Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau chiar bizare.

Fața dublă

Artist polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește “față dublă”.

Femeie cu extraterestru

O femeie trage cu un lanț un bărbat purtând un costum de extraterestru, la aniversarea a 478 de ani de la fondarea orașului Lima (ianuarie 2013).

Mâncând cu lupulCercetătorul Werner Freund muscă dintr-un cadavru de cerb alături de un lup mongol în incinta unei rezervații din Merzig, în provincia germană a Saarland (ianuarie 2013).

O maimuță spală geamulAnfisa, un cimpanzeu de sex feminin în vârstă de 8 ani, spală fereastra incintei unde “locuiește” împreună cu masculul pe nume Tihon, la gradina zoologică Royev Ruchey din Krasnoyarsk, Siberia (ianuarie 2013).

Miri thailandeziDoi miri sar într-un iaz în timpul ceremoniei de nuntă în provincia Prachin Buri, la est de Bangkok (februarie 2013).

Artiști șerpi

Artiști îmbrăcați în șerpii participă la parada dedicată Noului An Chinezesc, în Sydney (februarie 2013).

Bărbați nud

Vizitatori nud privesc lucrările de la expoziția de artă intitulată „Bărbați Nud” de la Muzeul Leopold din Viena (februarie 2013).

BMW tras de vacă

Un chinez a legat o vacă la BMW-ul său pentru a-și exprime nemulțumirea față de un garaj local, Qingdao, provincia Shandong (februarie 2013).

Ou fosilizat

Un angajat al firmei Christie’s prezintă un ou fosilizat al pasării elefant, la Londra (martie 2013), care va fi vândut la licitație. Dispărută cu mai multe secole în urmă, pasărea elefant, originară din Madagascar, măsura cam 3,5 metri în înălțime.

Artă Contemporană-AliceO turistă pozează lucrarea de artă intitulată „Alice” în Centrul de Artă Contemporană din capitala andaluză, Sevilia (10 aprilie 2013).

Pentateuque

O sculptură a unui artist francez contemporan – Fabien Merelle – înaltă de cinci metri, numită „Pentateuque”, a fost expusă în Hong Kong (mai 2013).

Moda 2013-2014

Creațiile actuale ale casei de modă belgiene Maison Martin Margiela au fost prezentate în colecția de toamnă-iarnă 2013/2014 de la Paris (iulie 2013).

300000 de ace

Xie Yong realizează o lucrare de artă din plastic și peste 300.000 de ace, în Shenyang, provincia Liaoning (iulie 2013).

Iluzie optică

Fotbalistul francez Mathieu Valbuena pare un pitic între doi jucători belgieni în această fotografie, unghiul creând o iluzie optică.

Tahjir

Această nouă formă de artă, la modă în Arabia Saudită, se numește „Tahjir”. Mașinile sunt ridicate și grămezi de pietre se stivuiesc dedesubt (august 2013).

Jumi-juma

Un spectator inedit a participat la prezentarea Emporio Armani primăvară / vară 2014, la Milano (20 septembrie 2013).

Nas pentru transplant

Un nas nou a fost crescut de către chirurgii chinezi pe fruntea unui pacient, în vederea unui transplant, pentru a înlocui nasul inițial, infectat și deformat (septembrie 2013).

Pistoale în gură

Un adept religios chinez și-a străpuns obrajii cu două pistoale în timpul unei procesiuni în Phuket (octombrie 2013).

Machiaj zombie

Machiaje în stil zombi la ComicCon din New York (octombrie 2013).

Volga cu iarbă

O mașină a epocii sovietice, Volga GAZ-21, a fost acoperită cu iarbă artificială pentru publicitatea unui magazin local, în Sankt-Petersburg (octombrie 2013).

Deget lung

Doi muncitori ancorează o barcă pe care se află o lucrare a unui artist ceh – David Cerny – în dreptul castelului din Praga (octombrie 2013).

Bărbi și mustăți 2013

O fotografie combinație a câtorva participanți la Campionatul Mondial din 2013, în Leinfelden-Echterdingen, în apropierea Stuttgart (noiembrie 2013). Mai mult de 300 de persoane din întreaga lume și-au etalat mustățile și bărbile.

De mână cu Mao Zedong

O domnișoară pozează pentru o fotografie cu președintele Mao Zedong, reprezentat într-o pictură 3D, la o expoziție în Binzhou, provincia Shandong, cu ocazia comemorării a 120 de ani de la nașterea lui (decembrie 2013).

Isus Hristos și Moș Crăciun

O sculptură bizară din nisip a artistul indian Sudarshan Pattnaik reprezentându-i pe Isus Hristos și Moș Crăciun, pe o plajă în Puri, în statul indian Odisha (Decembrie 2013).

Sursa : Internet

 


Alte articole captivante


ISCTR NU ARE COMPETENȚA SĂ APLICE CONTRAVENȚII      Am așteptat mai bine de un an, cu dorința că lucrurile intră pe făgașul normal, dar nu se întâmplă nimic, parcă toată lumea din domeniul transporturilor rutiere este într-o letargie acută. M-am hotărât să subliniez alte câteva lucruri inadmisibile într-o societate care se autocaracterizează modernă, referitor la faptul că ISCTR nu are competența să aplice contravenții.      Ordonanța nr. 37/2007 privi...
CEAPA ESTE ALIMENTUL UNIVERSAL      Ceapa este alimentul universal, cel mai mult consumat în lume, și, de asemenea, este leguma care este cultivată în cele mai multe țări, mai mult decât orice altă legumă. Cu toate acestea, rar primește aprecieri, poate pentru că ne face uneori să plângem. Scriu aceste rânduri pentru că pe lângă prețuire merită chiar aplauze.      Trei mici tablete babiloniene de lut, de acum aproape 4000 de ani, fac re...
PIRAMIDA BOGĂȚIEI      Toată lumea își dă seama că există un decalaj consistent între bogați și săraci, dar privind imaginea următoare, numită sugestiv piramida bogăției, putem să ne dăm seama mult mai ușor de modul în care bogăția mondială este defalcată între cei extrem de bogați, cei bogați și ceilalți, ca să nu spun săraci.      Piramida averilor, realizată în baza datelor furnizate de Credit Suisse, prin raportul averi...
8 MINUTE PÂNĂ LA PĂMÂNT      Unitatea astronomică, adică distanța dintre Pământ și Soare, era egală cu aproximativ 150 de milioane de kilometri, neprecizându-se până acum valoarea exactă. Iar o unitate de referința în geometrie care variază face o impresie proastă. De aceea, pentru a nu mai fluctua, în plus sau minus cu câțiva metri, ea a fost stabilită oficial de Uniunea Astronomică Internaționala (UAI).      Unitatea astronom...
PARAZIȚI PE FAȚĂ      Un nou studiu, mai amănunțit, a constatat că acarieni, invizibili cu ochiul liber, se găsesc în proporție de 100% pe fețele oamenilor. Tenul uman găzduiește două specii de acarieni (demodex folliculorum și demodex brevis), care sunt specii rude.      Notă : Demodex folliculorum este o specie parazită de acarieni, cei mai răspândiți paraziți ai pielii feței omului, localizându-se la nivelul...
PESTE MEDIE      Autoevaluarea fiecăruia este defectuoasă în fond și imperfectă. Depinzând de natura umană și de cea a fiecărui individ, separat, rezultatele autoevaluării se regăsesc în viața zilnică, sistematic, într-un nivel modest de înțelegere, în diverse moduri: caracter și  comportament, calificare și locul de muncă, sănătate, educație, aspect fizic și ținută, performanță, etc.. Bineînțeles că implicațiile sunt ...
PE CE DAU BANII CONTRIBUABILII AMERICANI      M-am întrebat de multe ori unde se duc banii pe care-i plătim prin lege ca impozite, taxe, etc. Mă întreb în continuare pentru că nu-i regăsesc pe nicăieri. Dar am aflat măcar cum sunt păcăliți și contribuabilii americani. Maimuța beată      În anul 2014, guvernul SUA a cheltuit 3,2 milioane dolari pentru o cercetare ridiculă. Oameni de știință au obligat mai multe maimuțe să bea alcool în exces pent...
BICICLETA ELECTRICĂ (FĂRĂ LANȚ)      Oameni de știință și inginerii visează în ultimii ani de zile noi modalități de a obține tot felul de mijloace de transport, cu predilecție electrice, fără să utilizeze combustibili fosili și fără emisii nocive în atmosferă. Unii dintre ei, probabil din exces de zel, au ajuns un pic cam departe de data asta, prin crearea Mando Footloose, care  pretinde a fi primul hibrid în tehnologia bicicletelor elec...
OMENIREA CREEAZĂ SPECII NOI      Cu toții știm că activitățile umane conduc la dispariția a numeroase specii din întreaga lume. Dar, probabil mai puțin așteptat,  acest lucru nu este singurul efect al activităților noastre asupra regnului animal și vegetal. De fapt, omenirea creează specii noi de plante și animale și, de asemenea, provoacă evoluția rapidă a unora dintre acestea, relevă un nou studiu.      Studiul, condus de Universit...
COMENTARII LA YOUTUBE      YouTube face viața grea utilizatorilor care au postat comentarii negative și răutăcioase la imaginile vizionate și s-au ascuns în spatele anonimatului. Site-ul video începe sa ceara utilizatorilor numele complet atunci când fac comentarii și descărca clipuri. În locul unui pseudonim, compania YouTube dorește numele complet al utilizatorului, asociat cu imaginea folosită pe contul  Google+. Această măsu...