O fabrică de bere din Polonia a venit pe piață cu o idee năstrușnică care i-a surprins pe iubitorii de bere și pe eternii îndrăgostiți de femei: bere cu bacterii vaginale. Inițiatorul ideii, Wojciech Mann (26 de ani), a spus într-un interviu că produsul său este chiar „esența feminității”.

   În general, berea are un gust amărui care este dat de bacteriile producătoare de acid lactic care au fost folosite de sute de ani ca agenți de fermentare pentru conservarea și prepararea mai multor alimente, cum sunt brânza, iaurtul și alte produse fermentate din lapte. Dar aceste bacterii sunt prezente și în vaginurile femeilor. Iar tânărul antreprenor a găsit o cale de a transfera senzualitatea, sexualitatea, șarmul și frumusețea interioară a femeilor într-o sticlă cu bere, delicioasă!

   Metoda este relativ simplă. Cu ajutorul unui dispozitiv ginecologic se colectează bacterii din vagin care ajung la un laborator unde sunt izolate de celelalte bacterii și bacteriile producătoare de acid lactic sunt purificate și reproduse. Apoi ele sunt combinate cu apă, malț și drojdie și se obține această băutură inedită: prima bere cu bacterii vaginale.

Bere cu bacterii vaginale

   Primele bacterii au fost colectate de la senzuala Alexandra Brendlova, un fotomodel din Cehia, iar producătorul polonez susține că noua băutură a avut un succes răsunător. Apoi, alte modele ațâțătoare au fost imaginea acestei beri și sunt și alte modele exotice în lista de așteptare.

   „Berea pe care o producem este o odă a admirației și a respectului pentru feminitate. Cu o mie de ani în urmă, femeile erau venerate în temple, cu câteva sute și zeci de ani în urmă au pozat pentru cei mai buni artiști ai timpului, iar azi sunt responsabile pentru unicitatea berii noastre“, a precizat candidul domnișor Wojciech Mann.