Arhive pentru La curent - pagina 11
PREGĂTIREA ȘI ATESTAREA PROFESIONALĂ ÎN TRANSPORTURILE RUTIERE
Pregătirea și atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere ORDINUL Ministrului Transporturilor nr. 1214/2015 În temeiul prevederilor art. 6 alin. (3) lit. h), ale art. 111, ale art. 67 alin. (1), (3) și (4) din Ordonanța…
DECLINUL SAȘILOR DIN ROMÂNIA
Se cunosc 6 grupe mari de coloniști germani: sași transilvăneni, șvabi bănățeni și sătmăreni, germani din Basarabia, germani din Bucovina și germani din Dobrogea, care se deosebesc între ele atât din punct de vedere al originii cât și al…
PARTICULE DE PLASTIC ÎN ALIMENTE
O previziune urâtă a devenit realitate: alimentele pe care le ingeram zilnic conțin particule de plastic. Primele materiale plastice au fost produse prin transformarea materialelor naturale. În anul 1859 au apărut fibrele vulcanizate, în 1869 a apărut celuloidul…
CONSTRUCȚIA ANULUI 2015
La Festivalul Mondial de Arhitectură, după două zile de prezentări ale finaliștilor, construcția anului 2015 a fost declarată un complex de apartamente din Singapore, numit sugestiv „interlace”, un proiect al arhitectului german Ole Scheeren. În secolul trecut, pentru…
UN CONCEPT NOU PENTRU ÎNCĂLȚĂMINTE: PANTOFII FUROSHIKI
Imediat după apariția încălțămintei, toți oamenii, indiferent de gen, și-au dorit pantofii perfecți. Dar experiența ne-a dovedit că destul de rar se întâmplă să găsim pe la magazine pantofii ideali pentru forma piciorului nostru, care să ne vină ca…
INTERNETUL INHIBĂ CREIERUL
Internetul inhibă creierul și gândirea - este concluzia unui studiu internațional realizat de Kaspersky Labs, la care au participat peste de oameni cu vârstă de peste 16 ani. O mare parte dintre ei se bazează pe Internet pentru a…
SENTIMENTUL LIPSEI DE AUTENTICITATE
Sentimentul lipsei de autenticitate sau sentimentul neautenticității ne macină uneori fără să știm sau să ne dăm seama. „Vorba lui Shakespeare”: fii sincer cu tine însuți. Autenticitatea, privită ca sentimentul nostru de sine învăluit în emoții și valori, poate…
CUVÂNTUL NOROC NU ESTE DEMONIC
O discuție prietenească, la noroc - adică întâmplătoare, fără a fi sigur la momentul respectiv - m-a determinat să scriu acest articol despre cuvântul noroc. Toate dicționarele explicative ale limbii române apărute în decursul anilor, care cuprind și…
EXPRESII UNIVERSALE NON-VERBALE CARE TRĂDEAZĂ
Limbajul corpului este mult mai important decât cuvintele sau expresiile faciale, fiind factorul determinant care arată modul în care cineva sau ceva ne face să ne simțim. Dar totodată există câteva expresii universale non-verbale care trădează o stare de…
EPIDEMIA DE BOLI INVENTATE
Epidemia de boli inventate este consecința mafiei din concernele farmaceutice și din lumea medicală. Din păcate, cele două entități nu se ocupă de sănătate, ci au devenit principalii producători de boli închipuite, țintind asupra oamenilor sănătoși. Ideea este să…
DIMINEAȚA LUCRURILE SE VĂD ALTFEL
Toată lumea a auzit proverbul „Noaptea e un sfetnic bun”, care se referă la faptul că dimineața mintea este mai clară și lucrurile sunt văzute cu alți ochi, după ce somnul a limpezit gândurile și le-a pus în ordinea…
E MAI BINE SĂ NU-ȚI FACI PATUL
E mai bine să nu-ți faci patul? Desigur că mamele, consoartele, femeile în general, ar caracteriza acest lucru printr-o lipsă de bună creștere. Dar există un motiv științific care demonstrează că e mai bine să nu-ți faci patul de…
BEREA LA PET ARE ALT GUST
Berea la PET atârnă mai ușor în sacoșe și pentru plastic, care este ieftin și poate fi modelat practic în orice formă, există variante de reciclare, din ce în ce mai obișnuite – dacă comunitatea se deranjează să le…
CÂTE ȚĂRI SUNT ÎN LUME?
Văzând niște statistici, am vrut să aflu cu exactitate câte țări sunt în lume. Căutând cu ardoare pe Internet mi-am dat seama că răspunsurile sunt destul de diferite: pornesc de pe la 190 și trec cu mult peste 200.…
ÎNGHEȚATA A DEVENIT O „BUNĂTATE”!
Înghețata, această bucurie nevinovată a verii, s-ar putea topi mai lent grație unui nou ingredient. Cercetătorii de la Universitățile din Edinburgh și Dundee au dezvoltat o metodă de producere a unei proteine naturale, numită BsIA, care poate face înghețata…













