La o fermă din Merced (California, SUA) măicuțele au realizat un amestec straniu: Dumnezeu și marijuana. Ele își arată devotamentul pentru vindecarea semenilor prin fabricarea unor produse medicamentoase obținute din propria cultură de marijuana.

   Ordinul religios, înființat de curând, în obiceiurile catolice, are ca practică spirituală „înțelepciunea antică”. Atunci când avem dileme sau trebuie să luăm decizii, „ne întrebăm ce ar fi făcut mamele noastre antice. Acesta este principiul nostru de bază”, explică sora Kate Meeusen. Convingerile grupului religios formează și nucleul practicilor lor în afaceri. Măicuțele cresc marijuana, dar nu oricum, producția plantei urmărind ciclul lunar. După recoltare, ele se roagă și meditează în timp ce pregătesc diverse rețete în abație.

Un amestec straniu: Dumnezeu și marijuana

   Produsele finale, uleiuri, alifii sau tincturi, nu sunt halucinogene, deoarece sunt realizate din canabidiol (CBD). Din moment ce compusul nu are proprietăți psiho-active, produsele sunt clasificate ca fiind legale la vânzare și chiar bune pentru export la nivel internațional. Prețurile variază de la 85$ până la 95$ per produs, iar clienții le pot achiziționa online. În anul 2015, cifra de afaceri a fost de 60.000$, cu un profit bunicel, după plata tuturor cheltuielilor pentru întreținerea fermei și a abației.

   Notă: marijuana conține tetrahidrocanabinol (THC), substanța responsabilă pentru producerea efectelor halucinogene și care îi face pe consumatori să poată face față la eforturi deosebite sau de durată și canabidiol (CBD) care se pare contracarează acest efect (unele studii au arătat că anihilarea THC-ului este aproape inexistentă). De aceea, până acum, multe dintre medicamentele care conțin marijuana au fost produse în așa fel încât să conțină mai mult canabidiol decât tetrahidrocanabinol.

   Având în vedere produsul folosit ca sursă brută, au existat mai multe încercări din partea autorităților locale să mute abația și „teatrul operațiunilor” în altă parte, dar maicile au rezistat cu stoicism. Creșterea marijuanei în cadrul mănăstirilor nu are încă istoria sau semnificația culturală a producerii berii în abații, dar sunt sigur că ideea va prinde repede și în alte locuri.