La sfârșitul lunii trecute, Secretariatul General al Guvernului României a achiziționat, bineînțeles că din bani publici, 100 de agende personalizate în valoare de aproximativ 750 de lei fiecare. „Investiția” se ridică la circa 16.000 de euro.

   Membrii Guvernului vor beneficia de agende de 20 x 26 cm, cu 200 de file, nedatate, cu un sistem de închidere cu o clapetă cu elastic, pentru o mai bună flexibilitate și pentru a facilita ferecarea de ochii indiscreți, și o bandă din elastic pentru un pix sau stilou. Poate Secretarul General al Guvernului „stimabilul” Toni Greblă, fost magistrat CCR și acuzat de corupție, mai dă puțin cu grebla și achiziționează și niște instrumente de scris, pe măsură, cu nume de munte. Ce frumos cadou de sărbători!

   Conform ghidului de identitate vizuală, aceste agende personalizate și multifuncționale sunt din piele naturală de vițel, culoare bordo. Pe fața copertei este cu timbru sec, în partea superioară are centrată sigla Guvernului României, iar în partea inferioară scrie frumos „Guvernul României”. La interior se remarcă alte elemente distinctive, printre care o căptușeală din material textil cu diverse forme geometrice realizate direct în țesătură, pe partea stângă sunt prevăzute două buzunare mari pentru documente, două buzunare pentru cărți de vizită și un buzunar transparent pentru o legitimație sau cartea de identitate, iar pe partea dreaptă este un locaș pentru a fixa agenda în copertă.

   Cele 100 de agende pentru membrii Guvernului vor fi furnizate de firma S.C. Bograve Advertising SRL. Pe situl acesteia, la secțiunea Obiecte promotionale, respectiv „Agende de piele” (adică agende din piele), momentan nu apare decât „Pagina in curs de actualizare” (în traducere liberă „Pagină în curs de actualizare”). Normal, nu puteau să arate și prețurile pentru astfel de agende personalizate din piele, care nu depășesc pe siturile de pe internet suma de 300 de lei. Totuși au o colecție pe undeva pe site, cred că sunt asemănătoare cu acestea.

Agende pentru Guvern

   Vă întrebați de ce 100? Remanierile sunt la ordinea zilei, sigur vor veni miniștri noi care nu o să poată să-și facă treaba dacă nu au agende.