Probabil că nu v-ați întrebat niciodată de ce biscuiții au găuri. Explicația este simplă și ține de procesul de fabricație, așa cum am explicitat mai jos.

     Biscuit este un termen folosit pentru o varietate de produse alimentare bine deshidratate prin coacerea unui aluat. Cuvântul biscuit este derivat din limba latină: bis (de două ori) și coctus (copt, gătit), adică de două ori la cuptor. Biscuiții simplii sunt preparați din făină de grâu, margarină și zahăr, iar biscuiții superiori conțin de obicei unt, miere, cacao, creme, esențe, arome și multe alte ingrediente. Primii biscuiți erau grei, uscați și neîndulciți. Erau mai degrabă un fel de pâine fiartă, apoi răcită în cuptor, dar au fost o formă de subzistență simplă pentru cei mai săraci. Biscuiții de astăzi sunt tari sau moi, dulci, sărați, cu arome, cu creme, cu gemuri, cu glazură, tip sandviș, cu brânzeturi sau legume sau chiar digestivi.

     Deloc surprinzător, găurile din biscuiți nu au rol de decor și nu reprezintă o carență a procesului de fabricație, ci sunt acolo pentru un motiv bine întemeiat. În realitate, fără aceste găuri, biscuiții nu s-ar coace corect. Aceste orificii permit eliminarea aburului în timpul coacerii. Micile găuri permit biscuiților să rămână plați, în loc să crească cu acea “burtă”, așa cum o face un aluat normal. De asemenea, aceste orificii fac ca biscuiții să fie crocanți.

De ce biscuiții au găuri

     Biscuiții se fac din diverse aluaturi care sunt întinse ca foi. În procesul tehnologic de fabricație, aceste foi trec peste un mecanism care găurește aluatul în locuri foarte bine stabilite. Poziționarea și numărul orificiilor din aluat variază în funcție de mărimea și forma biscuiților. Dacă orificiile sunt prea aproape unele de altele, vor rezulta biscuiți foarte uscați și grei, deoarece se elimină prea mult abur. Dacă orificiile sunt prea îndepărtate, biscuiții se vor umfla și vor forma mici bule la suprafață, lucru nedorit și neaspectuos.


Alte articole captivante


TREBURI ZILNICE      De-a lungul ultimilor 50 de ani, femeile și-au redus semnificativ orele de muncă neremunerată, cum ar fi treburile casnice, treburi zilnice sau cumpărături, pe fondul creșterii orelor de muncă plătite. Bărbații au participat din ce în ce mai mult la treburile casnice și de îngrijire a copiilor, dar sunt departe de a prelua ștafeta, inegalitățile în acest domeniu fiind încă mari în toate țările.      Un studiu realizat de OECD (Org...
SEMNE PENTRU TOALETĂ DIN LUME       Este cunoscut că toaletele publice au existat înainte de secolul al XVI-lea, primele toalete fiind utilizate în mod obișnuit în Roma antică, de multe ori în apropierea sau ca parte a băilor publice. Cu toate acestea, WC-urile publice au fost rare în Evul Mediu, cu doar câteva atestări: în Frankfurt (1348), în Londra (1383) și în Basel (1455), oamenii făcându-și nevoile pe oriunde se putea. Pe la 1550 s-a interzis folosirea curțile...
SER ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE      Într-o piață deja saturată de produse "anti-îmbătrânire", Yves Saint Laurent a venit cu o ofertă de ultimă oră: o colecție de produse, care pretinde că dă timpul înapoi, prin “lumina Creatorului” (Forever - Light Creator), prima formulă din lume protejată de treisprezece brevete. Produsele au creat o mică isterie, cu o listă de așteptare de mii de oameni și o linie telefonică dedicată, pentru ca YSL să țină pasul cu cererea. Aceast...
LAMPA GRAVITAȚIONALĂ      Știați că în prezent există peste 1,5 miliarde de oameni în lume care nu au acces la rețeaua electrică? Aceste persoane se bazeze, în schimb, pe combustibili derivați din petrol (gaz, petrol lampant, kerosen, etc.) pentru iluminarea locuințelor, după ce soarele apune. O companie britanică speră să aducă lumină electrică pentru aceste persoane.      Lampa gravitațională (Gravity Light) este o abordare nouă și revoluționară pentru...
AUTO-VINDECAREA CARIILOR      Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 60% dintre elevi și peste 95% dintre adulții din întreaga lume au carii dentare. Cariile se formează atunci când mineralele naturale din smalț încep să se degradeze, iar dintele începe să se ​​descompună sau să se dezintegreze.      Cercetătorii de la Kings College din Londra au testat o procedură care utilizează curenți electrici de joasă frecvență pentru a ajuta dinții să se au...
COMPANII AERIENE CU LOCURI DE LUX      Unele companii aeriene cresc taxele și înghesuie mai multe scaune în avion, altele recurg la diverse strategii de fidelitate pentru clienți, iar unele dintre ele încercă să atragă călătorii prin condiții de lux sau chiar prin apartamente de primă clasă. Asociația Internațională de Transport Aerian a constatat că locurile la clasa întâi și cele de la business-class alcătuiesc doar 8% din toate taxele, dar reprezintă 27% din totalul ...
BRÂNZĂ PE GUSTUL TUTUROR      Brânza este un produs lactat, foarte bine cunoscut, obținut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar și oi, capre, bivoli și iac. Pentru a se obține închegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de brânză sunt închegate cu acizi, precum oțet sau suc de lămâie. Cuvântul brânză vine din cuvântul aromân și meglenoromân arîndză, acea parte a stomacului numită și burduf care conține “cheagu”. Literar de...
MÂNCĂRURI NAȚIONALE TRADIȚIONALE      Mâncărurile naționale sau populare ale unei țări sunt rețete păstrate prin tradiție, de la străbuni, care au devenit consacrate, caracterizând preferințele culinare ale populației respective. Vizitatorii unei țări se interesează, de obicei, de mâncărurile specifice și de bucătăria zonei, dorind să guste mâncărurile tradiționale sau felurile de mâncare considerate naționale. Am evidențiat aici unele din mâncărurile populare sau mânc...
PE CE DAU BANII CONTRIBUABILII AMERICANI      M-am întrebat de multe ori unde se duc banii pe care-i plătim prin lege ca impozite, taxe, etc. Mă întreb în continuare pentru că nu-i regăsesc pe nicăieri. Dar am aflat măcar cum sunt păcăliți și contribuabilii americani. Maimuța beată      În anul 2014, guvernul SUA a cheltuit 3,2 milioane dolari pentru o cercetare ridiculă. Oameni de știință au obligat mai multe maimuțe să bea alcool în exces pentru a determina ulterior, pe te...
CONSUMUL MONDIAL DE CEAI      Ceaiul își are originile în partea de sud-est a Asiei și a fost întrebuințat pentru prima oară de chinezi, folosindu-l atât la prepararea băuturilor cât și a mâncărurilor. După ce a fost introdus și în Japonia de către un călugăr budist prin anii 600, la sfârșitul secolului al XVI-lea apar mențiuni rare despre ceai și la europeni, devenind apoi un produs folosit la nivel mondial. Producția mondială de ceai este estimată astăzi la c...