CAMERA PACIENTULUI DIN SPITALUL VIITORULUI
Mediul în care este tratat un pacient a rămas în mare parte neschimbat de decenii. Un proiect, denumit camera pacientului 2020, a fost realizat de către o firmă de design non-profit (NXT Health) în urma unei colaborări cu peste 35 de parteneri din industrie, combinată cu cunoștințele medicilor, care a început acum patru ani în New York. Spațiul a fost reproiectat astfel încât să ofere condiții optime pentru bolnav și să îmbunătățească activitatea medicală.
Iată câteva caracteristici principale ale prototipului, care nu numai că arată bine, dar fiecare detaliu a fost proiectat cu o funcționalitate bine definită:
-
Suprafețele solide nu sunt poroase și au o textură anti-microbiană care limitează germenii, reducând astfel posibilitatea de infecții. Pe lângă aceasta, suprafețele sunt proiectate pentru a reduce zonele în care bacteriile se pot ascunde și să se înmulțească.
-
Podeaua este confecționată dintr-un material puțin dur, aproape moale, pentru a preveni lovituri serioase în cazul în care pacientul cade.
-
Senzori inteligenți știu când o asistentă medicală intră în cameră și chiuveta devine roșie, amintindu-i să se spele pe mâini.
-
Pacientul are la dispoziție un fel de tabletă PC, denumită „Patient Companion” care dispune de comenzi vocale activate. Acesta poate fi utilizată de către pacienți pentru a contacta cadrele medicale, pentru a verifica propriul progres medical și pentru a controla factorii de mediu, cum ar fi lumina și temperatura. De asemenea, ea poate fi folosită și pentru divertisment.
-
Pentru a preveni căderile, drumul între pat și baie este luminat puternic și prevăzut cu mânere de susținere.
-
Baia în sine este un concept adaptabil care dispune de un sistem de uși glisante, care poate fi reconfigurat în funcție de nevoile de îngrijire ale pacientului.
Ce credeți, vom avea și noi vreodată asemenea facilități în spitalele obișnuite din România?
Sursă: Daily Mail
dc nu se poate copia informatia?
Se poate obține la cerere.
Conditiile astea nu o sa fie niciodata in spitalele noastre