Oamenii și-au dorit întotdeauna să facă sex, dar nu și-au dorit de fiecare data să aibă și copii. Pentru a preveni apariția copiilor în urma actului sexual, omenirea a încercat de-a lungul timpului niște metode contraceptive terifiante. Multe dintre metodele folosite vă vor aduce poate un zâmbet pe buze, iar altele, cu adevărat  înfricoșătoare, chiar cumplite, sunt de domeniul fantasticului, incredibile, pentru lumea civilizată de astăzi.

 • Prin mileniul al IV-lea î.e.n., femeile din Egiptul antic foloseau ca spermicid, pentru distrugerea spermatozoizilor aflați în spermă, o pastă făcută din excremente de crocodil amestecate cu miere. O altă metodă egipteană veche utiliza sucul de ceapă aplicat pe penis înainte de sex.
 • În China antică femeile erau sfătuite să bea mercur atunci când voiau să scape de o sarcină sau să evite apariția uneia. Probabil că metoda era eficientă pentru că mercurul este foarte toxic pentru organism și provoacă leziuni ale creierului, plămânilor și ficatului, insuficiență renală și sterilitate.
 • O altă metodă la fel de toxică s-a folosit în Grecia Antică, femeile bând apa utilizată de fierari pentru răcirea metalelor, care conţinea cantităţi mari de plumb, foarte toxic pentru organismul uman. Tot în Grecia veche, femeile credeau că, dacă își țin respirația în timpul ejaculării și apoi strănută, ar expulza fluidul seminal și nu mai rămân gravide. Aristotel recomanda femeilor să-și introducă ulei de măsline sau ulei de cedru în vagin pentru a preveni sarcina.
 • În Persia femeile foloseau balega de elefant ca metodă contraceptivă.
 • În Japonia feudală, prezervativele se făceau din materiale dure, cum ar fi carapacea de broască țestoasă sau cornuri goale de animale.
 • În Africa antică, femeile beau spuma de la gura cămilelor pentru a preveni o sarcină.
 • În Roma imperială se foloseau, atât de bărbați cât și de femei, prezervative făcute din vezici de capră.
 • Prezervativele din intestine de porc, de oaie şi alte animale au fost folosite timp de sute de ani, fiind mai eficiente decât alte mijloace, atât împotriva sarcinilor nedorite, cât şi împotriva unor boli cu transmitere sexuală.
 • Femeile din Orient storceau suc ​​de lămâie pe un burete și apoi îl introduceau în vagin. Din cauza acidității, ele credeau că sucul va servi ca un spermicid.
 • În Evul Mediu, pentru a împiedica apariţia unei sarcini, femeile din Europa purtau legate de picior testicule de nevăstuică, chiar în timpul actului sexual. Era un fel de amuletă anticoncepțională.
 • Tot în Europa medievală, femeile beau urină de oaie sau sânge de iepure pentru a evita să rămână gravide, iar franțuzoaicele beau suc de ceapă după ce făceau sex.
 • În aceiași perioada, în America de Nord femeile utilizau ca mijloc contraceptiv un amestec de rachiu cu testicule de castor pisate.
 • Pe la 1550 femeile din Egipt amestecau semințe de salcâm, bumbac și miere până obțineau o pastă groasă pe care o introduceau în vagin înainte de contactul sexual.
 • Contraceptivele realizate din frunze de urzici au fost un mare succes în Anglia elisabetană.
 • În secolul al XIX-lea, femeile își introduceau în vagin diverse obiecte, cum ar fi un degetar, considerând că ar funcţiona ca diafragmele de azi.
 • Bureții au fost utilizați pe scară largă ca metodă de contracepție la începutul anilor 1900. Buretele contraceptiv făcut dintr-un cauciuc moale asigura blocarea colului uterin.

Metode contraceptive 1

 • Capacele contraceptive, numite apoi diafragmă, au apărut prin anii 1920 acționând ca o barieră în calea spermei care vrea să intre în uter.

Metode contraceptive

 • În anul 1925, au apărut prima dată la Londra spermicidele solubile. Aceste capsule  contraceptive puteau fi periculoase, ducând la iritație și dureri mari.

Metode contraceptive 2

 • Americancele au utilizat până în anii 1960, fără efectele aşteptate, spălături vaginale cu băuturi carbogazoase pe bază de cola.

Alte articole captivante


UN NOU TIP DE TRANSPORT CU AUTOTURISMUL      BlaBlaCar este o compania franceză online care se bazează pe un nou tip de transport cu autoturismul sau mai bine zis pe reinventarea autostopului pe internet. Firma a fost înființată în anul 2006 de Nicolas Brusson și Frederic Mazzella care, la început, n-au reușit să-și convingă potențialii clienți sau eventualii investitori cu ideea lor. „Oamenii au crezut că suntem nebuni. Și ne-au avertizat: nimen...
MEDICINA MODERNĂ NU INFLUENȚEAZĂ LONGEVITATEA      Medicina modernă nu este nici pe departe atât de eficientă precum își închipuie majoritatea oamenilor. Un număr tot mai mare de servicii medicale și calitatea lor în continuă creștere nu influențează de fapt longevitatea populației sau durata de viață.      Un rol foarte mare l-a jucat și îl joacă și în prezent îmbunătățirea permanentă a condițiilor generale de viață, începând cu sfârșitul secolului a...
PREJUDECATA INCONȘTIENTĂ TREBUIE REDUSĂ      Prejudecata inconștientă consolidează stereotipurile, influențează deciziile și atitudinea de zi cu zi. Bazându-se pe acest lucru, conducătoarea unui grup de lobby pentru orașul Melbourne (Australia) și-a propus să reducă prejudecata inconștientă și să atragă atenția asupra acestei probleme într-un mod practic și pozitiv, crede ea, prin introducerea la zece treceri pentru pietoni din centrul orașului a...
ȚĂRILE SCANDINAVE PE PRIMUL LOC      Pentru al doilea an la rând, 24/7 Wall St. a examinat raportul Organizației pentru cooperare economică și dezvoltare (Organisation for Economic Cooperation and Development’s - OECD), privind nivelul de trai în lumea dezvoltată. Prosperitatea economică, sănătatea și o rețea puternică de susținere socială continuă să fie elementele care aduc fericirea. Din nou, Statele Unite ale Americii nu reușește să f...
TAMPOANE GRATUITE PENTRU FEMEI      După o luptă lungă, dificilă, dureroasă și cu multă vărsare de sânge, tampoanele au cucerit în cele din urmă o victorie mare, răsunătoare, în lupta pentru drepturi menstruale egale. Metropola New York este primul oraș din lume care acordă tampoane gratuite pentru femei în toate instituțiile publice, cum ar fi școli, închisori și adăposturi.      Consiliul Local din New York a adoptat în unanimitate în...
MATERNITATEA PRIVITĂ LA EXTREM      Maternitatea este un miracol, o metamorfoză și probabil cel mai frumos lucru din viața unei femei. Mai jos sunt unele dintre cele mai neobișnuite cazuri de maternitate, niște mame unice, ieșite din comun.      1. Cea mai prolifică mamă      Conform Guinness World Records, o singură femeie a dat naștere la 69 de copii. Mama, identificată doar ca soția lui Feodor Vassilyev, un țăran din Shuya, Rusia, a...
MAREA BRITANIE NU ESTE REGATUL UNIT      Am observat că adesea se confundă Marea Britanie cu Regatul Unit și mai demult nici eu nu i-am dat importanța cuvenită. De fapt, Marea Britanie nu este Regatul Unit, între cele două entități existând o diferență majoră. Inclusiv traducerea automată oferită de Google, pe care o folosește o mulțime de lume, nu face diferența între Marea Britanie (Great Britain sau GB) și Regatul Unit (United Kingdom sau ...
CEL MAI ÎNALT ZGÂRIE-NORI DIN LUME      O companie de construcții din China a dezvăluit planurile de a construi cel mai înalt zgârie-nori din lume. Se va numi Sky City și va fi construit în Changsha, în sud-estul Chinei, va avea 220 ​​de etaje și o înălțime incredibilă: 838 metri (2749 ft). Suprastructura va fi cu 9,75 metri (32 ft) mai înaltă decât Burj Khalifa din Dubai - cea mai înaltă clădire actuală.      Dar lucrul cel mai impresion...
CUNOȘTINȚE GEOGRAFICE: CAPITALELE LUMII      Căutând pe Internet capitalele lumii am găsit diverse teste care vor să fie atractive și totodată educative. Dar a prezenta un asemenea test cu întrebări de geografie referitoare la capitalele lumii cu mai multe variante de răspuns, trei sau chiar patru, mi se pare de-a dreptul rușinos, atât pentru cei care le-au imaginat, dar mai ales pentru cei care încearcă să dea un răspuns.      După părerea me...
CELE MAI PUTERNICE MOTOARE DE CĂUTARE       Alexa este o companie care furnizează date analitice din anul 1996. Alexa colectează date de la milioane de utilizatori de Internet, care folosesc una dintre cele peste 25.000 de extensii de browser diferite, iar datele sunt calculate folosind o combinație de medii estimate de vizitatori unici pe zi la un site și numărul estimat de afișări pe site. Harta următoare, realizată cu informațiile primare of...