Mohammed Bello Abubakar este o figură controversată din orașul Bida, Nigeria, fiind cel mai faimos poligam din lume sau bărbatul cu cele mai multe neveste. La vârsta de 92 de ani, el a declarat recent că intenționează să aibă în continuare și alte noi soții: „Ceea ce fac este o chemare divină. Este o misiune și o voi continua până la sfârșitul vieții mele”. Nigerianul a fost căsătorit de-a lungul vieții sale cu 107 femei, dar a divorțat de 10 pentru că acestea nu i s-au supus, ceea ce înseamnă că acum are numai 97 de neveste. Din căsătorii s-au născut 185 de copii, dar nu mai sunt toți în viață.

Bărbatul cu cele mai multe neveste

   Bărbatul cu cele mai multe neveste a devenit faimos la nivel internațional în august 2008 – atunci avea doar 86 de soții, când a dat interviuri jurnaliștilor și echipelor de filmare explicând viața sa neobișnuită și declarând franc că „Dumnezeu mi-a cerut să fac acest lucru” și că le-am satisfăcut pe toate. La scurt timp a fost arestat la solicitarea unei Curți locale fiind acuzat de „crearea de tensiuni” vorbind jurnaliștilor. A fost eliberat în luna noiembrie în același an cu condiția să divorțeze de 82 dintre cele 86 de neveste, dar nu a făcut acest lucru. După ce în anul 2012 mass-media a anunțat că a murit după o boală scurtă, poligamul a dat un interviu amplu anunțând că „Zvonul este fără bază și este lucrarea detractorii mei invidioși pentru ceea ce Dumnezeu a făcut și încă mai face pentru mine”.

   Islamul acceptă poligamia, dar numărul nevestelor este limitat la patru, atâta timp cât bărbatul este în stare să aibă grijă de toate în mod egal. Totuși, bărbatul cu cele mai multe neveste are propria sa interpretare: „Coranul nu impune o limită și depinde de propria putere, dotare și abilitate. Îi sfătuiesc pe cei care sunt împotriva soțiilor mele să se oprească, deoarece ei duc un război împotriva lui Dumnezeu, creatorul lor.”

Sursa: Independent