LEACUL PENTRU MIGRENE
Migrena este o durere de cap, localizată într-o anumită regiune a capului, care este însoțită de tulburări digestive (greață, vărsături etc.). Ea se manifestă sub formă de crize, cu o durată de 4 până la 72 de ore și are caracter recidivant. O persoană care are migrene, nu-și poate desfășura normal activitățile cotidiene (de rutină). Cu toate că migrenele sunt neplăcute, nu produc leziuni pe termen lung.
Aproximativ una din 4 femei și unul din 12 bărbați suferă de migrene, care pot fi cauzate de mai mulți factori: consumul de alcool, stresul, schimbări hormonale, schimbări de temperatură, deficiențe de vitamine, probleme cu somnul, unele parfumuri sau mirosuri neplăcute, consumul unor medicamente, iluminatul fluorescent și produsele alimentare, cum ar fi ciocolata, vinul roșu și cofeina. Organizația Mondială a Sănătății arată că migrenele sunt o cauză majoră de dezabilitate la nivel mondial și estimează a fi tulburarea neurologică cea mai costisitoare din Europa. Deci trebuie să găsim leacul pentru migrene.
Cercetătorii de la Universitatea Liege din Belgia au creat un dispozitiv care constă dintr-o bandă subțire de argint care se așază pe urechi și peste frunte, semănând cu o pereche de ochelari de soare futuriști. Pacienții trebuie să poarte dispozitivul o dată pe zi, timp de 20 de minute. Leacul pentru migrene, numit Cefaly, trimite impulsuri electrice către nervul supra-orbital care controlează senzațiile din ochi și în jurul lor, pentru a preveni durerea. Profesorul Jean Schoenen este încântat că nu au existat efecte secundare la acest tratament. Rezultatele sunt similare cu cazurile în care au fost folosite medicamente pentru a preveni migrena, dar medicamentele pot avea și efecte secundare nedorite.
Studiul s-a efectuat pe mai multe persoane care au avut migrene în patru luni, dar care apoi timp patru săptămâni nu au folosit niciun tratament. Subiecții au fost împărțiți în doua grupuri: primul grup a fost stimulat timp 20 de minute pe zi, timp de trei luni, cu aparatul Cefaly, iar cel de-al doilea cu un dispozitiv fals, la care impulsurile electrice transmise au fost de niveluri prea mici pentru a avea vreun efect. Studiul a constatat că, pentru 38 la sută din cei stimulați, migrenele s-au redus la jumătate, dar toți pacienții din primul grup au avut o îmbunătățire a simptomelor. Pentru cei din grupul de control (al doilea) reducerea migrenelor nu a depășit pragul de 12 la sută.
Un studiu preliminar realizat de cercetătorii de la Universitatea din Münster, la care au participat 400 de bărbați și femei, a arătat că mai bine de jumătate din persoanele care suferă de migrene au raportat o scădere a intensității durerii de cap după un raport sexual, în timp ce una din cinci persoane a constatat dispariția definitivă a migrenelor. Una dintre explicațiile oferite de neurologi este că activitatea sexuală stimulează secreția de endorfine, substanțe considerate analgezice naturale, care acționează asupra sistemului nervos central și reduc intensitatea migrenelor sau chiar le elimină. Potrivit altei teorii, activitatea sexuală influențează tensiunea arterială, iar aceasta are legătură cu apariția durerilor de cap. În baza cercetărilor științifice, poate că unii nu vor mai crede scuza generală „Nu acum. Mă doare capul”, invocată de parteneri pentru a evita un act sexual.
Sursă: Daily Mail
Am mari probleme de genul, sper sa fie o solutie buna, o sa il incerc!