Oamenii și-au dorit întotdeauna să facă sex, dar nu și-au dorit de fiecare data să aibă și copii. Pentru a preveni apariția copiilor în urma actului sexual, omenirea a încercat de-a lungul timpului niște metode contraceptive terifiante. Multe dintre metodele folosite vă vor aduce poate un zâmbet pe buze, iar altele, cu adevărat  înfricoșătoare, chiar cumplite, sunt de domeniul fantasticului, incredibile, pentru lumea civilizată de astăzi.

 • Prin mileniul al IV-lea î.e.n., femeile din Egiptul antic foloseau ca spermicid, pentru distrugerea spermatozoizilor aflați în spermă, o pastă făcută din excremente de crocodil amestecate cu miere. O altă metodă egipteană veche utiliza sucul de ceapă aplicat pe penis înainte de sex.
 • În China antică femeile erau sfătuite să bea mercur atunci când voiau să scape de o sarcină sau să evite apariția uneia. Probabil că metoda era eficientă pentru că mercurul este foarte toxic pentru organism și provoacă leziuni ale creierului, plămânilor și ficatului, insuficiență renală și sterilitate.
 • O altă metodă la fel de toxică s-a folosit în Grecia Antică, femeile bând apa utilizată de fierari pentru răcirea metalelor, care conţinea cantităţi mari de plumb, foarte toxic pentru organismul uman. Tot în Grecia veche, femeile credeau că, dacă își țin respirația în timpul ejaculării și apoi strănută, ar expulza fluidul seminal și nu mai rămân gravide. Aristotel recomanda femeilor să-și introducă ulei de măsline sau ulei de cedru în vagin pentru a preveni sarcina.
 • În Persia femeile foloseau balega de elefant ca metodă contraceptivă.
 • În Japonia feudală, prezervativele se făceau din materiale dure, cum ar fi carapacea de broască țestoasă sau cornuri goale de animale.
 • În Africa antică, femeile beau spuma de la gura cămilelor pentru a preveni o sarcină.
 • În Roma imperială se foloseau, atât de bărbați cât și de femei, prezervative făcute din vezici de capră.
 • Prezervativele din intestine de porc, de oaie şi alte animale au fost folosite timp de sute de ani, fiind mai eficiente decât alte mijloace, atât împotriva sarcinilor nedorite, cât şi împotriva unor boli cu transmitere sexuală.
 • Femeile din Orient storceau suc ​​de lămâie pe un burete și apoi îl introduceau în vagin. Din cauza acidității, ele credeau că sucul va servi ca un spermicid.
 • În Evul Mediu, pentru a împiedica apariţia unei sarcini, femeile din Europa purtau legate de picior testicule de nevăstuică, chiar în timpul actului sexual. Era un fel de amuletă anticoncepțională.
 • Tot în Europa medievală, femeile beau urină de oaie sau sânge de iepure pentru a evita să rămână gravide, iar franțuzoaicele beau suc de ceapă după ce făceau sex.
 • În aceiași perioada, în America de Nord femeile utilizau ca mijloc contraceptiv un amestec de rachiu cu testicule de castor pisate.
 • Pe la 1550 femeile din Egipt amestecau semințe de salcâm, bumbac și miere până obțineau o pastă groasă pe care o introduceau în vagin înainte de contactul sexual.
 • Contraceptivele realizate din frunze de urzici au fost un mare succes în Anglia elisabetană.
 • În secolul al XIX-lea, femeile își introduceau în vagin diverse obiecte, cum ar fi un degetar, considerând că ar funcţiona ca diafragmele de azi.
 • Bureții au fost utilizați pe scară largă ca metodă de contracepție la începutul anilor 1900. Buretele contraceptiv făcut dintr-un cauciuc moale asigura blocarea colului uterin.

Metode contraceptive 1

 • Capacele contraceptive, numite apoi diafragmă, au apărut prin anii 1920 acționând ca o barieră în calea spermei care vrea să intre în uter.

Metode contraceptive

 • În anul 1925, au apărut prima dată la Londra spermicidele solubile. Aceste capsule  contraceptive puteau fi periculoase, ducând la iritație și dureri mari.

Metode contraceptive 2

 • Americancele au utilizat până în anii 1960, fără efectele aşteptate, spălături vaginale cu băuturi carbogazoase pe bază de cola.

Alte articole captivante


UN CONCEPT NOU PENTRU ÎNCĂLȚĂMINTE: PANTOFII FUROSHIKI      Imediat după apariția încălțămintei, toți oamenii, indiferent de gen, și-au dorit pantofii perfecți. Dar experiența ne-a dovedit că destul de rar se întâmplă să găsim pe la magazine pantofii ideali pentru forma piciorului nostru, care să ne vină ca “turnați” și totodată să fie eleganți și extrem de confortabili.       Deloc sofisticați și plini de culoare, pantofii Furoshiki, produși de compania itali...
COINCIDENȚE RARISIME      Dacă din curiozitate căutați pe Internet cuvântul coincidențe sau coincidențe ciudate, stranii, uimitoare, neobișnuite, incredibile, uluitoare, șocante, rare, etc., o să găsiți cam același lucru. De aceea, vă prezint, zic eu, unele puțin altfel sau într-un fel miraculoase.      1. Un bărbat din Calgary, atenționat de o trecătoare, care a auzit scâncete de copil, a răscolit într-o pubela de gunoi și a ...
FURT DE TEREN      Eu vreau să-l numesc furt, dar alții, ceva mai elevați, l-ar numi o nouă formă de colonialism.      Începând cu anul 2000 și până în 2012, peste 37 de milioane de hectare (un hectar este egal cu 10.000 m² sau 0,01 km²) de teren au fost achiziționate de către investitorii străini, în special în cele mai sărace țări ale lumii, fără consimțământul liber, prealabil, și acordul sau informarea comunităților...
SPORTUL ALB      Albul imaculat al echipamentului a fost culoarea specifică pentru tenis sau tenisul de câmp, unanim acceptată până aproape de anul 1990. În tenisul de azi, echipamentul de culoare alb devine din ce în ce mai mult o amintire, poate pentru unii chiar melancolică. Personalitatea jucătorilor se identifică acum la turnee cu o întreagă paletă de culori, iar tabăra celor care susțin albul în tenis s-a redus a...
LEGI ABSURDE DIN DIVERSE ȚĂRI      Călătoriile pot o experiență fericită, uneori chiar incredibilă, dar asta nu înseamnă neapărat că ești liber să faci ce vrei. De cele mai multe ori, turiștii ignoră legile sau normele culturale din țările pe care le vizitează. În cel mai bun caz, acest lucru poate fi jenant, iar în cel mai rău ilegal.      Iată câteva legi absurde valabile în diverse țări din lume. În Guam, cea mai mare insulă...
TRATAMENT FACIAL CU MELCI      Când vine vorba de lucruri trăsnite sau bizare, japonezii sunt pe primul loc, iar an de an continuă să ne uimească. O clinică din Tokyo oferă un tratament de 60 de minute cu melci vii, care sunt plasați pe obraji și frunte și se mișcă cum doresc.      Mucusul secretat de melci conține un amestec de proteine puternice, antioxidanți și acid hialuronic, care ajută pielea să rețină umezeala, reduce infl...
CIVILIZAȚIA MAYA S-A ÎNTÂLNIT CU EXTRATEREȘTRII      La începutul anului 2013, guvernul Mexican a prezentat opiniei publice un set de tăblițe care dovedesc că civilizația maya a colaborat, într-un fel sau altul, cu o specie extraterestră. Pe artefacte apar „desenate” OZN-uri sau creaturi extraterestre. Este indubitabil că setul de tăblițe datează din perioada în care civilizația maya era înfloritoare, dar este de neînțeles ce au declarat reprezentanții g...
PERIUȚA DE DINȚI PERSONALIZATĂ      Utilizarea imprimantelor 3D devine pe zi ce trece un lucru cât mai comun. Un exemplu nou pentru personalizarea lucrurilor pe care le folosim mereu este periuța pentru dinți Blizzident, care promite să curețe dantura rapid și în totalitate.      Compania care o produce folosește un model digital 3D al dinților unui individ, creat după o amprentă dentară (un mulaj complet al dinților) sau o scanare făcu...
PISA 2012      Programul Internațional pentru Evaluarea Elevilor ( Programme for International Student Assessment - PISA) este un studiu-sondaj de trei ani, în curs de desfășurare, care evaluează măsura în care elevii ajunși aproape de sfârșitul învățământului obligatoriu au dobândit cunoștințe și abilități, care sunt esențiale pentru participarea deplină în societățile moderne. Evaluarea nu constată doar în reproduc...
TRATAMENT EGAL LA LOCUL DE MUNCĂ      Pentru a marca Ziua Internațională a Femeii (sărbătorită pentru prima data la 8 martie 1909 în America, la New York, pentru a comemora greva din 1908 a lucrătoarelor din industria textilă), The Economist a întocmit în luna martie a.c. un studiu propriu care indică unde femeile au cele mai mari șanse de tratament egal la locul de muncă. O femeie angajată este tratată cel mai bine în Noua Zeelandă, dar d...