Pornind de la ideea că în prezent o persoană are în medie de 5 ori mai multe haine decât aveau bunicii ei, o firmă olandeză, (Human Material Loop), a realizat primele țesături din păr uman. Dincolo de beneficiile aduse mediului, produsele textile din păr uman au o calitate foarte bună și pot să rivalizeze la protecție termică cu produsele confecționate din lână.

   Zsofia Kollar, cofondatoarea companiei, a explicat că utilizarea materialelor textile obținute din părul oamenilor nu este diferită pentru fabricarea obiectelor de îmbrăcăminte, din orice alt material. Firele scurte de păr sunt filate împreună și transformate într-un fir continuu pentru a obține un fir textil, care apoi poate fi vopsit în diverse culori și nuanțe.

   Potrivit firmei olandeze, 72 de milioane de kilograme de deșeuri de păr uman ajung în fiecare an în gropile de gunoi europene. Și-a procurat părul, tăiat sau rupt, de la saloane de coafură din Olanda, Belgia și Luxemburg, susținând că nu conține ADN care ar putea duce la identificarea persoanelor care l-au avut.

   O idee bună, dar probabil trebuie să treacă mulți ani până când oamenii o să accepte țesături obținute din părul lor. Părul are o importanță recunoscută în cultura și societatea umană și, de multe ori, îi dăm mai multă importanță după ce nu-l mai avem. Dar, în prezent, omenirea nu este pregătită și nu are capacitatea de a-l aprecia ca pe o resursă pentru că, după ce este tăiat, îl consideră un deșeu. Această soluție pentru îmbrăcăminte ar putea să devină mai populară cu trecerea timpului.

Pulover - țesături din păr uman

   Primul prototip realizat din țesături din păr uman a fost un pulover care are o textură asemănătoare cu cea a lânii. Când se va ajunge la un volum mai mare de producție, prețul ar trebui să fie competitiv în comparație cu cel al lânii. Au fost confecționate și alte prototipuri, inclusiv o haină umplută cu păr care asigură o izolare termică foarte bună, fiind testată în condiții de temperaturi scăzute.