Arhive pentru La curent - pagina 19
ZĂCĂMINTE NATURALE
Cu toate că politicile actuale promovează surse regenerabile de energie, combustibilii fosili, ca zăcăminte naturale, continuă să asigure o supremație energetică la nivel mondial. Pe măsură ce tehnologia s-a dezvoltat în ultimii zeci de ani, rezervele de petrol și…
CUM VERIFIC O IMAGINE PE GOOGLE
Dacă urmăriți frecvent știrile prin intermediul mass-mediei sociale, veți vedea tot felul de fotografii sau imagini preluate de pe Internet, care încearcă să descrie un eveniment mai mare sau mai mic. De multe ori, imagini mai vechi sunt prezentate…
AUTOMATE CU DE TOATE
Dacă astăzi vi se pare normal să găsiți prin diverse locuri publice dispozitive și mașinării, cunoscute sub numele generic de automate, care oferă la vânzare cafea, ceai, băuturi răcoritoare, bere, dulciuri diverse, bilete pentru transportul în comun, lapte și…
CELE MAI VALOROASE COMPANII DIN LUME
Brand Finance a publicat lista primelor 500 de companii (mărci) din lume ca valoare. Veți găsi aici doar primele 100 de branduri sau companii din lume, inclusiv locul ocupat anul anterior în același clasament, valoarea curentă în milioane de dolari americani…
CELE MAI VIZITATE ȚĂRI
Probabil că nu este nicio surpriză pentru nimeni faptul că Franța este cea mai căutată destinație turistică din lume. Atracțiile turistice din Franța, cum ar fi muzee, monumente, situri istorice și o cultură extrem de bogată, o fac cea…
PISA (programul pentru evaluarea elevilor) 2012
Programul Internațional pentru Evaluarea Elevilor (Programme for International Student Assessment - PISA) este un studiu-sondaj de trei ani, în curs de desfășurare, care evaluează măsura în care elevii ajunși aproape de sfârșitul învățământului obligatoriu au dobândit cunoștințe și abilități,…
FAPTE DIN ISTORIE INEXACTE
Cu toții am învățat, am citit, am auzit sau am vizionat multe lucruri, întâmplări sau evenimente din istoria omenirii. Unele dintre ele, vehiculate mai frecvent, ne-au creat o imagine falsă, care s-a întipărit în mintea noastră. De vină poate…
NAS ELECTRONIC DE IDENTIFICARE
Dacă ați auzit de un „nas electronic” sau de un „nas artificial” care este capabil să verifice prospețimea și calitatea alimentelor sau care identifică mirosul fructelor, probabil nu ați auzit de un alt nas care poate să detecteze cantități…
PREȚUL ȚIGĂRILOR LA NIVEL MONDIAL
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat de curând un raport global cu privire la prețul țigărilor și a taxelor aferente (accize și alte taxe) în statele lumii. M-am gândit, ca fumător, să vă ofer un scurt extras. …
NOILE ANVELOPE MICHELIN
Despre anvelope, spre deosebire de alte piese sau echipamente auto, putem spune cu ușurință când este nevoie să fie înlocuite, printr-o simplă inspecție vizuală, prin care se poate stabili uzura. Dar marele producător de anvelope Michelin pretinde că noile…
CONSUMUL MONDIAL DE CAFEA
În acest articol vreau să prezint o statistică despre consumul mondial de cafea, ca o medie de cești de cafea băute de mai multe nații din toată lumea. Dar, la început, o mică introducere. Cuvântul uzual astăzi, aproape…
ALĂPTAREA LA SÂN OBLIGATORIE
Consiliul Federal National al Emiratelor Arabe Unite a decis că fiecare copil are dreptul de a fi alăptat. După o „dezbatere maraton”, această clauză, care este doar o parte din noua Lege privind drepturile copilului, obligă mamele să-și alăpteze…
CELE MAI SCUMPE VIDEOCLIPURI
Un videoclip este un film de scurt metraj care integrează un cântec și imagini, produs pentru scopuri artistice, de promovare. Videoclipurile muzicale moderne sunt în primul rând făcute și utilizate ca un dispozitiv de marketing destinat să promoveze vânzarea…
CONSUMUL DE CARNE ÎN LUME
Consumul de carne în lume poate fi ilustrat prin graficele următoare care arată producția de carne la nivel mondial, pe baza datelor de la organizații mondiale, cum ar fi Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), Organizația pentru Alimentație…
MĂRUL ARCTIC
Schimbarea culorii merelor are loc la scurt timp după taiere și se datorează enzimelor (substanțe complexe, cu molecule foarte mari care se formează în organismul viu și stau la baza funcțiunilor sale vitale). Când miezul fructului intră în contact…