CAPSULE DE DORMIT
Pentru momentele când trebuie să așteptați mai multe ore între zboruri și nu vreți să părăsiți aeroportul, s-a găsit o soluție să mergeți la culcare chiar acolo, în mijlocul terminalului. Aeroportul Abu Dhabi International tocmai a lansat niște capsule de dormit, scaune care se transformă complet în paturi plate, izolate de zgomot, lumină și curiozitatea celorlalți pasageri. Capsulele au acces la Internet, un spațiu de depozitare a bagajelor și posibilitatea de încărcării dispozitivelor electronice. Toate aceste elemente creatoare pentru confort și facilități au desigur un preț, capsulele putându-se închiria pentru aproximativ 12 de dolari pe oră.
Aeroportul se laudă că este primul din lume care introduce acest conceput, capsulele „GoSleep”, cu cele mai recente tehnologii. Zece capsule de dormit sunt deja funcționale în două dintre terminalele aeroportului, iar alte 35 vor fi disponibile cel mai târziu până la sfârșitul acestui an. Capsulele sunt proiectate pentru utilizarea individuală, așa că ar fi dificil ca doi oameni (un cuplu) să le folosească în același timp, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului. De asemenea, ele sunt plasate în locuri publice, deschise, deci orice activitate neobișnuită ar fi ușor de detectat.
Mie mi se pare o „aventură” mult prea scumpă și nu cred că mulți oameni ar încerca să doarmă în acest fel. Aeroportul considerat că oferă cel mai înalt confort, servicii și facilitați, inclusiv condiții de odihnă, în zone special amenajate, WiFi și Internet, filme gratuite și muzică live, piscină și jacuzzi, masaj și salon SPA, grădini, jocuri video și un tobogan, magazine, restaurante și supermarket-uri, zonă de joacă pentru copii, camere de rugăciune, centre de afaceri etc. este cel din Singapore, Changi.
Este urmat apoi de aeroportul Incheon din Seul, de aeroportul internațional din Hong Kong, de aeroportul Schiphol din Amsterdam și de aeroportul Vantaa din Helsinki.
În Europa, aeroportul cu cea mai slabă dotare din punct de vedere al confortului este Fiumicino din Roma, urmat de Beauvais din Paris, Hahn din Frankfurt și Luton din Londra.
Surse: NBC News și Sleeping Airports
Vrei să faci un comentariu?