Detaliile fac oricum parte din viața noastră, fie că le dăm importanță, fie că le ignorăm parțial sau total. Ceea ce vedem și anumite lucruri nu sunt întotdeauna ceea ce par la prima privire, iar detaliile pot să le schimbe în totalitate. Poate majoritatea oamenilor crede că atenția la detalii este un lucru înnăscut, însă un număr mare de persoane nu acordă importanță lucrurilor aparent mici, amănuntelor, chestiilor considerate nesemnificative. De aceea, fără a desconsidera un citat celebru (Vreau să știu gândurile lui Dumnezeu; restul sunt detalii.), vreau să întreb fără perdea: ești atent la detalii? Este un test de cu totul alt gen față de cele disponibile acum pe calea internetului, cu precădere la găsirea de cuvinte, animale, plante, figurine etc. în diverse poze și desene.

   Observație: detaliile sunt mult, mult mai importante pentru femei, și mă gândesc la îmbrăcăminte, accesorii, postură, comportament, manifestare etc. Iar uneori toți le vedeam prea târziu, de exemplu într-un contract în care furnizorul a stipulat niște clauze importante cu litere foarte mici, pentru că se bazează că nu suntem atenți la detalii. 

   Acest test este extrem de simplu, dar va dezvălui la final cât de atent(ă) ești la detalii. Privește cu atenție șirul de numere de mai jos:

Ești atent la detalii

   Când ai memorat toate detaliile, dă clic pe „Începe chestionarul”, parcurge toate întrebările și răspunde la fiecare în parte. La final, apăsând pe „Termină chestionarul”, vei afla rezultatul acestui test de atenție la detalii.

   Lăsând detaliile la o parte, vă propun un test la fel de „apetisant” cu întrebări de cultură generală (20 de întrebări din domenii extrem de diverse), care sunt sigur că o să vă placă. Sau mai am un test cu denumiri de fobii, care este un pic mai dificil pentru cei nefamiliarizați.

   Dacă iubiți limba română, puteți încerca să rezolvați un test cu o singură variantă de răspuns sau un alt test, un pic mai greu, dar mai interesant, cu mai multe variante de răspuns. Pentru iubitorii de geografie am publicat un test, diferit față de cele uzuale de pe Internet, privind capitalele lumii.

   De asemenea, puteți găsi multe alte teste, de logică, de inteligență, de atenție sau IQ, cu sau fără imagini, precum și diverse probleme, pe care le-am considerat interesante, la categoria Perspicacitate.