Orgasmul poate fi definit ca punctul culminant al excitației sexuale sau gradul suprem de voluptate ce apare la sfârșitul actului sexual. Multe studii, care însă nu au cuprins toate națiile de pe Pământ, au arătat că aproximativ 30% dintre femei nu au orgasm, nu experimentează orgasmul sau consideră actul sexual ca fiind dureros. Dar toți specialiștii susțin că orgasmul este esențial pentru sănătatea unei femei, dar și pentru sănătatea bărbaților, așa că orgasmul este sănătate!

   Dincolo de plăcerea momentului, orgasmul are efecte benefice asupra organismului. Iată care ar fi motivele principale pentru care ar trebui să se acorde prioritate plăcerii sexuale, finalizată prin orgasm:

Orgasmul este sănătate

  1. Orgasmul stimulează creierul mai mult decât orice altceva. Cercetătorii au filmat la sfârșitul anului trecut, pentru prima dată, cum este „iluminat” creierul în timpul orgasmului. Totul începe în cortexul senzorial, în zonele legate de organele genitale, apoi se răspândește rapid prin intermediul sistemului limbic spre zonele aferente memoriei și emoțiilor, iar în cele din urmă, când orgasmul vine, se produce scânteia fundamentală în hipotalamus, care eliberează ocitocina (oxitocina), numită de unii hormonul dragostei. Efectul ocitocinei este același la bărbați și femei.
  2. Orgasmul este cel mai bun medicament antidepresiv. În timpul orgasmului creierul eliberează un „cocktail” de endorfine sau opiacee naturale, cum mai sunt numite, inclusiv serotonina.
  3. Orgasmul previne îmbolnăvirile de cancer și bolile de inimă. De asemenea, există o relație directă între orgasmele frecvente și longevitate. Așa că unii au concis: 200 de orgasme pe an te fac cu șase ani mai tânără!
  4. Alte cercetări au descoperit că orgasmul reduce nivelul tensiunii arteriale și stresul pentru chiar două săptămâni după fapt. Persoanele care ajung la orgasm au cu 30% mai mulți anticorpi comparativ cu cele care nu ating punctul culminant. Astfel, cei satisfăcuți din punct de vedere sexual au un sistem imunitar mai puternic și prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de afecțiuni comune, precum răceli sau gripă.
  5. Orgasmul este un fel de elixir al tinereții, încetinind îmbătrânirea și reglând metabolismul. Stimulând sistemul nervos parasimpatic, prin hormonii eliberați, orgasmul crește fluxului sanguin la nivelul pielii, menținând-o curată, elastică și lipsită de riduri.
  6. Orgasmul asigură un somn liniștit și odihnitor. Chiar dacă orgasmul femeilor durează în medie 25 de secunde, iar cel al bărbaților doar 15 secunde, ambii parteneri se relaxează rapid la sfârșit.
  7. Orgasmul poate ajuta la slăbit. Pe lângă faptul că partidele de sex în sine ajută la arderea multor calorii (unii au demonstrat că se consumă aproximativ 200 de calorii într-o jumătate de oră de la terminarea actului sexual), o dietă cu orgasme frecvente diminuează pofta de mâncare, datorita altor hormoni, care reduc senzația de foame.
  8. Orgasmul este cel mai bun analgezic. Femeile se confruntă cu migrene mai mult și mai des decât bărbații, iar orgasmul elimină durerile de cap, dar și alte tipuri de dureri, datorită hormonilor eliberați care cresc toleranța organismului la durere cu până la 70%.

   Astea fiind zise, pe ideea generală că orgasmul este sănătate curată, nu pot să nu parafrazez două dictoane arhicunoscute:

  • Nicio zi fără orgasm.
  • Orgasmul ține doctorul departe.