Terra găzduiește circa 300.000 de specii de plante. Am ales aici câteva dintre cele mai ciudate (bizare) flori ale plantelor, care datorită unor asemănări, pe care probabil doar noi le putem face, frapează. Vă las să descoperiți mai jos unele dintre cele mai neobișnuite flori din lume.

Buze fierbinți (Psychotria Elata)

Cele mai neobișnuite flori - Buze fierbinți

   Această plantă seducătoare își merită numele, datorită petalelor de culoare roșu, strident, ca a unei prostituate. Floarea poate fi sărutată doar pentru câteva zile înainte de a se deschide și a-și etala niște flori mici galbene și albe. Plantele sunt native în regiunile tropicale din Columbia, Costa Rica și Panama, dar datorită popularității și despăduririlor au ajuns pe lista speciilor pe cale de dispariție. Așa că mai sărutați-o o dată, poate nu o veți mai vedea curând!

Bebeluși înfășați ( Anguola Uniflora)

Cele mai neobișnuite flori - Bebeluși înfășați

   Acest tip de orhidee, care crește în Anzii columbieni, a fost clasificată oficial în anul 1798. Florile, cu o formă unică, seamănă cu un copilaș învelit în scutece albe sau cu un bebeluș înfășat, depinde cum vreți să priviți. Florile albe, cerate, care pot crește până la 10 cm lungime, au un miros uimitor de dulce. Mirosul tentant atrage insectele care preiau polenul existent pe „abdomenul copilașilor”.

Orhideea omuleți goi (Orchis Italica)

Cele mai neobișnuite flori - Orhideea omuleți goi

   Orhideea este originară din regiunile mediteraneene și seamănă cu niște omuleți goi agățați de tulpină, care par că ne zâmbesc mândrii. Florile sunt de diverse dimensiuni și variază în culoare de la alb-purpuriu la roz-purpuriu. Orhideea este clasificată ca o specie amenințată, probabil din cauza popularității sale ca anti-diareic, anti-flatulență și afrodiziac. De asemenea, ea este folosită de orientali pentru prepararea băuturii numită salep.

Piatra vie (Lithops comptonii)

Piatra vie

   O piatră poate să înflorească? Pare o festă, dar această floare, nativă din Africa de Sud, este o altă etapă în procesul evolutiv. Planta este extrem de rezistentă și rămâne total nederanjată de orice modificări ale mediului. Piatra cu viață face flori, asemănătoare cu o margaretă, de culoare albă sau galbenă și se înmulțește destul de repede în cele mai aride locuri.

Mâna diavolului (Chiranthodendron Pentadactylon)

Cele mai neobișnuite flori - Mâna diavolului

   Aceste flori cresc într-un arbore neobișnuit și destul de rar care se găsește în Mexic și Guatemala. Arborele numit tot mâna diavolului sau copacul-mână mexican trăiește de pe vremea aztecilor, care foloseau florile sale la diverse sărbători religioase. Florea, cu un aspect normal la început, devine înfricoșătoare când un fel de gheară a unei creaturi necunoscute se desprinde dinăuntru, parcă pentru a apuca o pradă.

Dansatoare (Impatiens bequaertii)

Cele mai neobișnuite flori - Dansatoare

   Tot din categoria cele mai neobișnuite flori fac parte și aceste „dansatoare”. O plantă minionă, rară, care creste în pădurile tropicale din Africa de Est, cu flori albe sau de culoare roz deschis. Petalele florilor sale seamănă cu o fetiță îmbrăcată într-o fustă, cu brațele întinse, cu două „butoane” galbene, care dansează.

Floarea papagali (Impatiens Psittacina)

Cele mai neobișnuite flori - Floarea papagali

   Profilul acestei flori seamănă exact cu doi papagali care se întâlnesc în zbor. Când imagini cu aceste flori au început să circule pe Internet, au fost respinse ca fiind manipulate digital, mulți oameni îndoindu-se de existența sa reală. Este o floare extrem de rară care trăiește într-o regiune mică din nordul Thailandei, lângă Chiang Mai. Floarea, de asemenea cunoscută sub numele de „balsamul papagalilor”, este pe cale de dispariție și nu este permis să fie scoasă în afara țării.

Orhideea față de maimuță (Dracula Simia)

Cele mai neobișnuite flori - Față de maimuță

   Acest soi de orhidee este incredibil de rar și se găsește doar în unele păduri din Peru și în sud-estul Ecuadorului, la altitudini de peste 900 de metri. Poate înflori tot timpul anului, iar florile sale sunt de diverse nuanțe de culori și miros a portocale coapte.

Orhideea rață în zbor (Caleana Major)

Cele mai neobișnuite flori - Rață în zbor

   Se găsește în estul și sudul Australiei și are o înălțime de până la 50 de cm. Pe o tulpină, cresc două până la patru flori, care seamănă cu un rață în zbor, frunzele fiind la bază sau chiar întinse pe pământ. Florile de culoare roșu-brun au o lungime între 15 și 20 mm și înfloresc din septembrie până în luna ianuarie.

Egreta albă ( Pecteilis Radiata sau Habenaria Radiata)

Cele mai neobișnuite flori - Egreta albă

   Este o specie rudă cu orhideea și se găsește în China, Japonia, Coreea și Rusia, fiind cunoscută și sub numele orhideea franjuri sau sagiso. Înflorește pe tot parcursul verii, fiecare tulpină a plantei producând două sau trei flori rafinate, albe, ca o egretă în zbor.