În ultimii ani, traficul în marile orașe ale lumii, extrem de aglomerate și fără o infrastructură adecvată pentru dezvoltarea din ultimii ani, a devenit un adevărat coșmar pentru conducătorii auto dintr-un motiv simplu, inimaginabil acum câțiva zeci de ani pentru omenire: blocaje în trafic.

   Potrivit unui studiu realizat de producătorul de sisteme de navigație TomTom, șoferii, care trebuie să călătorească 30 minute zilnic pentru a se deplasa la locul de muncă și înapoi acasă sau pentru alte activități în interiorul marilor orașe, pierd în medie nu mai puțin de 110 ore cu blocaje în trafic în fiecare an în orașul de pe două continente și în capitala Mexicului. Rezidenții din Moscova nu beneficiază de un trafic mai decongestionat pierzând aproximativ 109 oră pe an, aproape la fel ca un alt oraș din Rusia, Sankt-Petersburg, unde locuitorii petrec 104 ore anual în trafic pentru o navetă de 30 minute.

Orașele lumii cu cele mai mari blocaje în trafic

   Surprinzător poate pentru cei care nu trăiesc în București sau în împrejurimi, capitala României, cu 103 ore pierdute pe an în trafic, devansează la acest capitol mari metropole ale lumii. Brazilia este cea mai bine reprezentată în clasamentul primelor orașe extrem de aglomerate din punct de vedere al traficului rutier, cu trei zone urbane în expansiune: Rio de Janeiro, Recife și Salvador. Los Angeles este singurul oraș din SUA prezent în această listă cu doar 95 de ore pierdute anual pentru 30 minute de deplasare.

Sursă: Forbes