Acum un veac, și mai demult, majoritatea oamenilor trăiau la sate sau în târguri apelând la apucături din bătrâni, la superstiții, practici religioase și uneori la cele magice. Atunci era un lucru obișnuit să vezi o familie cu foarte mulți copii. Încet (sau foarte repede?) generațiile care au urmat au optat pentru familii mai mici în care copiii nu mai sunt în măsură să facă o echipă proprie de volei, handbal sau fotbal. Potrivit unui studiu de anul trecut, de-a lungul ultimilor 40 de ani, numărul mamelor cu patru sau mai mulți copii a scăzut de la 36% la doar 12% în țările așa-zise dezvoltate. Cu toate acestea, sunt familii care procreează la fel ca străbunii. Dar nu toate primesc ceea ce-și doresc.

   De exemplu, Augustina Higuera în vârstă de 29 de ani din SUA, care are 14 fiice cu soțul ei Jose, de 30 de ani, spune că nu se va opri până când nu dă naștere și unui băiat. Mămica a bătut un record în acest an , când a dat naștere unui al treilea set de gemeni. Ea a declarat: „Nu am nicio limită pentru copii. Aș avea încă 10 dacă asta ar însemna să avem un băiat. Eu și Jose avem o legătură incredibilă și am fi binecuvântați dacă o să avem un băiețel.” Mama mai spune că încarcă mașina de spălat de 10-15 ori pe zi, pregătește 8 mese diferite tot pe zi și duce o parte din copii la școală într-un microbuz, deoarece soțul are o firmă care-i ocupă șapte zile din săptămână.

Familie cu foarte mulți copii - 14

   Ca o ironie a sorții, Irineu Cruz și soția sa Jucicleide Silva din Brazilia, sunt tot o familie cu foarte mulți copii: ei au 13 fii și încă intenționează să aibă alți copii, poate o fată. Băieții, de la două luni până la 18 de ani, chiar ar putea forma o echipă de fotbal. La prima sarcină, cuplul a stabilit ca mama să aleagă numele fetelor și soțul cel al fiilor. Cum au avut numai băieți, tatăl a luat în calcul viața fotbalistică dându-le nume precum Ronaldo și Rivaldo sau Rafael și Railson, apreciați în campionatul din Brazilia.

Familie cu foarte mulți copii - 13

   La final, cu atâția copii în grijă, vedeți care a fost cea mai prolifică mamă din lume. Gândiți-vă la un număr (sic!) înainte să dați clic pe legătură.