ADIO INJECȚII CU ACE
Unii le urăsc, alții se tem de ele și majoritatea oamenilor nu se bucura de injecții cu ace. Însă acestea ar putea deveni, în sfârșit, de domeniul istoricului medical, după ce oamenii de știință au găsit o modalitate de a injecta medicamentele sub piele dintr-o lovitură, folosind lasere. Procesul, dezvoltat la Universitatea Națională din Seul, în Coreea de Sud, ar putea revoluționa modul în care vom primi date anuale despre gripă, imunizări din copilărie, precum și alte tratamente care implică perforarea pielii cu un ac prin injecții.
Sistemul folosește un laser de „granat de ytriu-aluminiu” pentru a propulsa un flux mic și precis sub epidermă. Acest tip de laser este frecvent utilizat de către dermatologi, în special pentru tratamente faciale estetice. Exploziile cu laser bazate pe sistemul de jeturi microscopice de medicamente direct în piele este la fel de blând și nedureros ca atingerea unui puf în aer, spun specialiștii. Jack Yoh, profesor de mecanică și inginerie aerospațială, a combinat laserul cu un adaptor mic care conține medicamentul care urmează să fie injectat, în formă lichidă și o incintă care conține apă, necesară pentru „conducerea” lichidul sub piele. Fiecare puls laser, care durează doar 250 de milionimi de secundă, generează un balon de vapori în interiorul lichidului de conducere. Medicamentul este evacuat forțat cu un pistol miniatură într-un jet foarte îngust. Diametrul jetului este de ordinul a 150 de milioane dintr-un metru, cam cât lățimea unui fir de păr uman. Yoh a declarat: „Presiunea jetului la impact este mai mare decât rezistența la tracțiune a pielii și provoacă pătrunderea sub piele, în profunzime, fără nici o stropire de medicament în jur. Din cauza îngustimii jetului și a rapidității reacției, aceasta n-ar trebui să cauzeze durere mai deloc, deoarece scopul nostru este stratul epidermic, situat mai aproape de suprafața pielii, la o adâncime de aproximativ 500 de micrometri. Aceasta regiune a pielii nu are terminații nervoase, deci metoda va fi complet nedureroasă”.
Testarea în gel: laserul creează o gaură în gel înainte ca medicamentul să fie este injectat.
În studiile anterioare, cercetătorii au folosit o lungime de undă laser care nu a fost bine absorbită de apa din lichidul de conducere, provocând formarea de valuri de șoc mici care disipau energia și împiedicau formarea bulelor de vapori. Eu și colegii mei am utilizat un laser cu o lungime de undă de 2940 nanometri, care este ușor absorbit de apă. Acest lucru permite formarea unei bule de vapori mai mari și mai stabilă care induce apoi presiune mai mare pe membrană. Acest lucru este ideal pentru crearea jetului și îmbunătățește semnificativ penetrarea pielii. Până acum s-au folosit injectoare similare, dar acestea sunt acționate mecanic, cu un piston, care dă mai puțin control asupra puterii jetului și dozei de medicamente. Micro-jetul condus cu laser produs de noi poate controla cu precizie doza și adâncimea de penetrare a medicamentului sub piele, a mai spus Yoh.
Sursă: Mail Online
-Da viitorul suna bine si nu numai , personal m-ar parasi frica de injectie ,nu stiu cu ce as putea asemana aceasta temere , de dentist si ce face nu-mi este frica dar de injectia lui da…!
Reblogged this on Lucy Visinescu's Blog and commented:
Viitorul suna bine ;-)