Există acum o soluție simplă, la îndemână acasă, pentru transformarea deșeurilor menajere în compost, adică într-un îngrășământ provenit din resturi organice și compuși minerali în urma unui proces de fermentație. Dispozitivul care poate face asta este numit Lomi. El accelerează descompunerea deșeurilor organice de origine vegetală și animală în fragmente mici, fără să producă mirosuri și mizerie.

   Producătorii dispozitivului susțin că peste 50% din ceea ce se aruncă zi de zi într-o gospodărie poate fi reciclat cu ajutorul lui Lomi. Adică, legume și fructe sau resturile acestora, alimente neconsumate sau resturi de mâncare, resturi de produse animale (de exemplu, oase de pui sau de pește, carne sau lactate), deșeuri rezultate din curte (flori ofilite, iarbă, crenguțe etc.), obiecte din plastic (tacâmuri, farfurii, pahare, ambalaje etc. din plastic, inclusiv huse de telefoane mobile) și altele care sunt specificate în documentația producătorului.

Transformarea deșeurilor menajere

   Aparatul pentru transformarea deșeurilor menajere are 3 moduri de funcționare: un ciclu rapid (Expres) care le descompune în 4 ore, reducând volumul cu până la 80%, un mod Bioplastic care descompune materialele plastice certificate ca biodegradabile (10 ore) și modul Eco care produce un compost (20 de ore). Rezultatul final, transformarea deșeurilor menajere în compost, o sursă naturală și bogată de nutrienți care poate fi folosită în grădină, pentru plantele de apartament (plante care purifică aerul) sau eventual se aruncă la coșul de gunoi (nu miroase și nu se alterează în timp, mai ales la căldură). Toate se fac printr-un reglaj și o singură apăsare pe un buton.

   Lomi are loc în orice bucătărie, având dimensiuni rezonabile (228 mm L x 388 mm l x 314 mm H), având o capacitate de 3 litri. Recipientul de inox din interior poate fi spălat și la o mașină de spălat vase. De asemenea, are sistem patentat de filtrare (dublă) care adsoarbe mirosurile și purifică aerul și senzori de temperatură și umiditate care optimizează mediul microbian care este esențial pentru un compost excelent.