Astăzi vă propun un exercițiu extrem de simplu și ușor de ținut minte, care poate fi împărtășit altora aproape în orice fel de condiții: pe o bucată de hârtie, pe o tablă în clasă sau chiar pe un șervețel de hârtie, la un restaurant sau la un bar. Sunteți capabili să determinați cu ce s-ar putea înlocui semnul de întrebare din imaginea de mai jos? Condiția este să găsiți o soluție în afară de 6, cifră care ar urma în mod logic pentru majoritatea dintre noi.

Găsiți o soluție în afară de 6

   Deci, dacă răspunsul nu este 6, vă ofer trei variante posibile, puțin mai jos.

nu este 6

# 6

nu este 6

# 6

nu este 6

# 6

nu este 6

# 6

nu este 6

# 6

nu este 6

# 6

nu este 6

# 6

nu este 6

   1. Ar putea fi 8, dacă pe primul rând vedem un șir de numere crescător cu pasul +2 (1, 3, 5, 7, 9…), iar pe rândul al doilea un șir de numere cu pasul x2 (2 x 2 = 4; 4 x 2 = 8; 8 x 2 = 16; 16 x 2 = 32…).

   2. În locul semnului de întrebare s-ar putea pune cifra 5 dacă ne imaginăm trei linii orizontale la mijloc, între rânduri, rezultând astfel trei fracții: 1/2, 3/4 și 5/?. Între primele două fracții (1/2 și 3/4) este o diferență de 1/4 și, continuând după această regulă, la fracția din mijloc (3/4) ar trebui să adăugăm tot 1/4 rezultând 1, adică 5/5.

   3. Lăsând la o parte matematica și mergând mai departe cu imaginația, soluția cea mai interesantă sau cea mai îndrăzneață este R. În cazul acesta, cifrele aranjate ca mai sus ne pot conduce la imaginea unei manete a schimbătorului unei cutii de viteze de autoturism, cu cinci trepte de viteze.

Găsiți o soluție în afară de 6 (rezolvare)

   Sunt convins că cei interesați vor găsi pentru acest tip de exercițiu atipic și alte soluții ingenioase, bazate pe matematică sau pură imaginație. Dacă le găsiți și aveți plăcerea să le împărtășiți și altora, rubrica comentarii vă așteaptă cu brațele deschise și suficient spațiu.

   Alte teste de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.