Vă propun un exercițiu simplu, de aranjament floral, atât pentru domni cât și pentru doamne, inclusiv pentru domnișoare, pe care l-am numit, natural, 4 buchete de trandafiri.

   Pentru că îmi plac, pe lângă alte flori, și trandafirii, mai ales cei galbeni, aș vrea să ofer 21 de flori minunate unei persoane deosebite. Numai că, fiind deosebită, chiar specială, mi-a sugerat o problemă, gen condiție, pentru a-i accepta:

Vreau să-mi aduci 21 de trandafiri (galbeni) în patru buchete care să aibă fiecare un număr impar de trandafiri. Nu contează dacă unul sau mai multe buchete au același număr de trandafiri, dar numărul de trandafiri din fiecare buchet trebuie să fie impar, că doar nu am murit!

4 buchete de trandafiri

   La prima vedere, mi se pare imposibil, pentru că împărțirea numărului 21 în patru grupe necesită ca cel puțin una dintre ele să fie un număr par. Cum credeți că pot distribui cei 21 de trandafiri galbeni în patru buchete cu un număr impar de trandafiri fiecare?

   Să apelez la o buchetieră pentru cele 4 buchete de trandafiri?

1 trandafir

2 trandafiri

3 trandafiri

4 trandafiri

5 trandafiri

6 trandafiri

7 trandafiri

8 trandafiri

9 trandafiri

10 trandafiri

11 trandafiri

12 trandafiri

13 trandafiri

14 trandafiri

15 trandafiri

16 trandafiri

17 trandafiri

18 trandafiri

19 trandafiri

20 trandafiri

Soluție 4 buchete de trandafiri

   Alte teste, de logică, de inteligență sau IQ, cu sau fără imagini, și alte probleme diverse și interesante le găsiți la categoria Perspicacitate.