Apa este o nevoie umană elementară care ne asigură viața. Marketingul și vânzarea apei este la ordinea zilei, dar o apă îmbuteliată de lux este o provocare destul de mare, chiar și pentru snobi. Care este cea mai scumpă apă îmbuteliată din lume?

   Fillico Jewelry Water este o companie japoneză recunoscută pentru că vinde cea mai scumpă apă îmbuteliată din lume, în ediții limitate și exclusive, cu prețuri de până la 10.000 de dolari americani pe sticlă. Înființată în 2015 și folosind una din cele mai pure ape minerale din Japonia, compania a depus o muncă asiduă la designul ambalajelor, care sunt comercializate ca opere de artă în sine. Astăzi este una dintre cele mai căutate mărci de apă îmbuteliată de lux din lume, cu prețuri care depășesc 1.000 de dolari americani pe litru și chiar câteva mii pentru ofertele în ediție limitată.

   Apa provine din izvorul Nunobiki, amplasat adânc în Parcul Național Rokkou din Kobe, departe de orice dezvoltare industrială sau agricolă. Cunoscută pentru puritatea și conținutul ridicat de minerale, această apă de izvor este filtrată în mod natural prin roca vulcanică, ceea ce îi conferă un gust foarte proaspăt. Compania japoneză pretinde că îmbuteliază apa folosind tehnici minime de procesare pentru a-i păstra un caracter cât mai natural.

   Dar puritatea apei nu este suficientă pentru a justifica aceste prețuri enorm de mari. Și aici intervine ambalajul. Fiecare sticlă cu apă este o operă de artă realizată manual, împodobită cu cristale Swarovski, ornată cu aur și decorată cu simboluri regale pentru a arăta cu adevărat lumii că este de departe ceva neobișnuit. O sticlă cu apă Fillico Jewelry nu este doar un recipient, este un simbol care desăvârșește statutul consumatorilor.

Cea mai scumpă apă îmbuteliată din lume

   La un an de la înființarea companiei, Christian Dior a prezentat Fillico Luxury Water clienților săi VIP, iar în 2008 compania a fost sponsor oficial al Festivalului de Film de la Cannes. În curând, brandul a devenit un favorit al caselor regale din întreaga lume, iar popularitatea sa a continuat să crească printre cei bogați și puternici.

   Realizarea manuală a recipientelor – pentru a menține iluzia de exclusivitate – limitează producția la numai 5.000 de sticle pe lună și ajută la menținerea prețurilor. Astăzi, o sticlă „obișnuită” din a 2-a generație Fillico Jewelry Water se vinde cu 999 de euro. Nu pot să uit că, la nivel mondial, milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, plus la servicii de salubritate și igienă.

   Oare ce fac clienții cu recipientele după ce consumă apa? Grea întrebare… Nu, cum de nu m-am gândit, cu siguranță le reciclează…