Poate v-ați întrebat de ce există lucruri foarte scumpe, cu prețuri care ne dau amețeală. Răspunsul este chiar simplu: pentru că există mereu indivizi care le cumpără. Un exemplu în acest sens este pizza Louis al XIII-lea, care costă 8.300 de euro și este de departe cea mai scumpă pizza din lume. Nu cred că e cazul să începeți să salivați!

   În ciuda sumei exorbitante, pizza are un diametru de numai 20 de centimetri, dar este recomandată pentru două persoane. Cea mai scumpă pizza din lume este servită numai la domiciliul clientului, printr-un serviciu de catering special. Echipa din spatele acestei pizza usturătoare ca preț este un bucătar șef italian (Renato Viola), un somelier și un bucătar. Prepararea ei se realizează în fața clientului, cu excepția aluatului care se pregătește cu 72 de ore mai înainte. Iar platoul de servire și tacâmurile sunt exclusive și în ediție limitată.

Cea mai scumpă pizza

   Aluatul pentru blat este făcut dintr-o făină organică certificată și este lăsat la dospit 3 zile. Ca ingrediente, pizza are trei tipuri de caviar: o selecție specială de caviar de nisetru (cu ouă foarte mari, de culoare gri-gălbuie), caviar clasic de la sturionii din Marea Caspică și caviar iranian (regal), de morun (beluga) tot din Marea Caspică, languste roșii, homar și creveți din Marea Mediterană. Toate acestea sunt garnisite cu o mozzarella specială de bivoliță și presărate cu sare roz australiană (din bazinul Murrey), renumită pentru cristalele sale fine cu o aromă minunată. Toate ingredientele folosite sunt certificate drept bio.

   La acest preț nu trebuie să lipsească, bineînțeles, o băutură rafinată. Italienii au optat pentru coniacul Louis al XIII-lea, produs de Remy Martin (Winston Churchill a sărbătorit victoria sa în alegeri, în 1951, cu acest coniac de prestigiu care folosește doar strugurii din regiunea Grande Champagne) și șampania Krug Clos Du Mesnil, cu un buchet de Chardonnay, care se potrivește excelent cu preparatele din pește și sosurile rafinate.