Prin cultură generală se înțelege totalitatea cunoștințelor acumulate de-a lungul anilor sau nivelul ridicat de dezvoltare intelectuală la care a ajuns un individ prin posedarea de cunoștințe variate în diverse domenii. De obicei, cei care stăpânesc cunoștințe generale (universale) temeinice sunt priviți cu admirație de cei din jur și constituie o clasă oarecum invidiată în societate.

   Mai jos propun un test de cultură generală, relativ scurt, dar care cuprinde una sau maxim două întrebări din domenii extrem de diverse, precum: geografie, istorie, chimie, matematică, biologie, fizică, literatură, muzică, film, sport etc. Sper să fie pe placul tuturor!

   Testul de cultură generală pentru verificarea cunoștințelor din diverse domenii are 20 de întrebări, cu patru sau cinci variante de răspuns. Bifați răspunsul pe care-l apreciați ca exact (o singură variantă de răspuns este corectă). La final, apăsând pe „Termină chestionarul” veți afla rezultatul testului și puteți verifica toate întrebările și răspunsurile.

   Dacă iubiți limba română, puteți încerca să rezolvați un test cu o singură variantă de răspuns sau un alt test, un pic mai greu, dar mai interesant, cu mai multe variante de răspuns. Pentru iubitorii de geografie am publicat un test, diferit față de cele uzuale de pe Internet, privind capitalele lumii. Vă puteți verifica cunoștințele despre fobii sau ați putea constata, printr-un test extrem de simplu, dacă sunteți atenți la detalii.

   De asemenea, puteți găsi multe alte teste, de logică, de inteligență, de atenție sau IQ, cu sau fără imagini, precum și diverse probleme, pe care le-am considerat interesante, la categoria Perspicacitate.