Oamenii și-au dorit întotdeauna să facă sex, dar nu și-au dorit de fiecare data să aibă și copii. Pentru a preveni apariția copiilor în urma actului sexual, omenirea a încercat de-a lungul timpului niște metode contraceptive terifiante. Multe dintre metodele folosite vă vor aduce poate un zâmbet pe buze, iar altele, cu adevărat  înfricoșătoare, chiar cumplite, sunt de domeniul fantasticului, incredibile, pentru lumea civilizată de astăzi.

 • Prin mileniul al IV-lea î.e.n., femeile din Egiptul antic foloseau ca spermicid, pentru distrugerea spermatozoizilor aflați în spermă, o pastă făcută din excremente de crocodil amestecate cu miere. O altă metodă egipteană veche utiliza sucul de ceapă aplicat pe penis înainte de sex.
 • În China antică femeile erau sfătuite să bea mercur atunci când voiau să scape de o sarcină sau să evite apariția uneia. Probabil că metoda era eficientă pentru că mercurul este foarte toxic pentru organism și provoacă leziuni ale creierului, plămânilor și ficatului, insuficiență renală și sterilitate.
 • O altă metodă la fel de toxică s-a folosit în Grecia Antică, femeile bând apa utilizată de fierari pentru răcirea metalelor, care conţinea cantităţi mari de plumb, foarte toxic pentru organismul uman. Tot în Grecia veche, femeile credeau că, dacă își țin respirația în timpul ejaculării și apoi strănută, ar expulza fluidul seminal și nu mai rămân gravide. Aristotel recomanda femeilor să-și introducă ulei de măsline sau ulei de cedru în vagin pentru a preveni sarcina.
 • În Persia femeile foloseau balega de elefant ca metodă contraceptivă.
 • În Japonia feudală, prezervativele se făceau din materiale dure, cum ar fi carapacea de broască țestoasă sau cornuri goale de animale.
 • În Africa antică, femeile beau spuma de la gura cămilelor pentru a preveni o sarcină.
 • În Roma imperială se foloseau, atât de bărbați cât și de femei, prezervative făcute din vezici de capră.
 • Prezervativele din intestine de porc, de oaie şi alte animale au fost folosite timp de sute de ani, fiind mai eficiente decât alte mijloace, atât împotriva sarcinilor nedorite, cât şi împotriva unor boli cu transmitere sexuală.
 • Femeile din Orient storceau suc ​​de lămâie pe un burete și apoi îl introduceau în vagin. Din cauza acidității, ele credeau că sucul va servi ca un spermicid.
 • În Evul Mediu, pentru a împiedica apariţia unei sarcini, femeile din Europa purtau legate de picior testicule de nevăstuică, chiar în timpul actului sexual. Era un fel de amuletă anticoncepțională.
 • Tot în Europa medievală, femeile beau urină de oaie sau sânge de iepure pentru a evita să rămână gravide, iar franțuzoaicele beau suc de ceapă după ce făceau sex.
 • În aceiași perioada, în America de Nord femeile utilizau ca mijloc contraceptiv un amestec de rachiu cu testicule de castor pisate.
 • Pe la 1550 femeile din Egipt amestecau semințe de salcâm, bumbac și miere până obțineau o pastă groasă pe care o introduceau în vagin înainte de contactul sexual.
 • Contraceptivele realizate din frunze de urzici au fost un mare succes în Anglia elisabetană.
 • În secolul al XIX-lea, femeile își introduceau în vagin diverse obiecte, cum ar fi un degetar, considerând că ar funcţiona ca diafragmele de azi.
 • Bureții au fost utilizați pe scară largă ca metodă de contracepție la începutul anilor 1900. Buretele contraceptiv făcut dintr-un cauciuc moale asigura blocarea colului uterin.

Metode contraceptive 1

 • Capacele contraceptive, numite apoi diafragmă, au apărut prin anii 1920 acționând ca o barieră în calea spermei care vrea să intre în uter.

Metode contraceptive

 • În anul 1925, au apărut prima dată la Londra spermicidele solubile. Aceste capsule  contraceptive puteau fi periculoase, ducând la iritație și dureri mari.

Metode contraceptive 2

 • Americancele au utilizat până în anii 1960, fără efectele aşteptate, spălături vaginale cu băuturi carbogazoase pe bază de cola.

Alte articole captivante


42 DE PREZERVATIVE PER SPORTIV LA JO 2016     La Jocurile Olimpice de vară din anul acesta de la Rio participă 10.500 de sportivi pentru care Comitetul Internațional Olimpic a furnizat 450.000 de prezervative în total, adică circa 42 de prezervative per sportiv. Nu vreau să fiu malițios, nu cunosc în profunzime standardele olimpice, dar mie mi se pare al naibii de mult.      350.000 de prezervative pentru bărbați și 100.000 de prezervative pentru ...
PROGRAMUL LEBENSBORN (IZVOR DE VIAȚĂ)      Programul Lebensborn a fost creat în Germania nazistă cu scopul de a sporii rata natalității pentru copiii din rasa pură ariană prin intermediul relațiilor extramaritale sau prin încurajarea nașterilor fetelor și femeilor necăsătorite și adopția copiilor de către părinți din aceiași rasă pură și sănătoasă, în special membri ai SS și familiile lor.       Programul Lebensborn, care se traduce izvor de v...
LIBERTATEA ARTISTICĂ ESTE FĂRĂ LIMITE      Poate credeți că libertatea artistică este o „realizare” a mileniului trei, dar ea s-a manifestat destul de vehement și cu mulți ani în urmă. Un exemplu în acest sens este Eva Ionesco (născută pe 18 iulie 1965) care este cel mai tânăr model care a apărut nud într-un pictorial Playboy, cand avea numai 11 ani.      În Parisul anilor '70, într-o epocă din ce în ce mai liberală și permisivă, libertatea ar...
CHINA – CHESTII PUȚIN ȘTIUTE      Despre China se vorbește în ultimul timp destul de mult, pe de o parte de bine, pe de altă parte de rău. Nu vreau să fac acum comentarii despre realizările sau imperfecțiunile statului chinez, dar am întocmit o listă de fapte din istoria și actualitatea chineză care sunt mai puțin cunoscute și mediatizate. În ciuda dimensiunii sale, China se încadrează într-un singur fus orar. C...
ORIGINEA NUMELOR UNOR BRANDURI CELEBRE      Ne cumpăram haine sport de la Nike sau Reebok, bem cafea de la Starbucks, ne răcorim cu Coca-Cola sau Pepsi, conducem o mașină Volkswagen sau KIA cu anvelope Bridgestone, accesăm informații pe Google, ne verificam mail-urile pe Hotmail, folosim telefonul Nokia în sistemul Vodafone și ne mobilăm casa de la IKEA. În urma cu mai mulți ani nici nu știam multe din aceste nume. Poate nu v-ați pus niciodată î...
BOLI TROPICALE IGNORATE (NEGLIJATE)      Peste un miliard de oameni din 149 de țări din aria tropicală și subtropicală suferă de așa numitele boli tropicale ignorate, boli cărora majoritatea lumii le acordă prea puțină atenție. Ele sunt un grup divers de boli transmisibile (peste 20), care costă economiile acestor țări în curs de dezvoltare miliarde de dolari în fiecare an și afectează în principal populația săracă, fără condiții sanitare ade...
REPRODUCERE FĂRĂ SEX      Spre surprinderea oamenilor de știință, un pește mare, pe cale de dispariție – peștele ferăstrău – a apelat la reproducere fără sex, un fel de naștere virgină. Aceasta este prima dovadă solidă a unei astfel de reproducere asexuată (reproducere prin spori sau prin diviziune), în sălbăticie, pentru un animal vertebrat.      Reproducerea asexuată este adesea întâlnită printre nevertebrate și a fost obser...
RENUNȚĂM LA FARFURII?      Spălarea vaselor nu este o treabă plăcută, chiar deloc. Cei care pot folosi o mașină de spălat vesela au, de asemenea, grijile lor. Dar, datorită unei noi invenții, spălarea farfuriilor ar putea să ajungă de domeniul trecutului. Cunoscută sub numele de Bake.A.Dish, ustensila produce farfurii, castroane, platouri sau boluri în care se pot pune orice mâncare sau alte produse alimentare de prin bucătărie....
MASTURBARE ÎN PUBLIC      Se pare că în Suedia masturbarea în locuri publice este permisă și nu are nici consecințe. O hotărâre judecătorească recentă a Curții din districtul Södertörn sugerează că masturbarea pe plajă este "OK". Procurorul Olof Vrethammar l-a achitat pe un bărbat de 65 de ani care, în luna iunie a.c., a fost acuzat de agresiune sexuală după ce literalmente și-a dat pantalonii jos și s-a masturbat pe plaja Drev...
VĂ PLACE CUM MUNCIȚI?      International Trade Union Confederation, un fel de organizație “umbrelă” a sindicatelor din întreaga lume, a publicat un raport care aruncă o lumina cu privire la situația drepturilor muncitorilor sau lucrătorilor din 139 de țări. S-au evaluat, pentru ultimele 12 luni, 97 de indicatori diferiți ai drepturilor muncitorilor, cum ar fi dreptul de negociere colectivă, salarii decente, capacitatea de a se a...