Racul poate fi fabulos, de aceea zodia Rac este considerată aproape perfectă. Racii merită tot respectul pentru că tot ceea ce realizează în viață este prin munca proprie, cu multă sârguință. Din acest motiv, racul poate fi un exemplu pentru majoritatea oamenilor.

   Racul are o fire complexă, are carismă și spune totul din suflet. Deși pare timid la prima vedere, devine destul de vehement atunci când trebuie. Consideră că trebuie tratat cu respect și nu suportă să-l șicanezi din orice motiv. Uneori este imprevizibil și oscilant în viața socială, însă își respectă întotdeauna angajamentele luate sau promisiunile făcute.

   Racii sunt creativi, dar sensibili, uneori sfioși. Pot fi jigniți ușor cu o privire, un gest, un cuvânt. Pentru un Rac, a-l respecta și iubi înseamnă a-i accepta cusururile și a nu le judeca. Nu acceptă întrebări insinuante și nu va ierta persoanele care vor să intre cu bocancii în viața sa.

   Chiar dacă par niște duri, ei au nevoie de încredere și atenție și își dăruiesc inima cu mare prudență. Racilor le este teamă că o să fie răniți dacă își pun viața și sufletul pe tavă. Iar când o fac, se pot îndrăgosti orbește, pentru întotdeauna. Chiar și după o despărțire, persoana iubită va rămâne mereu în inima Racului.

Racul - zodia aproape perfectă

   Racul pare misterios și greu de „citit”, dar ia decizii corecte (nu imediat, după ce analizează) și este un sfătuitor de nădejde. Întotdeauna îi protejează instinctiv pe cei dragi și va face aproape orice pentru a-și ajuta prietenii și persoanele iubite. Este un foarte bun ascultător, este generos și onest, un iubitor și un grijuliu nativ.

  Racii sunt foarte atașați de familie, prieteni, casă, proprietăți. Uneori devin copilăroși, însă ei își arată această parte a personalității doar în fața apropiaților, în care au încredere și alături de care se pot bucura de micile plăceri cotidiene ale vieții.

   Racul nu admite să fie înșelat, din toate punctele de vedere, și nu îndură gelozia. Va fi rănit profund și se va îndepărta. Pe de altă parte, fiind un protector înnăscut, poți conta oricând pe el că se străduiește să asigure confortul de care au nevoie persoanele iubite și să le ajute ori de câte ori au nevoie.

   Cine reușește să intre în inima unui Rac, probabil va rămâne acolo pentru totdeauna. Dar ca să trăiești lângă sensibilul, emotivul și romanticul Rac nu trebuie să-i pui niciodată la îndoială încrederea și sentimentele. Și, mai ales, nu-l face gelos.