Acest truc matematic (mai bine zis aritmetic) poate cauza bucurie, uimire, admirație și surpriză în rândul prietenilor voștri. Ceea ce trebuie să țineți minte este ordinea exactă a operațiilor aritmetice, pentru că rezultatul final va fi mereu același.

   Ca să păreți un adevărat „ghicitor” sau un magician al numerelor, scrieți prima dată pe o bucată de hârtie cifra 5 (întotdeauna), fără a arăta ce ați scris, și împăturiți hârtia cu grijă, lăsând-o la vedere, sau dați-o unei terțe persoane aflată de față. Acum îi cereți prietenului să aleagă un număr, oricare, între 1 și 100. Mai departe, prietenul trebuie să facă CORECT următoarele operații aritmetice:

  • înmulțește numărul ales cu 4;
  • la rezultatul obținut adaugă 12;
  • rezultatul obținut îl înmulțește cu 2;
  • la rezultatul obținut adaugă 16;
  • rezultatul obținut îl împarte la 8;
  • la final, din rezultatul obținut după împărțire, scădeți numărul inițial pe care l-a ales.

   Dacă operațiile s-au executat corect, în ordinea de mai sus, rezultatul final va fi întotdeauna 5, indiferent de numărul ales (între 1 și 100). Acum despăturiți bucata de hârtie și impresionați-vă prietenii! Poate unii vor crede ca le-ați „citit gândurile”…

   Notă: Nu mai încercați acest truc matematic încă o dată cu persoanele care au participat prima oară, pentru că ați putea deveni penibili (rezultatul va fi tot 5) și puteți să înlăturați valul de mister pe care l-ați creat cu o precizie matematică.

   Alte teste de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.