Acest test de evaluare a vederii este o aplicație relativ recentă disponibilă gratuit pe Facebook, Android, iOS și pe navigatoarele (browserele) de pe desktop, numită Kuku Kube, care are un nivel surprinzător de dificil. Acest test de evaluare a vederii are la bază capacitatea utilizatorilor de a distinge nuanțele de culoare.

   Testul de acuratețe vizuală începe începe cu doar patru pătrate colorate, dintre care unul are o nuanță foarte diferită față de celelalte trei, dar pe măsură ce înaintați la imaginile următoare numărul de pătrate crește, ajungând până la 81 de pătrățele, iar diferența între nuanțe devine în timp din ce în ce mai subtilă.

Test de evaluare a vederii

   Cine vrea să-și testeze vederea are la dispoziție doar 60 de secunde, după care jocul se termină, dar poate fi reluat apoi de nenumărate ori. Timpul, ca viteză de reacție, este esențial pentru accederea la cât mai multe planșe cu pătrățele și este afișat în partea de sus, la mijloc. Utilizatorii obțin un punct pentru fiecare pătrat corect identificat, diferit ca nuanță, dând un simplu clic pe el. Nu se pierd puncte dacă apăsați un pătrat greșit, dar se pierde timp. În stânga sus este afișat scorul, iar în dreapta, tot sus, este un buton pentru pauză, care poate fi apăsat oricând, numai că pe durata pauzei imaginea nu se mai afișează.

   Realizatorii testului de calitate a vederii susțin că cei care obțin un punctaj mai mic de 11 au probleme în distingerea nuanțelor de culori, punctajul între 15 și 20 este mai mic decât media participanților, punctajul între 21-30 este considerat normal sau mediu și un scor de 31 sau mai mare înseamnă că distingeți foarte bine nuanțele de culoare.

   Atenție! Chiar dacă la prima vedere acest test de evaluare a vederii poate fi relativ precis, oferind informații de bază privind percepția culorilor și nuanțelor lor, el nu este destinat să înlocuiască un examen oftalmologic complet sau parțial.  

   Opțional, puteți să vă scrieți și un nume apăsând pe Guest, iar apoi dați clic pe butonul Start de mai jos pentru a începe testul.