VITAMINA D ESTE MAI EFICIENTĂ DECÂT VACCINUL ANTIGRIPAL
Mai puțini știu că vitamina D are beneficii incredibile asupra sănătății noastre. Mulți specialiști din domeniul medical confirmă că vitamina D este chiar mai puternică decât orice vaccin și crește imunitatea de 3-5 ori. Expunerea la soare stimulează producția de vitamina D și reduce apariția infecțiilor virale respiratorii. De aceea a fost numită și „vitamina soarelui”.
Autoritățile medicale convenționale susțin că obținerea de vaccinuri antigripale în fiecare an este cea mai bună metodă de a combate gripa. Dacă ați crezut în această campanie de propagandă anuală și ați folosit vaccinuri antigripale, probabil o să fiți surprinși că literatura de specialitate medicală sugerează, de cel puțin un deceniu, că vitamina D este de fapt mai eficientă în lupta contra răcelilor și gripei. Mai precis, în anul 2006 a fost lansată ideea că deficiența de vitamina D poate fi de fapt o cauză majoră care produce stările gripale.
Ulterior, o serie de studii care au inclus zeci de mii de persoane din zeci de țări, publicate în reviste de specialitate cu prestigiu, au relevat că suplimentarea vitaminei D în organismul uman (în timpul iernii organismul nu produce pe cale naturală vitamina D, deoarece nu este expus la soare), cu ajutorul unor alimente (produse lactate, brânzeturi, pește, ouă, cereale etc.), stimulează imunitatea și reduce stările de răceală și gripă și riscul de infecții respiratorii.
Cochrane Library, considerată standardul analizei științifice, a publicat mai multe rapoarte și studii care abordează eficacitatea vaccinurilor antigripale la sugari și vârstnici, două categorii care tind să fie cele mai vizate în publicitatea pe care o fac companiile farmaceutice. Analiza la scară largă și sistematică realizată de Cochrane, pe baza studiilor din propria bază de date, nu a găsit nicio dovadă că vaccinul antigripal este mai eficient decât un placebo la copiii sub doi ani (studiile au implicat 260.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani) și că probele disponibile nu demonstrează eficacitatea vaccinurilor antigripale pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani.
Alte studii și analize științifice au arătat că, cu fiecare vaccinare antigripală anuală succesivă, protecția oferită de vaccinuri pare să scadă și că vaccinurile antigripale nu au niciun efect asupra alte tipuri de virusuri responsabile pentru 80% din toate infecțiile respiratorii sau gastrointestinale din perioada de iarnă.
În general, menținerea unui nivel seric de vitamina D normal (45 până la 60 ng/ml) pe tot parcursul anului poate fi una dintre cele mai simple și eficiente metode de protejare împotriva bolilor cronice și a infecțiilor acute. În ceea ce privește răcelile sezoniere și gripa, protecția obținută cu vitamina D este de fapt mai mare decât cea obținută prin vaccinarea antigripală și, poate mult mai important, nu are efecte secundare.
Vrei să faci un comentariu?