V-ați întrebat vreodată care este semnificația prefixului „i” pentru diverse produse cum ar fi iMac, iPod, iTunes, iPhone, iPad? De fapt prefixul „i” este aproape omniprezent pentru toate produsele Apple lansate în ultimii 17 ani. Dar ce înseamnă?

   La un eveniment Apple din anul 1998, Steve Jobs a prezentat prima dată un iMac, explicând legătura dintre „i” și „Mac”: „iMac provine din căsătoria fericită a Internetului cu simplitatea Macintosh”, a spus el. „Ne-am propus să devină nr. 1 ca utilizare pentru consumatorii care doresc un calculator cu acces simplu și rapid la Internet.” Jobs a încheiat aceste declarații cu un diapozitiv care explica ce altceva mai înseamnă „i” pentru compania Apple:

Semnificația prefixului „i”

   În afară de Internet, semnificația prefixului „i” folosit de Apple reprezintă, de asemenea, personal (individual), instruire, informare și inspirație. Internet nu fost totuși cuvântul central sau general, chiar dacă a fost scris primul, probabil Apple nu s-a gândit la Internet atunci când a lansat iPod-ul. La anunțarea iPhone-ului în 2007, unul din cele trei ingrediente cheie a fost comunicarea prin Internet, aducând prefixului „i” valoarea clară de Internet. De atunci, aproape fiecare dispozitiv nou lansat pe piață a avut o anumită formă de conexiune la Internet, iar prefixul „i” și-a pierdut încet asocierea cu acest înțeles specific și a ajuns să reprezinte marca Apple.

   Am putea crede că faimosul prefix „i” este la sfârșit de drum. Apple nu l-a mai folosit pentru produse noi din alte sfere, de exemplu nu există iWatch și iTV. Poate că acest lucru se datorează faptului că nu mai este nevoie să știm că dispozitivele noi se conectează la Internet, este un lucru care a devenit obișnuit și cunoscut de toată lumea.