Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau chiar bizare.

Fața dublă

Artist polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește “față dublă”.

Femeie cu extraterestru

O femeie trage cu un lanț un bărbat purtând un costum de extraterestru, la aniversarea a 478 de ani de la fondarea orașului Lima (ianuarie 2013).

Mâncând cu lupulCercetătorul Werner Freund muscă dintr-un cadavru de cerb alături de un lup mongol în incinta unei rezervații din Merzig, în provincia germană a Saarland (ianuarie 2013).

O maimuță spală geamulAnfisa, un cimpanzeu de sex feminin în vârstă de 8 ani, spală fereastra incintei unde “locuiește” împreună cu masculul pe nume Tihon, la gradina zoologică Royev Ruchey din Krasnoyarsk, Siberia (ianuarie 2013).

Miri thailandeziDoi miri sar într-un iaz în timpul ceremoniei de nuntă în provincia Prachin Buri, la est de Bangkok (februarie 2013).

Artiști șerpi

Artiști îmbrăcați în șerpii participă la parada dedicată Noului An Chinezesc, în Sydney (februarie 2013).

Bărbați nud

Vizitatori nud privesc lucrările de la expoziția de artă intitulată „Bărbați Nud” de la Muzeul Leopold din Viena (februarie 2013).

BMW tras de vacă

Un chinez a legat o vacă la BMW-ul său pentru a-și exprime nemulțumirea față de un garaj local, Qingdao, provincia Shandong (februarie 2013).

Ou fosilizat

Un angajat al firmei Christie’s prezintă un ou fosilizat al pasării elefant, la Londra (martie 2013), care va fi vândut la licitație. Dispărută cu mai multe secole în urmă, pasărea elefant, originară din Madagascar, măsura cam 3,5 metri în înălțime.

Artă Contemporană-AliceO turistă pozează lucrarea de artă intitulată „Alice” în Centrul de Artă Contemporană din capitala andaluză, Sevilia (10 aprilie 2013).

Pentateuque

O sculptură a unui artist francez contemporan – Fabien Merelle – înaltă de cinci metri, numită „Pentateuque”, a fost expusă în Hong Kong (mai 2013).

Moda 2013-2014

Creațiile actuale ale casei de modă belgiene Maison Martin Margiela au fost prezentate în colecția de toamnă-iarnă 2013/2014 de la Paris (iulie 2013).

300000 de ace

Xie Yong realizează o lucrare de artă din plastic și peste 300.000 de ace, în Shenyang, provincia Liaoning (iulie 2013).

Iluzie optică

Fotbalistul francez Mathieu Valbuena pare un pitic între doi jucători belgieni în această fotografie, unghiul creând o iluzie optică.

Tahjir

Această nouă formă de artă, la modă în Arabia Saudită, se numește „Tahjir”. Mașinile sunt ridicate și grămezi de pietre se stivuiesc dedesubt (august 2013).

Jumi-juma

Un spectator inedit a participat la prezentarea Emporio Armani primăvară / vară 2014, la Milano (20 septembrie 2013).

Nas pentru transplant

Un nas nou a fost crescut de către chirurgii chinezi pe fruntea unui pacient, în vederea unui transplant, pentru a înlocui nasul inițial, infectat și deformat (septembrie 2013).

Pistoale în gură

Un adept religios chinez și-a străpuns obrajii cu două pistoale în timpul unei procesiuni în Phuket (octombrie 2013).

Machiaj zombie

Machiaje în stil zombi la ComicCon din New York (octombrie 2013).

Volga cu iarbă

O mașină a epocii sovietice, Volga GAZ-21, a fost acoperită cu iarbă artificială pentru publicitatea unui magazin local, în Sankt-Petersburg (octombrie 2013).

Deget lung

Doi muncitori ancorează o barcă pe care se află o lucrare a unui artist ceh – David Cerny – în dreptul castelului din Praga (octombrie 2013).

Bărbi și mustăți 2013

O fotografie combinație a câtorva participanți la Campionatul Mondial din 2013, în Leinfelden-Echterdingen, în apropierea Stuttgart (noiembrie 2013). Mai mult de 300 de persoane din întreaga lume și-au etalat mustățile și bărbile.

De mână cu Mao Zedong

O domnișoară pozează pentru o fotografie cu președintele Mao Zedong, reprezentat într-o pictură 3D, la o expoziție în Binzhou, provincia Shandong, cu ocazia comemorării a 120 de ani de la nașterea lui (decembrie 2013).

Isus Hristos și Moș Crăciun

O sculptură bizară din nisip a artistul indian Sudarshan Pattnaik reprezentându-i pe Isus Hristos și Moș Crăciun, pe o plajă în Puri, în statul indian Odisha (Decembrie 2013).

Sursa : Internet

 


Alte articole captivante


CEA MAI MARE REZERVAȚIE MARINĂ      Guvernul britanic a anunțat pe 18 martie că intenționează să creeze cea mai mare rezervație marină protejată din lume, asigurând că bogățiile naturale ale oceanului vor rămâne neatinse pentru generațiile viitoare.      Oficialii britanici vor impune toate restricțiile pe o suprafață de 834 334 km² (322 138 mile pătrate) în jurul insulei Pitcairn și a altor trei insule aflate în apropiere (Henderson, O...
INTELIGENȚĂ LA PĂTRAT      La categoria pe care am intitulat-o “perspicacitate” am puține postări. Mă revanșez astăzi cu două, să le zicem, teste: primul de orientare logică și al doilea, simplu, de încurajare. Pentru că amândouă se bazează sau se referă la un pătrat am numit acest articol foarte simplu: inteligență la pătrat. Sau pentru că inteligența trebuie demonstrată de două ori.      1. Patru bețe sunt aranjate în cruce, ...
SCUZE PENTRU ÎNTÂRZIERI ȘI ABSENȚE LA SERVICIU      Un studiu recent realizat asupra a 1.000 de angajați și 1.000 de șefi, cât și toate celelalte elaborate până în prezent, au arătat că scuzele invocate pot reprezenta o adevărată artă. Rezultatele confirmă că 60% dintre angajatori nu cred scuzele angajaților atunci când zic că sunt bolnavi, iar 40% dintre angajați invocă scuze extrem de “fragile”, care nu fac decât să trezească suspiciuni. Anumite scuze...
CELULE UMANE NEMURITOARE      V-ați gândit că există celule umane nemuritoare? Ei bine, ele există și sunt stocate în majoritatea laboratoarelor de culturi de celule din lume. Aceste celule umane nemuritoare au fost esențiale în tratarea poliomielitei, pentru cercetări în domeniul geneticii, pentru învățarea modului cum celulele lucrează și se reproduc, pentru tehnici de fertilizare în vitro, etc. și au stat la baza dezvoltării mai...
ENERGIE PULVERIZABILĂ      Mulți oameni se bazează pe o ceașcă de cafea sau două pentru a se trezi dimineața sau beau cafea în timpul zilei de lucru. Un biochimist american a găsit o alternativă mai rapidă pentru o ceașcă de cafea, creând "energia pulverizabilă", care se pare că este  primul spray din lume cu cafeină (sau cum îi zice mai toată lumea cofeină).      Pornind de la premisa că băuturile energizante sau cafeaua sun...
BIOTEHNOLOGIA MARINĂ      Oamenii de știință au identificat o comoară nouă în oceanele noastre: microorganisme care conțin milioane de gene anterior necunoscute și mii de familii noi de proteine.      Aceste mici minuni marine oferă o șansă de a exploata o gamă vastă de materiale care ar putea fi folosite pentru a crea medicamente inovatoare, solvenți industriali, tratamente chimice și alte procese, spun oamenii de știință. "P...
TRANSFORMAREA FEMEII ÎN MAMĂ      Transformarea femeii în mamă este poate cel mai frumos lucru din viața unei femei, dar totodată nelipsit de multe frustrări și momente mai puțin plăcute. Maternitatea este o metamorfoză, care produce o transformare evidentă a vieții unei femei pe toate planurile, mai cu seama din punct de vedere biologic și emoțional.       Laptele mamei este hrana cea mai valoroasă în primele luni de viață pentru un ...
INSTANTANEE CU VÂNTURI      În cazul pozelor, instantaneul este o imagine sau o fotografie obținută printr-o expunere foarte scurtă. Pentru fotografiile de mai jos, deplasarea pe orizontală sau pe verticală a unor mase de aer a dat naștere la momente neplăcute pentru persoanele pozate, dezvelindu-le zonele intime, dar a creat totodată imagini memorabile pentru privitorii în trecere. Eu le-am numit simplu: instantanee cu vânturi, ...
ANTRENAMENTUL CREIERULUI ONLINE      Mulți oameni la vârsta de mijloc încep să observe că memoria și claritatea mentală nu sunt ceea ce au fost cândva. Nu își pot aminti brusc unde au pus cheile doar cu un moment în urmă, numele unei vechi cunoștințe sau numele unui trupe de muzică. În mod aparent nevinovat, această pierdere de concentrare mentală poate avea un impact negativ asupra noastră din punct de vedere social, profesional și în ge...
UNDE E PISICA? GĂSIȚI-O ÎNTR-UN MINUT      Priviți cu atenție imaginea de mai jos și găsiți unde e pisica. Aveți la dispoziție un minut.      Pentru delectare, câteva curiozități referitoare la pisici:  Felis catus, adică pisica domestică, de casă sau mâța, trăiește alături de oameni de peste 9500 ani; Sunt peste 500 de milioane de pisici domestice în întreaga lume; O pisică domestică trăiește între 12 și 18 ani; cele fără stăpâ...