Probabil la genul acesta de exerciții nu ar mai fi necesar să vin și cu răspunsurile, dar în virtutea inerției sau așa cum am procedat mereu până acum, la toate testele de perspicacitate sau la alte exerciții și întrebări de logică, am scris totuși răspunsurile, de data aceasta și cu unele imagini care prezintă rezolvarea corectă. Acesta este răspunsul la testul de inteligență și atenție, dar, după verificare, vă îndrum să rezolvați și alte probleme (vedeți legăturile de la sfârșitul articolului).

   1. Răspuns corect: A

   Explicație: față de prima imagine din stânga, în a doua secvență a dispărut un segment. Apoi, după aceiași regulă aplicată în continuare, dispare un alt segment situat la 135 de grade, în sens invers acelor de ceasornic (anti-orar), față de segmentul dispărut anterior. Sau, dacă vă place mai mult, la 205 grade în sens orar (a acelor de ceasornic).

Logic 1 R

   2. Răspuns corect: B

   Explicație: se aplică același raționament, atât pe rânduri cât și pe coloane: segmentele din ultimul pătrat (al treilea) se obțin din imaginile din primele două pătrate suprapuse, după ce s-au eliminat părțile comune (identice și suprapuse).

Logic 2 R

   3. Răspuns corect: D

   Explicație: la fel ca în exercițiul anterior, prin suprapunere și eliminarea segmentelor comune se obține imaginea (figura) a treia pe fiecare rând sau coloană.

Logic 3 R

   4. Iată unde este „ascunsă” litera C:

Litera C rezolvare

   5. Cifra 8 printre multe cifre 9. Iar 9 este cifra mea preferată (la aritmetică 1 + 8 = 9).

Cifra 8 rezolvare

   6.

Răspunsul la testul de inteligență și atenție - 3 O

   7.

Răspunsul la testul de inteligență și atenție - 3 P

   8.

Răspunsul la testul de inteligență și atenție - O stea

   9. Răspuns corect: D

   Explicație: pe fiecare rând (linie) se găsesc toate cele patru tipuri de cărți de joc: cupă, caro, pică și treflă. Pe ultimul rând lipsește o carte de cupă. Dar, totodată, prima carte de pe fiecare rând este suma celorlalte trei cărți, indiferent de culoare.

   10. Răspuns corect: C

   Explicație: imaginea următoare cred că explică în totalitate.

Domino R

   11. Răspuns: nimic mai simplu și nu cred că este nevoie de o altă explicație, ca la cele anterioare.

Răspunsul la testul de inteligență și atenție - Săgeți

   12.

Răspunsul la testul de inteligență și atenție - 2 părți identice

   13. Răspuns: fiecare număr din celulele hexagonale din interiorul triunghiului gen fagure este suma celor două numere situate direct deasupra lor.

Răspunsul la testul de inteligență și atenție - Triunghi logic R

   După ce ați văzut răspunsul la testul de inteligență și atenție, puteți găsi alte teste de logică, inteligență, atenție sau IQ, cu sau fără imagini, precum și diverse alte probleme pe care le-am considerat interesante, la categoria numită Perspicacitate. Și sunt sigur că o să vă placă și un altfel de test de atenție din colecția mea video.