂ ȘI LINIA DE PAUZĂ
Care este diferența între cratimă și linia de pauză în limba română? Mare! Scriu acest articol pentru că tot ceea ce am citit pe internet, în primele pagini de căutare, nu fac această diferență vizibilă printr-un mod de redactare…
PARFUM CU MIROS DE CARTOFI PRĂJIȚI
Idaho Potato Commission (Comisia pentru cartofi din Idaho) din a lansat un parfum atipic, cu totul neobișnuit: parfum cu miros de cartofi prăjiți. Pare o mare nerozie, dar crearea acestui nou parfum se bazează pe date statistice valoroase: un…
NUMĂRUL CERCETĂTORILOR A SCĂZUT ÎN ROMÂNIA
Potrivit unui raport publicat luna aceasta de Eurostat, numărul cercetătorilor (angajați cu normă întreagă) din Uniunea Europeană a crescut substanțial în ultimii ani ajungând la 1,89 milioane la sfârșitul anului 2020, cu mai mulți cercetători față de anul 2010…
INTERZICEREA RECLAMELOR LA DULCIURI PENTRU COPII
Spania va lua o măsură fără precedent până acum în comunitatea europeană prin reglementări noi, aș spune de interes național, pentru interzicerea reclamelor la dulciuri pentru copii și tineri, a anunțat săptămâna trecută Ministerul pentru Protecția Consumatorilor, prin ministrul…
PREMII ÎN BANI LA JO 2021 (TOKYO)
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) nu oferă premii în bani sportivilor care participă la Jocurile Olimpice, dar medaliații primesc recompense generoase sau mai puțin mărinimoase de la comitele sportive ale statelor de unde provin, de la sponsori sau de la…
DEFICIT BUGETAR: VATICAN VERSUS ROMÂNIA
Bugetul consolidat separat pentru Sfântul Scaun, publicat recent, arată un deficit bugetar de 64,8 milioane de euro în anul 2020, în scădere față de 2019 (79,2 milioane euro). De ce buget separat? Pentru că Cetatea Vaticanului, care include toate…
ÎMBĂTRÂNIREA POPULAȚIEI LA NIVEL GLOBAL
Țările din întreaga lume au trecut printr-o tranziție demografică importantă: de la o populația tânără la o populația care îmbătrânește din ce în ce mai mult. Și îmbătrânirea populației se accentuează într-un mod alarmant. În anul 2018, a…