Astăzi vă propun un alt test, cu doar cinci întrebări, un test de perspicacitate matematică, accesibil pentru oricine are cunoștințe elementare în acest domeniu atât de complex, dar considerat extrem de atractiv. Poate doar de unele persoane…

   1. Care este valoarea ce trebuie completată pentru a patra coloană în locul semnului de întrebare?

Test de perspicacitate matematică - Linii și coloane

   2. Ce număr urmează în mod logic în această serie?

2    12    30    56    90    ?

   3. Ce număr trebuie înscris, în mod logic, în caseta unde este semnul de întrebare?

Test de perspicacitate matematică - Piramida numerelor

   4. La miezul nopții un ceas electronic arată ora exactă (fig. A). Funcționând defectuos, din acel moment pierde câte patru minute pe oră. Ceasul s-a oprit de tot exact acum o oră și patru minute, afișând ora 19:45 (fig. B). Care este ora exactă acum, dacă ceasul a funcționat mai puțin de 24 de ore?

Test de perspicacitate matematică - Ceas - ora exactă

   5. Folosind cele patru operații de bază ale aritmeticii (+; –; x; :) și toate cifrele de la 1 la 9 numai o singură dată fiecare – introduse în casetele libere – trebuie să obțineți la final rezultatul afișat (66). Pentru calcul, respectați ordinea normală a efectuării operațiilor aritmetice. Vă atenționez că există mai multe soluții și deși pare destul de simplu practica a dovedit că este un exercițiu (test de perspicacitate matematică) destul de greu.

Test de perspicacitate matematică - Aritmetică în șir

Succes!

   Răspunsul pentru aceste exerciții îl voi publica în curând…

   Între timp l-am publicat. Acum îl puteți vedea AICI.

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.