Începând de la o vârstă, majoritatea oamenilor și-ar dori să fie mai tineri. Dar cine s-ar gândi la schimbarea anului de naștere în mod legal? Uite că s-a găsit cineva, un olandez, care vrea să fie cu 20 de ani mai tânăr.

   Emile Ratelband a cerut în instanță schimbarea anului de naștere. El s-a născut pe 11 martie 1949 și a solicitat modificarea anului său de naștere în actele oficiale, respectiv 11 martie 1969. Mă simt mult mai tânăr decât arată vârsta, am un corp de 45 de ani, pot avea toate fetele pe care le doresc pe Tinder, dar totul se destramă după ce le spun că am 69 de ani. Am energie, vitalitate, sunt într-o formă excelentă și vreau să fiu legal recunoscut cu 20 de ani mai tânăr pentru că mă simt abuzat, agresat și discriminat din cauza vârstei mele, a explicat olandezul. Singura persoană care a pledat pentru schimbarea legală a vârstei a avut și un argument mult mai greu de demontat: „În prezent, oamenii își pot schimba numele și chiar își pot schimba sexul, în mod legal. Eu de ce nu-mi pot schimba vârsta?”

Schimbarea anului de naștere

   Instanța din orașul Arnhem a respins cererea pentru schimbarea anului de naștere. În motivarea sa, instanța a spus că Ratelband are libertatea de a se simți cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta sa reală și de a acționa în consecință, dar modificarea anului de naștere în certificatul său de naștere nu este posibilă. Schimbarea datei de naștere ar duce la dispariția a 20 de ani de înregistrări din registrul nașterilor, deceselor, căsătoriilor și parteneriatelor înregistrate și ar avea implicații juridice și sociale nedorite, a mai explicat judecătorul. Instanța a precizat că există alte mijloace legale la dispoziția tuturor celor care se simt victime ale discriminării.

   Vă dați seama ce precedent ar fi creat o decizie favorabilă? Sute de mii de femei ar fi cerut schimbarea anului de naștere invocând acest caz.

Sursa: Oddee.com