Toată lumea a auzit proverbul „Noaptea e un sfetnic bun”, care se referă la faptul că dimineața mintea este mai clară și lucrurile sunt văzute cu alți ochi, după ce somnul a limpezit gândurile și le-a pus în ordinea firească. Cu alte cuvinte, dimineața lucrurile se văd altfel decât seara dinainte.

    Un exemplu grăitor referitor la faptul că dimineața lucrurile se văd altfel decât cu o zi înainte a fost relatat de presa arabă, ca fiind șocant și nemaiîntâlnit. Luna trecută, un proaspăt căsătorit algerian s-a prezentat a doua zi după nuntă la tribunalul din Alger acuzându-și consoarta că nu mai este la fel de frumoasă ca și înainte de nuntă. Mirele a declarat instanței de judecată că s-a simțit înșelat când s-a trezit de dimineață și a rămas șocat pentru că soția lui era atât de diferită fără machiaj, încât nici nu a mai recunoscut-o. Mai mult, el a continuat să spună în instanță că s-a speriat și chiar și-a confundat soția cu un „hoț care a venit să-i fure din apartament”, relatează Emirates 247.

Dimineața lucrurile se văd altfel

   Mirele, cu voce tremurată, a mai spus că era așa de frumoasă și atât de atractivă cu o zi înainte, dar a cerut în instanță despăgubiri de circa 20.000 $ pentru trauma și suferința lui psihologică. Un preț bun pentru noaptea nunții! Presa arabă nu a precizat însă care a fost verdictul tribunalului sau dacă s-a dat până acum.

   Păcat că însurățelul algerian nu avea habar de vorba noastră „femeia frumoasă, dimineața se cunoaște”. Adică ideea de frumusețe fizică naturală nu ia în calcul aranjatul sau pieptănatul părului și machiajul, care au totuși rostul lor, dacă nu sunt folosite în exces. Până la urmă, „verdictul” pentru frumusețea unei femei, dimineața, trebuie dat chiar de către bărbatul de lângă ea. Sau, de ce nu, de copilul de lângă ea: „ce frumoasă ești mami azi!”