În timpuri străvechi omul a căutat metode prin care să transporte hrana sau alte diferite lucruri necesare traiului pe distanțe mici sau mai mari. Folosindu-și inteligența a reușit să construiască primul mijloc de transport rudimentar: targa. După domesticirea animalelor au apărut mijloacele de transport cu tracțiune animală, care au evoluat de-a lungul anilor de la căruță la calești, trăsuri, cabriolete etc. Apariția primelor biciclete a prefațat construcția automobilului, care a prins contur doar după inventarea motorului acționat cu puterea aburului. În anul 1769 Francois Cugnot a construit primul vehicul care folosea un motor cu abur, iar pe 29 ianuarie 1886 inginerul Carl Benz a obținut brevetul (patentul) primului vehicul acționat de un motor cu ardere internă sau certificatul de naștere al automobilului.

   Primul automobil, adică primul vehicul autopropulsat, semăna cu o trăsura deschisă, ca cele trase cu cai. În spatele banchetei pufăia un mecanism senzațional pentru epoca respectivă: un motor de 0,88 CP cu ardere internă, cu un singur cilindru și răcit cu apă. Acesta punea în mișcare axa din spate prin intermediul unor curele, lanțuri și al unor arbori. Axa spate era susținută de două roti subțiri cu spițe din sârmă, aproape de înălțimea unui om, acoperite cu un cauciuc dur. În locul volanului, la picioarele „șoferului” era o altă roată cu spițe, cu ajutorul căreia vehiculul putea fi virat printr-un sistem de pârghii. Cea mai mare și vizibilă piesă era un volant orizontal, turnat din fontă. Benz trebuia să pornească mai întâi motorul cu ajutorul volantului și să sară apoi repede pe banchetă pentru a cupla în singura viteză. Vehiculul pleca scoțând bubuituri infernale și putea ajunge la o viteză de deplasare de 15 km/h.

   După această scurtă introducere, vreau să evidențiez unele dintre cele mai urâte autoturisme fabricate în istoria modernă a automobilului.

Cele mai urâte autoturisme - CITROEN 2CV

CITROEN 2CV (1948)

RAMBLER CROSS COUNTRY

RAMBLER CROSS COUNTRY (1957)

Cele mai urâte autoturisme - SUBARU 360

SUBARU 360 (1958)

FORD ANGLIA

FORD ANGLIA (1959)

Cele mai urâte autoturisme - CITROEN AMI

CITROEN AMI (1961)

PLYMOUTH VALIANT

PLYMOUTH VALIANT (1961)

Cele mai urâte autoturisme - AMC GREMLIN

AMC GREMLIN (1970)

SUBARU LEONE

SUBARU LEONE (1971)

BRICKLIN SV-1

BRICKLIN SV-1 (1974)

Cele mai urâte autoturisme - AMC PACER

AMC PACER (1975)

Cele mai urâte autoturisme - RENAULT 4

RENAULT 4 (1978)

HYUNDAI EXCEL

HYUNDAI EXCEL (1986)

Cele mai urâte autoturisme - SUZUKI X 90

SUZUKI X90 (1996)

Cele mai urâte autoturisme - FIAT MULTIPLA

FIAT MULTIPLA (1998)

CHRYSLER PT CRUISER

CHRYSLER PT CRUISER (2001)

Cele mai urâte autoturisme - NISSAN CUBE

NISSAN CUBE (2009)

   Oare acestea sunt cele mai urâte autoturisme? Poate mai aveți alte exemple.