Publicația Time a prezentat pe 7 septembrie 1925 un caz straniu de telepatie, neînțeles nici astăzi. În articolul respectiv, Frederick George Lee, un donator de sânge frecvent și perseverent al Spitalului Middlesex din Londra, susținea că resimte o durere acută în braț chiar în momentul în care o persoană căreia îi donase sânge se stingea din viață.

   De-a lungul a trei ani, tânărul Lee a donat sânge de 24 de ori la Spitalul Middlesex. Prima durere a simțit-o într-o după-amiază, în brațul stâng, din care dona regulat sânge. El a descris-o ca pe o durere bruscă și acută. Fără să știe motivul durerii, el a decis să noteze cu precizie data și ora când eventual va mai avea dureri. A făcut asta și apoi dintr-o curiozitate neexplicată a examinat registrele spitalului unde dona sânge și a constatat cu stupoare că șapte dintre pacienți au murit exact în datele și la orele când a avut dureri acute în brațul stâng. Astfel a stabilit o corelație stranie, care ar sugera un caz de telepatie, între durerile sale și trecerea în neființă a unor bolnavi cărora le donase sânge. 

Un caz straniu de telepatieFațada spitalului Middlesex, care a fost demolat în anul 2007. 

   Acest fapt devine și mai bizar pentru că în niciunul dintre aceste cazuri donatorul nu se întâlnise vreodată cu vreun pacient în timpul transfuziei și nu a avut niciun fel de informații despre starea de sănătate a pacienților, înainte și după transfuzie. Cu toate acestea, el conștientiza când îi venea sfârșitul unui pacient care primise sângele lui prin acea durere ascuțită în braț și spunea că în acele momente, când apăreau acele dureri, se simțea deprimat, îl invada o mâhnire profundă și era copleșit de o „boală necunoscută”.

   Aș putea specula și merge mai departe că fiecare picătură de sânge creată anterior în corpul lui Frederick George Lee a transmis un mesaj de avertisment prin telepatie la corpul mamă despre un pericol imediat sau o moarte iminentă. Oare are sângele niște puteri speciale, misterioase, inexplicabile care sfidează explicațiile științifice?