Imediat după apariția încălțămintei, toți oamenii, indiferent de gen, și-au dorit pantofii perfecți. Dar experiența ne-a dovedit că destul de rar se întâmplă să găsim pe la magazine pantofii ideali pentru forma piciorului nostru, care să ne vină ca „turnați” și totodată să fie eleganți și extrem de confortabili.

   Deloc sofisticați și plini de culoare, pantofii Furoshiki, produși de compania italiană Vibram, sunt considerați confortabili și adaptabili cu ușurință la orice suprafață, datorită designului inovator al tălpii, care garantează confort și durabilitate. Compania producătoare îi consideră un punct de cotitură în sectorul încălțămintei, un concept nou și revoluționar, pantofii Furoshiki fiind ideali pentru utilizarea de zi cu zi, la serviciu sau pentru petrecerea timpului liber, cu un aspect unic și original.

Pantofii Furoshiki

   Designerul Masaya Hashimoto a venit cu ideea de a realiza niște pantofi în baza conceptului tradițional japonez, cu același nume – furoshiki, prin care diverse lucruri se înfășoară în bucăți de pânză sau chiar în cârpe pentru a fi transportate mai ușor. Practic pantofii Furoshiki au doar o talpă din cauciuc (100%) și două părți laterale dintr-un material (conține 72% poliamidă și 28% elastan), care poate îmbrăca sau înfășura laba piciorului și glezna, după plac. În acest mod, piciorul stă cât se poate de lejer în pantof, având o poziție ergonomică, normală și nu mai apare riscul durerilor de picioare sau chiar a bătăturilor.

Pantofii Furoshiki 1

   Pantofii Furoshiki se găsesc, deocamdată, în cinci culori sau modele: de culoarea blugilor, bleu, perle (portocaliu), negru și violet și de trei dimensiuni: foarte mici (21,5 – 22,5 cm), mici (23 – 24 cm) și mediu (24,5 – 25,5 cm). Prețul unei perechi de pantofi este de 140 de dolari americani, un cost deloc neglijabil pentru noi. Să nu uităm cu o parte din soldații români care au luptat în cele două războaie mondiale s-au întors acasă, din prizonierat, cu picioarele înfășurate în cârpe.

Pantofii Furoshiki 2

Pantofii Furoshiki 3