Expansiunea umană este evidentă și gunoaiele sau deșeurile pe care le aruncăm zilnic au început să ne sufoce. Ca un avertisment general, vă arăt în cât timp se descompun unele dintre cele mai folosite lucruri, care sunt aruncate la gunoi zilnic, săptămânal, lunar sau anual. În general, cifrele de mai jos sunt valorile medii pentru gunoaiele aruncate direct în natură, prin păduri, parcuri sau pe marginea drumurilor, fără a lua în calcul acțiunea unor animale, insecte sau alte elemente locale, precum și diverse fenomene atmosferice.

     2 SĂPTĂMÂNI

   Cotoare de mere. De obicei se descompun mai rapid, fiind atacate de diverse animale, cum ar fi șobolanii.

     1 LUNĂ

   Prosoape din hârtie, pungi din hârtie, șervețele, ziare etc. Hârtia igienică lăsată pe pământ se descompune mai greu dacă nu este supusă la intemperii.

     6 SĂPTĂMÂNI

   Cutii din carton subțire, pungi din hârtie mai groase, coji de banane. Se pot descompune mai greu dacă vremea este rece. Cojile de banane conțin celuloză, materialul din care este fabricat celofanul.

     2 – 3 LUNI

   Carton, ambalaje din carton, ambalaje ceruite din carton pentru lapte, sucuri și fructe. Timpul de descompunere variază foarte mult în funcție de grosimea cartonului.

    6 LUNI

   Haine și țesături din bumbac, cum ar fi tricouri, lenjerie intimă, ciorapi etc. Dintre toate textilele, bumbacul este cel mai biodegradabil. Bumbacul poate deveni un compost în condiții umede și calde.

     1 AN

   Îmbrăcăminte și țesături din lână, cum ar fi pulovere și șosete. Lâna este un produs natural, care atunci când se descompune eliberează în sol substanțele nutritive fără niciun prejudiciu pe termen lung asupra mediului.

În cât timp se descompun lucrurile

    2 ANI

    Placaje din lemn, coji de portocală, mucuri de țigări. Unele cercetări indică faptul că mucurile de țigară s-au descompus în mai bine de un deceniu, dar există și metode de reciclare.

    PÂNĂ LA 5 ANI

   Îmbrăcăminte și țesături grele din lână, cum ar fi paltoane, pături sau covoare.

     ÎNTRE 10 ȘI 20 DE ANI

   Pungi din plastic. Multe pungi noi sunt concepute pentru a se descompune atunci când sunt expuse la lumina soarelui, deși majoritatea sunt fabricate din polietilenă de înaltă densitate. Câteva studii au sugerat că descompunerea lor poate dura, uneori, chiar aproape 1000 de ani.

     30 – 40 DE ANI

   Articole din nailon, cum ar fi colanți și fâșuri, covoare sintetice, scutece de unică folosință. În timp ce sunt extrem de convenabile și utile, scutecele de unică folosință sunt tratate cu mai multe substanțe chimice toxice: toluen, etilbenzen, xilen, dioxină și limonen. Unii cred că acestea se descompun în 500 de ani, în funcție de condiții.

     50 DE ANI

   Cutii de conserve, anvelope auto, pantofi pentru sport, cești de cafea, piele netratată chimic. Pielea tratată chimic, pielea mai groasă a pantofilor sau poșetelor, se descompune în aproximativ 80 de ani.

    75 – 80 DE ANI

   Pungi de chipsuri, cu folie de plastic metalizată în interior.

     100 DE ANI

   Suport cu șase inele de plastic pentru băuturi. Unii zic că se descompun după 450 de ani, dar sunt deosebit de periculoase pentru animale.

     CIRCA 200 DE ANI

   Cutii din aluminiu pentru băuturi. Se vehiculează și un timp de o jumătate de mileniu și, din nou, sunt un pericol pentru animalele mici, care se pot bloca în interior. Reciclarea aluminiului se poate face cu costuri de energie mai mici pentru cutiile reciclate (20) decât costul pentru producerea uneia noi.

     500 DE ANI

   Recipiente din plastic. Aceste produse petrochimice nu sunt biodegradabile pe deplin și substanțele chimice rămân în sol. Multe recipiente din plastic sunt fabricate din tereftalat de polietilenă (PET), care este aproape imposibil de a se descompune în oricare perioadă de timp rezonabilă.

     1 – 2 MILIOANE DE ANI

   Borcane din sticlă și recipiente din sticlă. Sticla este compusă în principal din siliciu, care este unul dintre mineralele cele mai stabile și de durată de pe Pământ. Sticla este casantă și cioburile afectează creaturile tentate să mănânce sau să lingă resturile de mâncare sau de băutură.

     PESTE 2 MILIOANE DE ANI

   Baterii și acumulatori. În timp ce carcasele metalice subțiri se descompun în cele din urmă, substanțele chimice toxice din interior, precum clorura de zinc, plumbul, mercurul și cadmiul, intră în sol. De ceea, bateriile ar trebui să fie reciclate decât să fie puse în coșul de gunoi.

În cât timp se descompun bateriile