Guinness World Records (de la începuturile sale în 1955 și până în 1998 a fost cunoscută ca Guinness Book of Records) este o carte de referință publicată anual cu o listă complexă de recorduri mondiale, atât realizări umane cât și extreme ale lumii naturale. Cartea în sine deține un record mondial: este cea mai bine vândută carte cu drepturi de autor al tuturor timpurilor. Franciza internațională s-a extins dincolo de tipărire și Guinness World Records a devenit autoritatea internațională principală privind catalogarea și verificarea unui număr foarte mare de recorduri mondiale. Organizația angajează arbitri oficiali autorizați pentru a verifica autenticitatea și depășirea recordurilor. Am ales câteva dintre ultimele recorduri înregistrate în Cartea recordurilor.

   Cea mai tânără femeie cu barbă este Harnaam Kaur (Marea Britanie). Ea avea 24 de ani și 282 de zile când a fost confirmată ca deținător al recordului (martie 2016).

Ultimele recorduri - femeie cu barbă

   Maxwell Day de 14 ani (Marea Britanie) își poate roti picioarele în exterior cu 157 de grade. El spune că această capacitate neobișnuită o are de când era mic și nu este deloc dureroasă.

Rotirea picioarele cu 157 de grade

   Cea mai lungă pisică (în viață) este Ludo (Marea Britanie) care măsoară 1,19 metri, fiind cam de trei ori mai lungă decât o pisică obișnuită.

Cea mai lungă pisică

   Câinele cu cea mai lungă coadă este Keon (Belgia). Coada sa măsoară 76,7 centimetri în lungime.

Câinele cu cea mai lungă coadă

   Bernd Schmidt de 47 de ani (Germania) poate deschide gura cel mai mult: 8,78 centimetri. Recordul a fost stabilit în urma unei cereri simple: deschide gura mare!

Cea mai mare gură

 

   Cel mai înalt câine femelă (în viață) este Lizzy (SUA) care măsoară 96,4 centimetri în înălțime. Ea avea 7 ani când a fost verificată și datorită înălțimii mănâncă dintr-un castron așezat pe un scaun.

Cel mai înalt câine

   Tot la categoria ultimele recorduri se încadrează cea mai mare cutie poștală din lume (SUA) care are suprafața de 162,63 m³. Există o scară ascunsă în interiorul structurii, iar vizitatorii pot urca până în cutia poștală pentru o poză.

Cea mai mare cutie poștală

   Cea mai mare piesă de șah este un rege care măsoară 5 metri în înălțime și 2 metri în diametru la bază și este expusă în Belgia.

Cea mai mare piesă de șah