Vă invit la o altă degustare de băuturi neobișnuite, mai puțin șocante decât băuturile alcoolice neobișnuite, care frapează prin culoare sau lipsa ei. Sunt băuturi ciudate, bizare, care există pe piață, dar încă nu au atras numărul de clienți scontați de producători.

1. Cafea incoloră

   O companie numită CLR CFF (clear coffee) a creat o cafea incoloră, care seamănă cu apa, mai ales pentru că este comercializată la sticlă. Băutura a fost creată de doi frați slovaci care susțin că are același gust ca o cafea rece de cea mai bună calitate. Ei au tratat boabele de cafea arabică printr-o metodă secretă, originală. Avantajul ei este că nu pătează când este vărsată și nu colorează dinții. Fiind ambalată la sticlă se poate lua oriunde în siguranță.

Băuturi neobișnuite - cafea incoloră

2. Apă neagră

   La categoria băuturi neobișnuite se încadrează și apa naturală de izvor de culoare neagră. Apa neagră comercializată de BLK este la fel de sănătoasă ca orice apă, numai că este infuzată cu acid fulvic (la plante el stimulează metabolismul, asigură respirația, crește metabolismul proteinelor și activitatea enzimelor, sporește permeabilitatea membranelor celulare și diviziunea celulară, sprijină sinteza clorofilei, toleranța la secetă etc.). Prin adăugarea lui în apa pură, ea devine neagră în mod natural, fără a folosi coloranți artificiali. Apa are un pH ridicat și nu conține carbohidrați, calorii sau zahăr.

Băuturi neobișnuite - apă neagră

3. Vin albastru

   Numit Blue Nun, acest vin de culoare albastru strălucitor este cea mai recentă inovație a unei companii spaniole de vinuri, Gik. Vinul se obține dintr-un amestec de struguri roșii și albi din patru zone diferite din Spania (La Rioja, Castilla-La Mancha, León și Zaragoza). Culoarea albastru strălucitor este dată de un pigment care se găsește în coaja strugurilor, numit indigo. Băutura viu colorată, care are gustul unui vin dulce alb, a fost creată de șase tineri antreprenori spanioli care ți-au dorit să aducă ceva inedit pe imensa piață de vinuri.

Băuturi neobișnuite - vin albastru

4. Bere albastră

   Berea albastră este o fantezie încadrată tot la băuturi neobișnuite care se produce la fabrica de bere Abashiri din Hokkaido (Japonia). Producătorul afirmă că este în totalitate naturală, fără niciun colorant. Culoarea albastru, tot strălucitor, provine de la alge și flori marine locale, din apa rezultată din topirea aisbergurilor și igname chinezești.

Băuturi neobișnuite - bere albastră

Sursă: Oddee