Am publicat câteva articole cu probleme de aritmetică (o problemă de aritmetică, test de matematică pentru clasa a V-atest pentru orice vârstă, problema egalităților etc.), dar azi propun un alt test de aritmetică, care este la îndemâna oricui. Pentru cei ajunși la o maturitate fragedă sau deplină, după buna simțire a fiecăruia, indiferent de vârstă, poate fi o confirmare a inteligenței volubile dobândite după ani de studiu și a acumulării de cunoștințe, iar pentru cei vârstnici poate însemna o provocare prin care să demonstreze că nu au trecut degeaba prin viață.

   Notă ajutătoare. Aritmetica este o ramură a matematicii care se ocupă cu studiul numerelor și a relațiilor dintre numere. Operațiile aritmetice elementare sunt: adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea.

   Care este succesiunea de cifre sau numărul care trebuie apară în locul semnului de exclamare?

   Primul exercițiu:

Alt test de aritmetică 1

   Al doilea exercițiu:

Alt test de aritmetică 2

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria pe care am intitulat-o Perspicacitate. S-ar putea să vă placă și un test general de atenție ori un test de atenție la detalii. Pentru iubitorii de geografie am publicat un test, diferit față de cele uzuale de pe Internet, privind capitalele lumii. Iar dacă iubiți limba română și vreți să vă verificați cunoștințele în acest domeniu, am pregătite două teste de acest gen: primul și al doilea. Și, nu în ultimul rând, un test cu ÎNTREBĂRI DE CULTURĂ GENERALĂ.

   Dacă nu v-ați descurcat sau nu ați rezolvat acest alt test de aritmetică (din comoditate, cred), puteți să vedeți rezolvările (răspunsurile) dând clic pe butonul de mai jos.