Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau chiar bizare.

Fața dublă

Artist polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește “față dublă”.

Femeie cu extraterestru

O femeie trage cu un lanț un bărbat purtând un costum de extraterestru, la aniversarea a 478 de ani de la fondarea orașului Lima (ianuarie 2013).

Mâncând cu lupulCercetătorul Werner Freund muscă dintr-un cadavru de cerb alături de un lup mongol în incinta unei rezervații din Merzig, în provincia germană a Saarland (ianuarie 2013).

O maimuță spală geamulAnfisa, un cimpanzeu de sex feminin în vârstă de 8 ani, spală fereastra incintei unde “locuiește” împreună cu masculul pe nume Tihon, la gradina zoologică Royev Ruchey din Krasnoyarsk, Siberia (ianuarie 2013).

Miri thailandeziDoi miri sar într-un iaz în timpul ceremoniei de nuntă în provincia Prachin Buri, la est de Bangkok (februarie 2013).

Artiști șerpi

Artiști îmbrăcați în șerpii participă la parada dedicată Noului An Chinezesc, în Sydney (februarie 2013).

Bărbați nud

Vizitatori nud privesc lucrările de la expoziția de artă intitulată „Bărbați Nud” de la Muzeul Leopold din Viena (februarie 2013).

BMW tras de vacă

Un chinez a legat o vacă la BMW-ul său pentru a-și exprime nemulțumirea față de un garaj local, Qingdao, provincia Shandong (februarie 2013).

Ou fosilizat

Un angajat al firmei Christie’s prezintă un ou fosilizat al pasării elefant, la Londra (martie 2013), care va fi vândut la licitație. Dispărută cu mai multe secole în urmă, pasărea elefant, originară din Madagascar, măsura cam 3,5 metri în înălțime.

Artă Contemporană-AliceO turistă pozează lucrarea de artă intitulată „Alice” în Centrul de Artă Contemporană din capitala andaluză, Sevilia (10 aprilie 2013).

Pentateuque

O sculptură a unui artist francez contemporan – Fabien Merelle – înaltă de cinci metri, numită „Pentateuque”, a fost expusă în Hong Kong (mai 2013).

Moda 2013-2014

Creațiile actuale ale casei de modă belgiene Maison Martin Margiela au fost prezentate în colecția de toamnă-iarnă 2013/2014 de la Paris (iulie 2013).

300000 de ace

Xie Yong realizează o lucrare de artă din plastic și peste 300.000 de ace, în Shenyang, provincia Liaoning (iulie 2013).

Iluzie optică

Fotbalistul francez Mathieu Valbuena pare un pitic între doi jucători belgieni în această fotografie, unghiul creând o iluzie optică.

Tahjir

Această nouă formă de artă, la modă în Arabia Saudită, se numește „Tahjir”. Mașinile sunt ridicate și grămezi de pietre se stivuiesc dedesubt (august 2013).

Jumi-juma

Un spectator inedit a participat la prezentarea Emporio Armani primăvară / vară 2014, la Milano (20 septembrie 2013).

Nas pentru transplant

Un nas nou a fost crescut de către chirurgii chinezi pe fruntea unui pacient, în vederea unui transplant, pentru a înlocui nasul inițial, infectat și deformat (septembrie 2013).

Pistoale în gură

Un adept religios chinez și-a străpuns obrajii cu două pistoale în timpul unei procesiuni în Phuket (octombrie 2013).

Machiaj zombie

Machiaje în stil zombi la ComicCon din New York (octombrie 2013).

Volga cu iarbă

O mașină a epocii sovietice, Volga GAZ-21, a fost acoperită cu iarbă artificială pentru publicitatea unui magazin local, în Sankt-Petersburg (octombrie 2013).

Deget lung

Doi muncitori ancorează o barcă pe care se află o lucrare a unui artist ceh – David Cerny – în dreptul castelului din Praga (octombrie 2013).

Bărbi și mustăți 2013

O fotografie combinație a câtorva participanți la Campionatul Mondial din 2013, în Leinfelden-Echterdingen, în apropierea Stuttgart (noiembrie 2013). Mai mult de 300 de persoane din întreaga lume și-au etalat mustățile și bărbile.

De mână cu Mao Zedong

O domnișoară pozează pentru o fotografie cu președintele Mao Zedong, reprezentat într-o pictură 3D, la o expoziție în Binzhou, provincia Shandong, cu ocazia comemorării a 120 de ani de la nașterea lui (decembrie 2013).

Isus Hristos și Moș Crăciun

O sculptură bizară din nisip a artistul indian Sudarshan Pattnaik reprezentându-i pe Isus Hristos și Moș Crăciun, pe o plajă în Puri, în statul indian Odisha (Decembrie 2013).

Sursa : Internet

 


Alte articole captivante


CONSUMUL MONDIAL DE CEAI      Ceaiul își are originile în partea de sud-est a Asiei și a fost întrebuințat pentru prima oară de chinezi, folosindu-l atât la prepararea băuturilor cât și a mâncărurilor. După ce a fost introdus și în Japonia de către un călugăr budist prin anii 600, la sfârșitul secolului al XVI-lea apar mențiuni rare despre ceai și la europeni, devenind apoi un produs folosit la nivel mondial. Producția mondială de ...
DOAR 6% DIN POPULAȚIA LUMII A ZBURAT CU AVIONUL      Cred că mai toată lumea știe că zborul cu avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Din păcate, s-a estimat că doar 6% din populația lumii a zburat cu avionul până acum. Motivele sunt diverse, pornind de la frică și ajungând la sărăcie lucie. Pe lângă alte lucruri neadevărate despre zborul cu avionul, vreau să împărtășesc câteva chestii interesante, zic eu, despre transportul aerian. În fi...
MAREA BRITANIE NU ESTE REGATUL UNIT      Am observat că adesea se confundă Marea Britanie cu Regatul Unit și mai demult nici eu nu i-am dat importanța cuvenită. De fapt, Marea Britanie nu este Regatul Unit, între cele două entități existând o diferență majoră. Inclusiv traducerea automată oferită de Google, pe care o folosește o mulțime de lume, nu face diferența între Marea Britanie (Great Britain sau GB) și Regatul Unit (United Kingdom sau ...
SALARIILE CONDUCĂTORILOR POLITICI AI LUMII      Salariile conducătorilor principalelor economii ale lumii diferă extrem de mult, fiind mai puțin corelate cu mărimea populației și a PIB-ului. Pe baza articolului publicat de CNN.com, care a folosit datele oficiale pentru anul 2015, Business Insider a realizat un grafic care ilustrează diferențele dintre salariile anuale ale liderilor mondiali.           Câteva scurte observații: Pe lângă sa...
RECICLAREA MUCURILOR DE ȚIGARĂ      Orașul Vancouver și Terra Cycle Canada au lansat un prim program-pilot care urmărește colectarea mucurilor de țigări pentru reciclare. 110 recipiente pentru țigări au fost instalate  în mai multe locuri din centrul orașului Vancouver, iar locuitorii sunt încurajați să aducă resturile de țigări chiar din case sau de la locul de muncă. Această inițiativă, prima de acest fel, dorește înlăturarea mucurilor...
CHEIA CAMEREI DE HOTEL: TELEFONUL     Cheia camerei de hotel poate fi acum propriul telefon, gen smartphone. Acesta este un alt exemplu grăitor care dovedește că dispozitivele mobile uzuale încep să ne controleze de la "mică distanță" întreaga noastră viață.      Începând din această lună, o parte din oaspeții hotelurilor Starwood vor putea să-și folosească smartphone-urile în loc de cheia camerei de hotel. Sistemul a fost implementat deoc...
IMAGINI HAIOASE 13      Plimbările mele pe cărările Internetului și corespondența prin e-mail cu prieteni adevărați sau virtuali mi-au dezvăluit multe fotografii amuzante, unele prin ridiculul sau comicul situaților, poze nostime și ilare sau într-un cuvânt imagini haioase. După ce le-am împărtășit mai întâi cu prietenii de pe Facebook, adăugându-le un scurt comentariu propriu, am decis să le public și aici, într-o serie mai ...
CEA MAI ÎNALTĂ AȘEZARE UMANĂ      Cea mai înaltă așezare umană sau localitatea situată la cea mai mare altitudine este orașul La Rinconada, din Peru. Clasificarea este valabilă numai pentru așezările permanente, ocupate pe tot parcursul anului și se referă la cota deasupra nivelului mării.      Situat în Anzii peruvieni, orașul situat la cea mai mare altitudine, la 5100 de metri (cam pe la jumătatea troposferei), are circa 30 000 de...
POSTERE 3      Am venit și cu următorul calup de postere (postere 3). La preambul nu renunț!      Posterele pot fi folosite în multe scopuri, fiind de multe ori modalități de promovare ale ideilor și programelor celor ce se ocupă cu publicitatea, în special pentru evenimente muzicale sau filme, propaganda sau a unor diverse grupări ce încearcă să transmită un mesaj.      Un poster se lipește, de obicei, pe o supraf...
MAGAZINE PROVIZORII DEOSEBITE      1. Pentru a sărbători lansarea noii colecții Stan Smith, compania Adidas a deschis în cartierul Shoreditch din Londra această cutie de pantofi gigant. Magazinul a fost deschis doar între 16 ianuarie și 19 ianuarie a.c., incluzând o stație interactivă digitală “Stan yourself", unde cumpărătorii au avut posibilitatea de a-și imprima propriile chipuri pe pantofi, în timp ce un alt post de imprimare 3D put...