O memorie fotografică este aptitudinea de a privi o imagine și de a memora fiecare detaliu din ea. După aceea, privitorul poate prelua această imagine din memorie prin simpla voință și o poate examina în detaliu. Este un lucru extrem de rar pentru imagini complexe, un cadou cu adevărat fenomenal pe care îl posedă doar 1% din populația adultă. Bineînțeles, o memorie fotografică poate fi dobândită și prin antrenamente specifice.

   O memorie fotografică este, de fapt, o provocare pentru memoria eidetică – abilitatea de amintire a unor imagini din surse vizuale, în detaliu, doar după o expunere de scurtă durată. Acest tip de memorie este frecventă în copilărie, între 2 și 10% dintre copii fiind în măsură să-și amintească informații vizuale după perioade scurte de absorbție a acestora. Cu toate acestea, dacă abilitatea nu este “hrănită”, de obicei dispare de la vârsta de 6 ani.

   Cu toate acestea, mai mulți oameni au dat dovadă de o memorie fotografică. Nikola Tesla putea memora cărți întregi după o privire atentă, compozitorul Rahmaninov se reculegea amintindu-și portative întregi ale unor opere muzicale, iar Leonardo Da Vinci putea desena un portret detaliat, din memorie, a unei persoane pe care a privit-o o singură dată.

   Vă provoc acum să aflați dacă aveți o memorie fotografică sau dacă aveți abilitatea de a vă aminti imagini. Sunt trei exerciții, care cresc în dificultate. Priviți pe rând prima și a doua imagine pentru 5 secunde fiecare și memorați-le. Este un singur pătrat care este ALB în ambele imagini. În a treia imagine (o grilă numerotată) stabiliți, cu ochii minții, numărul care corespunde pătratului alb comun.

I

Memorie fotografică 1

1 secundă

2 secunde

3 secunde

4 secunde

5 secunde

Memorie fotografică 2

Memorie fotografică 3

II

III

  Pentru final, trebuie să precizați, în aceiași perioadă de timp, ce literă a alfabetului formează bulinele roșii din imaginile următoare, privite ca un ansamblu:

   Verificați litera aici.

Sursă: playbuzz