Pastila electronică pentru slăbit poate păcăli creierul uman să creadă că stomacul este plin și ar putea contribui astfel la combaterea obezității. Dispozitivul, considerat revoluționar, arată ca o tabletă sau pilulă obișnuită, dar este dotat cu o tehnologie de ultimă oră.

Pastila electronică pentru slăbit

   Pilula electronică pentru slăbit funcționează în același mod ca și stimulatoare gastrice, care suprimă pofta de mâncare. Numai că stimulatorul gastric este un implant care necesită o intervenție chirurgicală pentru plasarea în stomac și legarea la nervul vag, care transmite semnale din stomac la hipotalamus, zona creierului responsabilă cu reglarea apetitului.

   Notă. Nervul vag sau nervul pneumogastric este nervul principal al sistemului nervos vegetativ. Acest nerv cranian are cea mai extinsă distribuție în corp, inervația sa nefiind limitată doar la nivelul structurilor capului și gâtului, ci se extinde și în torace și în abdomen, la inimă, plămâni, stomac și rinichi. Nervul intervine în reglarea funcției aparatului cardiovascular, respirator, digestiv și urinar.

   Stimulatoare gastrice costă în jur de 10.000 de lire sterline și sunt de obicei folosite pentru pacienții care nu răspund la diete sau pentru cei care nu corespund pentru o operație de bypass gastric (micșorarea stomacului). În schimb, pilula electronică pentru slăbit, realizată de o firmă israeliană, poate fi pur și simplu înghițită cu apă și, deși prețul nu a fost anunțat, este foarte probabil să fie mult mai ieftină decât un stimulator gastric.

   Odată înghițită, tableta este controlată din exterior cu ajutorul unei aplicații speciale care poate fi instalată și pe un telefon mobil. Câteva minute mai târziu, când ajunge în stomac, cu ajutorul aplicației se eliberează o plasă subțire care înconjoară pilula, pentru a nu o lăsa să treacă din stomac în intestin. Apoi, cu un plasture magnetic puternic aplicat pe piele se trage pastila în poziția de acțiune a nervul vag prin abdomen, adică în partea de sus a stomacului, chiar sub stern.

Pilula electronică pentru slăbit

   Plasturele magnetic trebuie purtat non-stop pentru a ține pastila inteligentă în același loc. Când alimentele intră în stomac, pilula simte contracțiile musculare și începe să transmită semnale de-a lungul nervului la creier pentru a suprima apetitul. Tableta este concepută pentru a se dezintegra după trei-patru săptămâni. Acidul puternic din stomac va dizolva plasa și învelișul pastilei electronice, care apoi ajung inofensiv în intestin, ca deșeuri. Pacienților li se pot administra mai multe pastile în cazul în care încă vor să piardă în greutate. Dispozitivul pentru slăbit va intra în studii clinice în scurt timp.

Sursă: Daily Mail