Omul are competiția în sânge. Fiecare ar vrea să câștige, uneori cu orice preț. Poate din aceste motive au fost inventate aceste campionate mondiale ciudate, care de fapt sunt o ramură neobișnuită a sportului consacrat.

Campionatul mondial de aruncat telefoane

   Finlanda are campionate serioase, dar și ciudate, cum ar fi căratul nevestei. Fiind și țară producătoare de telefoane mobile, poate era normal ca finlandezii să organizeze această competiție ciudată, începând cu anul 2000 în orașul Savonlinna. Concurenții de ambele sexe trebuie să arunce un telefon, pe care nu au voie să-l aducă de acasă, cât mai departe. Sunt încurajați să-și aleagă telefonul care se potrivește cel mai bine în mână sau care este cel mai frumos, potrivit site-ului oficial al competiției.

Campionate mondiale ciudate - Campionatul mondial de aruncat telefoane

Campionatul mondial de fluierat

   În fiecare an, pasionați din lume se adună la Louisburg în Carolina de Nord pentru a concura la campionatul mondial de fluierat. Fluieratul înseamnă interpretarea unora dintre cele mai renumite concerte și sonate, concurenții fiind judecați după rezonanță, intonație și prezența scenică. Concursul durează de peste 40 de ani. Un exemplu video:

Campionatul mondial de-a v-ați ascunselea

   Acest joc al copilăriei este destul de popular pentru a avea propriul campionat mondial pentru oameni maturi. Concursul de-a v-ați ascunselea („nascondino” în italiană) are loc din anul 2010 în localitatea italiană Consonno. Regulile sunt un pic mai complicate decât jocul obișnuit, competiția fiind pe echipe și durează două zile.

Campionatul mondial de prizat tutun

   Concursul gen campionat se desfășoară de 18 ani și constă în tragerea pe nări a 5 grame de tutun de prizat. Persoana care reușește acest lucru în cel mai scurt timp este declarată câștigătoare. În 2012, la campionatul din Germania au participat aproape 300 de bărbați și femei din mai multe țări.

Campionate mondiale ciudate - Campionatul mondial de prizat tutun

Campionatul mondial de sex cu aerul

   Este un concurs unic și total neobișnuit, care a fost luat cu asalt de multă lume în ultimii câțiva ani, devenind un campionat mondial. Evenimentul a început în 2009, ca o parodie pentru cântatul fără chitară și a devenit rapid un fenomen. Este destinat celor care nu se tem să-și afișeze în public rutina actului sexual sau celor care doresc să-și arate talentele în materie. Concurenții au la dispoziție 2 minute pentru a efectua sex cu aerul și pot include orice doresc, de la seducție la actul sexual real.

Campionate mondiale ciudate - Campionatul mondial de sex cu aerul

   Din categoria campionate mondiale ciudate face parte și campionatul de bărbi și mustăți. Dar mai există un concurs, fără rang de campionat mondial, intitulat sugestiv „masturbatorium”. Concurenții trebuie să se masturbeze și să aibă penisul în erecție cât mai mult timp, fără a ejacula. În 2009, japonezul Masanobu Sato și-a depășit propriul record cu un timp impresionant: 9 ore și 58 de minute.