DEVENIM CEEA CE MÂNCĂM
Cred că ați auzit de expresiile „devenim ceea ce mâncăm” sau „suntem ceea ce mâncăm”. În decurs de 10 ani, toate celulele din corpul uman sunt înlocuite cu altele noi. De aceea, se poate spune că la fiecare 10 ani devenim alți oameni sau trupul nostru nu mai are nimic în comun cu cel de acum un deceniu. (link) Tot ce ardem în organism zilnic și modul în care organismul interacționează cu materia primă ingerată determină manifestarea noastră generală prin influențarea directă a nivelului de energie pe care o avem la dispoziție, a greutății corporale sau a puterii de gândire și de concentrare. De aceea, acest dicton nu este doar o figură de stil, mâncarea consumată ne afectează adânc comportamentul și ceea ce simțim.
Toți avem nevoie de sănătate și de suport fizic, iar cea mai bună alimentație este cea naturală sau cât mai apropiată de natură, cu alimente cât mai puțin prelucrate și fără diverse alte „ingrediente” folosite pentru a rezista mai mult timp sau pentru a le face mai apetisante prin culoare și arome. Până la urmă, aerul pe care îl respirăm, mâncarea și lichidele pe care le consumăm sunt fundamentul întregului nostru organism.
De asemenea, mai multe studii confirmă că există diferențe între grupele de sânge și modul în care acestea asimilează mineralele și nutrienţii din alimente. Pentru atingerea și menținerea unei stări de sănătate foarte bune, mulți specialiști recomandă să se țină cont de grupa de sânge și să se consume alimentele indicate ca benefice respectivei grupe. Chiar și în aceste condiții, eu cred că rolul decisiv în formarea unui regim alimentar sănătos îl are cei zece ani, sau poate cincisprezece ani, de masă, de acasă.
Am scris cele de mai sus ca un preambul la imaginile următoare, pe care le-am găsit pe gizmodo, care ilustrează fantezist expresia devenim ceea ce mâncăm în lumea animală, la propriu. Sper să vă placă!
Vrei să faci un comentariu?