EPIDEMIA DE BOLI INVENTATE
Epidemia de boli inventate este consecința mafiei din concernele farmaceutice și din lumea medicală. Din păcate, cele două entități nu se ocupă de sănătate, ci au devenit principalii producători de boli închipuite, țintind asupra oamenilor sănătoși. Ideea este să cumpărăm medicamente, chiar și pe cele fără efect, și servicii medicale continuu, în urma unei „infectări” forțate.
Situația devine tot mai paradoxală în ultimele decenii: cu cât este mai performantă medicina, cu atât este mai mare lista de afecțiuni, inventându-se o mulțime de sindroame noi. Nomenclatorul modern al bolilor cuprinde peste 23.000 de diagnostice, adică câte unul pentru pentru fiecare zi din viața unui om. Unii au rezumat mult mai precis: în medie, un om din zilele noastre are vreo 20 de afecțiuni diferite. Cu toate acestea, „specialiștii” inventează cu regularitate noi boli sau scăderea pragului de boală.
Câteva boli inventate în ultimii ani, pentru care găsiți o groază de informații pe Internet și, bineînțeles, tratamente „adecvate”:
-
Deficit de atenție și hiperactivitate. La școala generală, în urmă cu 40 sau 80 de ani, un copil care deranja ora, plictisindu-se spre final, era considerat neastâmpărat. Azi el suferă de hiperactivitate și deficit de atenție. Industria medicală, sub pretextul „ajutării copiilor”, a creat diverse pastile, iar părinții, inconștienți, își supun copiii efectelor îngrozitoare ale unor medicamente nefolositoare.
-
Anxietate (fobie) socială. Tulburarea aceasta este considerată o problemă de sănătate mentală cronică, gravă, o teamă irațională, care înainte se numea simplu: timiditate sau emoție puternică. Așadar, nu mai plecați capul, nu vă mai înroșiți la față și alungați „fluturii din stomac”, pentru că sunteți considerați „bolnavi”.
-
Prediabetul, ca starea premergătoare apariției diabetului, dar nu este urmat neapărat de diabet. Dar se recomandă medicamente mai „ușoare” și controale periodice. Ereditatea este considerată prima cauză a prediabetului, pentru ca „boala să se transmită” mai departe.
-
Disfuncția sexuală la femei este una dintre bolile inventate care a „prins” neașteptat de bine. Cei interesați au avut grijă să comande studii derutante pentru sexul frumos, cu întrebări abile, care au relevat că peste 40% dintre femeile cu vârste între 18 și 59 de ani ar suferi de această „tulburare”.
-
Prehipertensiunea este tensiunea arterială normală, dar aproape de limita maximă admisă în mod obișnuit (130 – 139/85 – 89 mmHg). Studii realizate pe zeci de mii de subiecți au demonstrat că modificarea stilului de viață NU are efect asupra acestei patologii inventate, ci numai medicamentele pot reduce presiunea sângelui și riscul de atac vascular cerebral.
-
Depresia sau mai bine zis impresia de depresie, ca stare sufletească de tristețe patologică, asociată cu neliniștea și descurajarea, a îmbogățit medicii. Numărul persoanelor considerate depresive de pe mapamond a crescut de zece ori din anul 1970 și până în prezent, consultațiile pe această temă crescând exponențial. Antidepresivele nu sunt indicate în tratamentul depresiilor ușoare la adulți, dar sunt prescrise masiv, chiar de medicii generaliști. Societățile farmaceutice culpabilizează medicii, acuzându-i în mod repetat că rata crescândă a sinuciderilor este din vina lor, pentru că nu prescriu suficiente antidepresive.
-
Reflux gastro-esofagian patologic sau boala de reflux gastro-esofagian este denumirea „modernă” pentru sugarii care regurgitează câteodată natural.
-
Premenopauza (perioada de dinainte de instalare a menopauzei) a devenit o nouă afecțiune, care se încearcă a fi popularizată tot mai mult. Ca urmare, femeile sunt îndemnate să consume pastile aferente pentru această perioadă mare de timp. Apoi, femeile la menopauză sunt terorizate cu spectrul osteoporozei pentru a cumpăra medicamente care ar preveni fracturile.
-
Disbacterioza este dezechilibrul microflorei bacteriene intestinale, prin modificarea compoziției calitative și cantitative. Conform „statisticilor”, boala afectează 90% din populația adultă și aproximativ 95% dintre copii, dar regenerarea se produce de la sine, cu o alimentație normală. Pentru refacerea imediată a microflorei intestinale trebuie folosite produsele medicamentoase moderne.
-
Sindromul oboselii cronice a fost mediatizat chiar în lipsa unor dovezi științifice care să susțină un diagnostic clar sau în lipsa unor teste care să-l confirme. Dar tratamentele prescrise sunt o combinație de terapii care pot continua luni sau chiar ani.
Epidemia de boli inventate, în lipsa oricărei legitimități medicale, este o problemă a sănătății publice contemporane, un tratament de reprimare a mecanismelor naturale genetice de auto-reparare. Toată lumea ar trebui să înțeleagă că rezolvarea unor probleme grave în organism se poate face și cu medicamente, dar folosirea lor îndelungată dezvoltă probleme noi, care necesită alte doctorii. Oameni perfect sănătoși pot deveni „vaca de muls”, pe viață, pentru niște impostori cu gândul numai la câștig. De fapt, asta e ideea!
Vrei să faci un comentariu?