Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau chiar bizare.

Fața dublă

Artist polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește “față dublă”.

Femeie cu extraterestru

O femeie trage cu un lanț un bărbat purtând un costum de extraterestru, la aniversarea a 478 de ani de la fondarea orașului Lima (ianuarie 2013).

Mâncând cu lupulCercetătorul Werner Freund muscă dintr-un cadavru de cerb alături de un lup mongol în incinta unei rezervații din Merzig, în provincia germană a Saarland (ianuarie 2013).

O maimuță spală geamulAnfisa, un cimpanzeu de sex feminin în vârstă de 8 ani, spală fereastra incintei unde “locuiește” împreună cu masculul pe nume Tihon, la gradina zoologică Royev Ruchey din Krasnoyarsk, Siberia (ianuarie 2013).

Miri thailandeziDoi miri sar într-un iaz în timpul ceremoniei de nuntă în provincia Prachin Buri, la est de Bangkok (februarie 2013).

Artiști șerpi

Artiști îmbrăcați în șerpii participă la parada dedicată Noului An Chinezesc, în Sydney (februarie 2013).

Bărbați nud

Vizitatori nud privesc lucrările de la expoziția de artă intitulată „Bărbați Nud” de la Muzeul Leopold din Viena (februarie 2013).

BMW tras de vacă

Un chinez a legat o vacă la BMW-ul său pentru a-și exprime nemulțumirea față de un garaj local, Qingdao, provincia Shandong (februarie 2013).

Ou fosilizat

Un angajat al firmei Christie’s prezintă un ou fosilizat al pasării elefant, la Londra (martie 2013), care va fi vândut la licitație. Dispărută cu mai multe secole în urmă, pasărea elefant, originară din Madagascar, măsura cam 3,5 metri în înălțime.

Artă Contemporană-AliceO turistă pozează lucrarea de artă intitulată „Alice” în Centrul de Artă Contemporană din capitala andaluză, Sevilia (10 aprilie 2013).

Pentateuque

O sculptură a unui artist francez contemporan – Fabien Merelle – înaltă de cinci metri, numită „Pentateuque”, a fost expusă în Hong Kong (mai 2013).

Moda 2013-2014

Creațiile actuale ale casei de modă belgiene Maison Martin Margiela au fost prezentate în colecția de toamnă-iarnă 2013/2014 de la Paris (iulie 2013).

300000 de ace

Xie Yong realizează o lucrare de artă din plastic și peste 300.000 de ace, în Shenyang, provincia Liaoning (iulie 2013).

Iluzie optică

Fotbalistul francez Mathieu Valbuena pare un pitic între doi jucători belgieni în această fotografie, unghiul creând o iluzie optică.

Tahjir

Această nouă formă de artă, la modă în Arabia Saudită, se numește „Tahjir”. Mașinile sunt ridicate și grămezi de pietre se stivuiesc dedesubt (august 2013).

Jumi-juma

Un spectator inedit a participat la prezentarea Emporio Armani primăvară / vară 2014, la Milano (20 septembrie 2013).

Nas pentru transplant

Un nas nou a fost crescut de către chirurgii chinezi pe fruntea unui pacient, în vederea unui transplant, pentru a înlocui nasul inițial, infectat și deformat (septembrie 2013).

Pistoale în gură

Un adept religios chinez și-a străpuns obrajii cu două pistoale în timpul unei procesiuni în Phuket (octombrie 2013).

Machiaj zombie

Machiaje în stil zombi la ComicCon din New York (octombrie 2013).

Volga cu iarbă

O mașină a epocii sovietice, Volga GAZ-21, a fost acoperită cu iarbă artificială pentru publicitatea unui magazin local, în Sankt-Petersburg (octombrie 2013).

Deget lung

Doi muncitori ancorează o barcă pe care se află o lucrare a unui artist ceh – David Cerny – în dreptul castelului din Praga (octombrie 2013).

Bărbi și mustăți 2013

O fotografie combinație a câtorva participanți la Campionatul Mondial din 2013, în Leinfelden-Echterdingen, în apropierea Stuttgart (noiembrie 2013). Mai mult de 300 de persoane din întreaga lume și-au etalat mustățile și bărbile.

De mână cu Mao Zedong

O domnișoară pozează pentru o fotografie cu președintele Mao Zedong, reprezentat într-o pictură 3D, la o expoziție în Binzhou, provincia Shandong, cu ocazia comemorării a 120 de ani de la nașterea lui (decembrie 2013).

Isus Hristos și Moș Crăciun

O sculptură bizară din nisip a artistul indian Sudarshan Pattnaik reprezentându-i pe Isus Hristos și Moș Crăciun, pe o plajă în Puri, în statul indian Odisha (Decembrie 2013).

Sursa : Internet

 


Alte articole captivante


CUM BEI VIN DIN STICLĂ FĂRĂ SĂ-I SCOȚI DOPUL      Ar putea părea o problemă nerezolvabilă să extragi vin dintr-o sticlă, fără să-i scoți dopul de plută. Dar uite că există o modalitate! L-am putea numi un tirbușon futurist, dar este un dispozitiv cu argon sub presiune, care este injectat în sticlă și forțează vinul să iasă printr-un ac, când sticla este înclinată. Spațiul gol cu aer din sticlă este umplut cu argon, care împiedică vinul să oxideze. Acu...
PROBLEMĂ DE OLIMPIADĂ LA MATEMATICĂ      Vă propun o problemă de olimpiadă la matematică care nu este deloc dificilă. Depinde doar cum o abordați. Acum mai bine de douăzeci de ani a pus pe jar mai mulți elevi din multe țări. De fapt doar circa 11% dintre ei au reușit să dea răspunsul corect.      Enunț: un șnur este înfășurat simetric în jurul unui cilindru din carton, gol la mijloc, sau în jurul unui tub gol, cum ar fi suportul de carton pe...
NUMĂRUL FEMEILOR DIN PARLAMENT ESTE ÎN CREȘTERE      Potrivit unui nou raport al Uniunii Interparlamentare (Inter-Parliamentary Union), o organizație internațională care lucrează cu Organizația Națiunilor Unite, lansat înainte de Ziua Internațională a Femeii, numărul femeilor din parlament este într-o creștere continuă. În prezent, există mai multe femei în parlamentele naționale din întreaga lume decât oricând înainte. În medie, la nivel mondial în anul...
CREATURI MARINE CIUDATE      Adâncurile oceanului sunt populate cu creaturi minunate și cu altele total neobișnuite. Fie că trăiesc în mări sau oceane, fie că sunt mari, urâte, țepoase, carnivore, inteligente, inofensive, plin de culoare sau  dimpotrivă, merită să fie cunoscute. A fost greu, dar am ales câteva dintre aceste minunate și uimitoare creaturi ale apelor.      1. Peștele liliac cu buze roșii      Acest pește este un...
REPRODUCERE FĂRĂ SEX      Spre surprinderea oamenilor de știință, un pește mare, pe cale de dispariție – peștele ferăstrău – a apelat la reproducere fără sex, un fel de naștere virgină. Aceasta este prima dovadă solidă a unei astfel de reproducere asexuată (reproducere prin spori sau prin diviziune), în sălbăticie, pentru un animal vertebrat.      Reproducerea asexuată este adesea întâlnită printre nevertebrate și a fost obser...
PISICA URCĂ SAU COBOARĂ?      O întrebare extrem de simplă pentru imaginea următoare: pisica urcă sau coboară?      După rochia cu două nuanțe de culoare (negru și albastru s-au dovedit a fi culorile inițiale), se pare că a apărut o nouă dezbatere, care face furori pe Internet, referitoare la o umilă pisică. La prima vedere a acestei fotografii alb-negru unii spun că pisica se deplasează pe scări în jos, iar alții sunt convinși ...
SĂRUTUL NU ESTE O PLĂCERE UNIVERSALĂ      Probabil că toată lumea își amintește primul sărut, cu detaliile lui, poate jenante sau încântătoare, și continuă să creadă că sărutul joacă un rol important în viață romantică sau este o plăcere universală. Sau cel puţin aşa este perceput sărutul în unele societăţi. Oamenii din societățile mai dezvoltate au presupus de-a lungul anilor că sărutul romantic, adică pe buze, prin lipirea buzelor parteneril...
ALTE IMAGINI HAIOASE      După mai multe luni revin cu alte imagini haioase, completând seria pe care am deschis-o acum mai bine de doi ani. Este o serie de imagini destul de cuprinzătoare, cu 16 postări de-a lungul timpului: imagini haioase 16, imagini haioase 15, imagini haioase 14, imagini haioase 13, imagini haioase 12, imagini haioase 11, imagini haioase 10 și așa mai departe până la primul articol cu acest subiect, public...
NOILE ANVELOPE MICHELIN      Despre anvelope, spre deosebire de alte piese sau echipamente auto, putem spune cu ușurință când este nevoie să fie înlocuite, printr-o simplă inspecție vizuală, prin care se poate stabili uzura. Dar marele producător de anvelope Michelin pretinde că noile anvelope Premier, all-season, care folosesc tehnologia EverGrip, ne vor face să privim lucrurile altfel decât la anvelopele tradiționale. De fapt, M...
UN ARTICOL DE BUN GUST      Gustul este un simț prin care organismul primește, cu ajutorul limbii și mucoasei bucale, informații asupra proprietăților chimice ale unor substanțe cu care vine în contact. Totodată, gustul este o senzație produsă, în special de alimente, prin excitarea limbii și mucoasei bucale. Sau mai simplu gustul este, în general, ceea ce ne rămâne în gură după ce o mâncare sau băutură a fost înghițită sau scuip...