Anul 2013 a un fost an cu destule evenimente, dar și cu momente specifice mai neobișnuite, de la o cultură la alta. Am ales câteva fotografii care aș spune că sunt pur și simplu mai ciudate sau chiar bizare.

Fața dublă

Artist polonez Sebastian Bieniek susține că nu știe numele femeii pe care a fotografiat-o timp de patru luni. El pur și simplu o numește “față dublă”.

Femeie cu extraterestru

O femeie trage cu un lanț un bărbat purtând un costum de extraterestru, la aniversarea a 478 de ani de la fondarea orașului Lima (ianuarie 2013).

Mâncând cu lupulCercetătorul Werner Freund muscă dintr-un cadavru de cerb alături de un lup mongol în incinta unei rezervații din Merzig, în provincia germană a Saarland (ianuarie 2013).

O maimuță spală geamulAnfisa, un cimpanzeu de sex feminin în vârstă de 8 ani, spală fereastra incintei unde “locuiește” împreună cu masculul pe nume Tihon, la gradina zoologică Royev Ruchey din Krasnoyarsk, Siberia (ianuarie 2013).

Miri thailandeziDoi miri sar într-un iaz în timpul ceremoniei de nuntă în provincia Prachin Buri, la est de Bangkok (februarie 2013).

Artiști șerpi

Artiști îmbrăcați în șerpii participă la parada dedicată Noului An Chinezesc, în Sydney (februarie 2013).

Bărbați nud

Vizitatori nud privesc lucrările de la expoziția de artă intitulată „Bărbați Nud” de la Muzeul Leopold din Viena (februarie 2013).

BMW tras de vacă

Un chinez a legat o vacă la BMW-ul său pentru a-și exprime nemulțumirea față de un garaj local, Qingdao, provincia Shandong (februarie 2013).

Ou fosilizat

Un angajat al firmei Christie’s prezintă un ou fosilizat al pasării elefant, la Londra (martie 2013), care va fi vândut la licitație. Dispărută cu mai multe secole în urmă, pasărea elefant, originară din Madagascar, măsura cam 3,5 metri în înălțime.

Artă Contemporană-AliceO turistă pozează lucrarea de artă intitulată „Alice” în Centrul de Artă Contemporană din capitala andaluză, Sevilia (10 aprilie 2013).

Pentateuque

O sculptură a unui artist francez contemporan – Fabien Merelle – înaltă de cinci metri, numită „Pentateuque”, a fost expusă în Hong Kong (mai 2013).

Moda 2013-2014

Creațiile actuale ale casei de modă belgiene Maison Martin Margiela au fost prezentate în colecția de toamnă-iarnă 2013/2014 de la Paris (iulie 2013).

300000 de ace

Xie Yong realizează o lucrare de artă din plastic și peste 300.000 de ace, în Shenyang, provincia Liaoning (iulie 2013).

Iluzie optică

Fotbalistul francez Mathieu Valbuena pare un pitic între doi jucători belgieni în această fotografie, unghiul creând o iluzie optică.

Tahjir

Această nouă formă de artă, la modă în Arabia Saudită, se numește „Tahjir”. Mașinile sunt ridicate și grămezi de pietre se stivuiesc dedesubt (august 2013).

Jumi-juma

Un spectator inedit a participat la prezentarea Emporio Armani primăvară / vară 2014, la Milano (20 septembrie 2013).

Nas pentru transplant

Un nas nou a fost crescut de către chirurgii chinezi pe fruntea unui pacient, în vederea unui transplant, pentru a înlocui nasul inițial, infectat și deformat (septembrie 2013).

Pistoale în gură

Un adept religios chinez și-a străpuns obrajii cu două pistoale în timpul unei procesiuni în Phuket (octombrie 2013).

Machiaj zombie

Machiaje în stil zombi la ComicCon din New York (octombrie 2013).

Volga cu iarbă

O mașină a epocii sovietice, Volga GAZ-21, a fost acoperită cu iarbă artificială pentru publicitatea unui magazin local, în Sankt-Petersburg (octombrie 2013).

Deget lung

Doi muncitori ancorează o barcă pe care se află o lucrare a unui artist ceh – David Cerny – în dreptul castelului din Praga (octombrie 2013).

Bărbi și mustăți 2013

O fotografie combinație a câtorva participanți la Campionatul Mondial din 2013, în Leinfelden-Echterdingen, în apropierea Stuttgart (noiembrie 2013). Mai mult de 300 de persoane din întreaga lume și-au etalat mustățile și bărbile.

De mână cu Mao Zedong

O domnișoară pozează pentru o fotografie cu președintele Mao Zedong, reprezentat într-o pictură 3D, la o expoziție în Binzhou, provincia Shandong, cu ocazia comemorării a 120 de ani de la nașterea lui (decembrie 2013).

Isus Hristos și Moș Crăciun

O sculptură bizară din nisip a artistul indian Sudarshan Pattnaik reprezentându-i pe Isus Hristos și Moș Crăciun, pe o plajă în Puri, în statul indian Odisha (Decembrie 2013).

Sursa : Internet

 


Alte articole captivante


CATASTROFE NATURALE ȘI ASIGURĂRI     Cel mai mare grup de firme de asigurări din lume, Munich Re a publicat un comunicat de presa pe data de 03.01.2013. Anul trecut, în întreaga lume, s-au înregistrat catastrofe naturale care au cauzat pierderi totale de aproximativ 160 de miliarde de dolari americani (circa 122 de miliarde de euro) și aproximativ 65 de miliarde de dolari pierderi asigurate.      În 2012, 67% dintre pierderile totale şi 9...
CHINA – CHESTII PUȚIN ȘTIUTE      Despre China se vorbește în ultimul timp destul de mult, pe de o parte de bine, pe de altă parte de rău. Nu vreau să fac acum comentarii despre realizările sau imperfecțiunile statului chinez, dar am întocmit o listă de fapte din istoria și actualitatea chineză care sunt mai puțin cunoscute și mediatizate. În ciuda dimensiunii sale, China se încadrează într-un singur fus orar. C...
ARCUL DE POD PERFECT (INDESTRUCTIBIL)      Oamenii de știință de la Universitatea din Warwick spun că au găsit designul „perfect” pentru proiectarea unui arc de pod indestructibil, care poate rezista la orice furie a naturii. De fapt, cercetătorii s-au inspirat din natură pentru a realiza arcul de pod perfect și au folosit un model în procesul de proiectare pe care l-au numit „formular de constatare” cu ajutorul căruia au realizat o structură f...
BIBLIOTECA FĂRĂ CĂRȚI      În toamna acestui an în orașul San Antonio va fi inaugurată prima bibliotecă din lume care nu are nici o carte fizică și care va purta numele BiblioTech. Ea va face parte dintr-un întreg sistem de biblioteci și librarii publice fără cărți, care se va întinde în tot Texasul, SUA.      Biblioteca îți permite să împrumuți cărți electronice după aceiași metodă după care împrumuți cărți obișnuite într-o ...
CONTORUL FERICIRII      Sistemul este numit “The Happiness Counter” și își propune să încurajeze zâmbetul natural în viața noastră de zi cu zi. Happiness Counter a primit anul acesta premiul Good Design Award and Good Design Best 100. Este echipat cu un aparat de fotografiat digital Sony (Cyber Shot), care folosește tehnologia de recunoaștere a zâmbetului. Echipa care l-a proiectat și realizat, consideră că acest sistem de ac...
UN TRUC DE ADEMENIRE INCREDIBIL      Plantele folosesc o varietate de tactici extrem de diversă pentru a realiza polenizarea și implicit pentru a atrage agenții polenizatori. Circa 5 la sută din toate plantele existente pe glob apelează la trucuri și înșelăciuni pentru a atrage insectele polenizatoare, dar până acum cercetătorii nu au mai întâlnit un astfel de truc de ademenire.      O plantă ornamentală, destul de populară, din grupul d...
OMTI 980/2011 ACTUALIZAT (MODIFICAT ȘI COMPLETAT) NORME METODOLOGICE (din 30 noiembrie 2011) privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora stabilite prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere*)     EMITENT: MINISTERUL TRANSPORTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII     PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 854 bis din 2 decembrie 2011 ----------     *) Aprob...
FANII CM BRAZILIA 2014      Când vine vorba de sport și mai ales de fotbal pasiunile care se nasc în rândul suporterilor devin extreme sau mici nebunii, mai ales în competițiile internaționale. Acum, când se desfășoară cu cel mai mare turneu de sport din lume și cel mai popular - Cupa Mondială,  Brazilia 2014, spectacolul din tribune este poate mai distractiv decât cel de pe teren.      Să aruncăm o privire la unii dintre fanii ...
CEL MAI ÎNALT POPOR MĂNÂNCĂ MULTE LACTATE      Cel mai înalt popor din lume este poporul olandez. Olandezii sunt recunoscuți ca mari băutori de lapte și mâncători de brânză și alte produse lactate. Ar putea exista o legătură?      Pentru olandezi, laptele și brânzeturile sunt esențiale, precum este orezul pentru chinezi sau ceaiul pentru englezi. S-a calculat că aproximativ o șesime din cheltuielile generale ale unui olandez reprezintă produsele l...
UNDE E PISICA? GĂSIȚI-O ÎNTR-UN MINUT      Priviți cu atenție imaginea de mai jos și găsiți unde e pisica. Aveți la dispoziție un minut.      Pentru delectare, câteva curiozități referitoare la pisici:  Felis catus, adică pisica domestică, de casă sau mâța, trăiește alături de oameni de peste 9500 ani; Sunt peste 500 de milioane de pisici domestice în întreaga lume; O pisică domestică trăiește între 12 și 18 ani; cele fără stăpâ...